Shorttrack 2015/2016

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 17 sep 2015.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  DQ van Schulting was terecht. Ze tikt de schaats van de Française weg die daardoor valt.

  Wat wel bijzonder is. Schulting is van nature iemand die langebaan en shorttrack 50/50 combineert. Toch is ze shorttrackend nu bijna gelijkwaardig aan Ter Mors terwijl ze op de langebaan nog ver achterblijft. Wat maar aangeeft dat Ter Mors gewoon ongekend veel talent voor het langebaanschaatsen heeft.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Laatst bewerkt: 25 jan 2016
  leenstrafan vindt dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  beelden nog maar weer even opgezocht. Die Francaise moet opzij omdat Schulting er voor duikt, maar dat hoort bij shorttrack lijkt me. Ze valt vervolgens over Ter Mors heen, daar kan Schulting natuurlijk niks aan doen.

  Enige contact dat ik zie is dat Ter Mors met haar schaats achter het been van Schulting blijft haken. Maar ook dat kun je Schulting niet verwijten toch?
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik kom er ook niet uit met de beelden er bij. Schulting snijd de Francaise af maar is er wel voor de bocht (zwarte blokjes) langs. Omdat de Francaise haar positie wil verdedigen rijd ze te veel naar rechts waardoor ze na de inhaalactie van Schulting de bocht niet meer goed kan aansnijden en achter Ter Mors vast zit. Ter Mors valt door eigen schuld en niet door de actie van Schulting. Als Schulting er langs is probeert de Francaise uit wanhoop nog met haar linkerhand Schulting bij de heup te pakken.

  Misschien dat @Jeronimo1 nog e.e.a. kan uitleggen wat de regels erover zeggen.
 4. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Het is een situatie die op de grens is en de camera beelden zijn heel belangrijk. Denk aan een overtreding rond de rand van het strafschopgebied.

  Schulting was eerder in de rit al een beetje onhandig bezig. Nu schiet ze vrij snel naar binnen en wijkt ze daarmee wat van haar lijn af. Als je vanuit de juiste camera positie kijkt zie je dat Ter Mors haar aantikt met haar schaats omdat Schulting daar plotseling van koers wijzigt. Schulting heeft het hele toernooi op het scherpst van de snede gereden en weinig ruimte weggegeven en brutaal gereden. Heel goed, maar soms kan een beslissing dan net de verkeerde kant uitpakken zeker omdat er eerder in de rit een wat onhandige actie was waar ze teamgenoten in de problemen bracht en ze van haar lijn afwijkt vlak voor de val van ter Mors.

  Ik had Schulting de penalty met deze beelden niet gegeven. Maar haar onervarenheid heeft haar wel in deze situatie gebracht. Ter Mors heeft een jaar geen shorttrackwedstrijden gereden en dit seizoen slechts beperkt. Dat zie je dan weer terugkomen in missertjes, valpartijen en af en toe een verkeerde inschatting. Soort van Murphy's law.

  Vergeet echter niet dat dit een onderdeel van de sport is. Of je het nu leuk vind of niet. Dit zie je ook aan de reactie van Ter Mors en Schulting die bij de relay al weer een hele nieuwe focus hebben. Maar ook aan Knegt na zijn onhandige inhaalactie en penalty. Shorttrack is vooral heel snel de focus op de volgende rit/wedstrijd en voorkomen dat je in de toekomst weer in zo'n situatie terechtkomt. Daarnaast een ervaren schaatser die in vorm is komt zelden in deze situaties terecht. Juist nu Knegt en ter Mors net niet top zijn om verschillende redenen kom je in deze situatie terecht.
  G1ant, Elina, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  Duidelijk. Dat het bij de sport hoort is ook prima. Maar het zou wel leuk zijn als je het als toeschouwer kunt begrijpen...
 6. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Gewoon de sport veel volgen. in dat geval zul je al vrij vlot de meeste beslissingen/gebeurtenissen snappen. Er blijven altijd discutabele beslissingen waarbij kenners het soms ook gewoon oneens zijn. Dat is niet anders bij veel andere sporten als voetbal, turnen.

  Wat niet meehelpt is dat de commentatoren zelf de regels vaak niet helemaal snappen. Af en toe roepen ze dat iemand een penalty krijgt terwijl dit precies andersom moet zijn. Of denk aan hoe lang het duurde voordat de commentator door had dat Knegt wereldkampioen was geworden. Je kunt dan als niet kenner in de war raken en denken dat het allemaal heel ingewikkeld is. Maar aan de reactie van Knegt zelf, het publiek en de coaches kun je zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld is.
  ArjenK vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  veel volgen... dat wil ik best, maar de NOS zendt niet zo heel veel uit. En een ISU-kanaal zonder commentaar hou ik niet vol (bij geen enkele sport trouwens)
 8. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Misschien wil @EenBrabander dit inspreken. In welke taal dan ook ;-)
  LeeMoZovski, proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
 9. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Zojuist is het WK Shorttrack voor junioren gestart in Sofia (Bulgarije).

  Een bizar groot deelnemersveld met in totaal 193 schaatsers en schaatsters uit 39 landen. Bij langebaan is er al World Cup deelname uit Colombia en dit weekend voor het eerst bij een mondiaal shorttracktoernooi. Er doet een talentvolle lichting Nederlandse talenten mee met als opvallendste naam Suzanne Schulting.

  Voor een uitgebreide voorbeschouwing: http://www.isu.org/en/short-track-speed-skating/news/2016/01/wjnrstssc-sofia-2016-preview
  Voor de uitslagen: http://shorttrack.sportresult.com/
  leenstrafan vindt dit leuk.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Shorttrack heeft volgens mij niet al te strenge limieten waar je aan moet voldoen. Om mee te doen aan het WK junioren moet je op de 500 meter een tijd hebben gereden van 53,00 (meiden) of 51,00 (jongens). Nou is shorttrack eigenlijk geen sport op tijd, maar rond de 50 seconden moet toch wel te doen zijn voor een beetje schaatser.

  De 39 landen op het WKJST zijn 26 Europese landen (incl. Turkije), acht Aziatische landen (incl. Kazachstan) en vijf overigen. Als je het vergelijkt met de 33 landen die dit jaar op internationale langebaanwedstrijden gereden hebben zie je de volgende verschillen:
  • Zwitserland, Denemarken, Finland, Estland en Mongolië doen wel mee aan het langebanen, maar niet aan het junioren-shorttrack.
  • Slovenië, Kroatië, Bosnië, Servië, Bulgarije, Turkije, Oekraïne, Litouwen, Hongkong, Maleisië en India doen mee aan het WKJST, maar niet op de lange baan.
  Op de Balkan (zes uit elf) is blijkbaar nog wel iets te winnen voor het langebaanschaatsen. Vooral Bulgarije heeft een redelijke shorttrack-traditie (zo organiseren ze dit WK), maar geen langebaan-traditie.
  ZeeKoei, LeeMoZovski en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Nog een poging Quoten ging niet helemaal goed.

  Klopt geen strenge limiettijden. Wel goed om zo laagdrempelig te houden. Van de door jou beschreven landen komen Zwitserland en Denemarken regelmatig uit in grote wedstrijden. Finland Estland en Mongolie zeer zeer zelden.

  Bulgarije heeft een rijk verleden maar is nu wel een team in de marge. Van die landen heeft Turkije het sterkste team. Dat geeft ook meteen aan dat als je een goed opleidingsplan hebt je een heel eind kan komen.

  Maleisie is samen met Singapore en Thailand een van de nieuwe landen die de afgelopen jaren deze sport zijn gaan beoefenen.
 12. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Overigens ook een livestream: isujstworlds2016.bsf.bg
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Mooie medaille voor Suzanne Schulting!

  Ben zelf wel blij met de resultaten van de Belgische jongens in de relay die oa Nederland klopten, spijtig genoeg eruit in de semi wegens penalty.
  Vorige week op het EK nog laatste in de hear, als tijdsnelste door naar de semi, maar ook daar laatste, in de B-finale uiteindelijk derde geworden, dus 7de in totaal.
  Op het WK junioren wisten ze hun heat te winnen, waren ze 2de in de kwartfinale (net achter China maar voor Nederland), maar spijtig genoeg een PEN in de semi, en een B-finale hebben ze niet gereden, ook hier 7de in het klassement. (Nederland maakte race in de relay niet af en werd zo 8ste)
  Een leuk team dus dat de komende jaren ook bij de grote jongens steeds beter kan presteren, eerste doel is de OS halen.

  Opvallend is ook dat onze junior Jens Almey het hier net iets beter doet op het WK voor de junioren dan op het EK voor de mannen een week geleden (14de vs 15de). Stijn Desmet was 18de vs 21ste en tenslotte werd Ward Petre 28ste (vorige week geen deelname). Hanne Desmet 13de ipv 23ste een week eerder.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Jongens:
  1. Ren Ziwei (China)
  2. Lim Yongjin (Zuid-Korea)
  3. Ma Wei (China)
  4. Liu Shaoang (Hongarije)
  11. Tjerk de Boer (Nederland)
  14. Jens Almey (België)
  18. Stijn Desmet (België)

  24. Jasper Brunsmann (Nederland)
  28. Ward Petre (België)
  30. Koen Slootweg (Nederland)
  91. Hazar Karagol (Turkije)

  China wint de achtervolging voor Korea en Rusland; België 7e en Nederland 8e dus.

  Meisjes:
  1. Qu Chunyu (China)
  2. Suzanne Schulting (Nederland)
  3. Lee Yubin (Zuid-Korea)
  6. Anna Seidel (Duitsland)
  13. Hanne Desmet (België)
  23. Gioya Lancee (Nederland)
  33. Tineke den Dulk (Nederland)

  64. Yulia Shishkina (Rusland)

  China wint de achtervolging voor Korea en Nederland. Brons dus voor Avalon Aardoom, Tineke den Dulk, Gioya Lancee en Suzanne Schulting.

  In het medailleklassement is China met alle vier keer goud de overduidelijke winnaar, hoewel Korea ook op elk onderdeel een medaille won. Suzanne Schulting wint twee medailles en laat zien dat ze goed is. Ze is ook pas A1 dus volgend jaar weer een kans. Of misschien kan ze het wel al bij de senioren!
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zeer zware val van Sjinkie Knegt in Dordt. Afgevoerd per brancard na langdurig op het ijs behandeld te zijn. Dit klinkt heel slecht :(
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er belandden heel wat kilo's Brit bovenop de heup van Knegt. Wordt met infuus & brancard afgevoerd. Ik neem toch aan dat hij dit weekend niet meer zal starten, wat jammer voor de fans en vooral voor Knegt zelf. 3x gevallen in Dresden, nu weer hier in Dordrecht. :(
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 19. Elina

  Elina Well-Known Member

  Echt flink balen voor Sjinkie Knegt. Eerst zei/dacht Otter dat het wel mee viel, maar niet dus.

  Geluk bij een ongeluk is dat het nog twee jaar duurt tot de Spelen...
 20. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Jeronimo1 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina