Selectie Olympische Spelen

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 30 dec 2017.

?

Wie van de drie?

 1. Blokhuijsen. Roest kan de TP net zo goed rijden.

  5 stem(men)
  12,2%
 2. Roest. Is nu eenmaal nummer 10. En genoeg alternatieven op de 1500.

  3 stem(men)
  7,3%
 3. Krol. Als Verbij de 1000 rijdt in zijn plek zijn we zelfs sterker.

  33 stem(men)
  80,5%
 1. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Ah. Hier gaat het dus over de selectie, dan maar even hier m' n post ook plaatsen:

  Sven Kramer aangewezen op de MS? Wat een belachelijke beslissing en een regelrechte 'fuck you' naar Bob de Vries en Jorrit Bergsma. Kramer heeft nog nooit ook maar enigzins ambitie getoond voor dit onderdeel, maar op de olympische spelen wil ie wel eventjes meedoen. (Dit laatste zie je ook trouwens vaak bij de Ploegenachtervolging. Waar vaak de toppers hun snor drukken maar op de belangrijke momenten wel willen rijden.)
  G1ant en SprintMaster vinden dit leuk.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, het begon met de opmerkingen van Jillert dat zijn jongens niet voor Verweij moesten rijden, die slaat als een boemerang terug. Ik snap ook werkelijk waar niet waarom Bergsma nooit eens afstand neemt van zulke uitspraken van Anema. Gewoon zeggen: "hij praat graag, laat hem maar kletsen. Als hij maar goede trainingsschema's maakt. Op de MS luister ik naar de BC en als die wil dat ik op kop rij voor Verweij dan doe ik dat." Bergsma is daar volwassen genoeg voor en Anema kan minder zonder Bergsma dan Bergsma zonder Anema.

  Die grote mond van de coach kost Bergsma steeds weer kansen op mooie titels.
  Monique, Mike en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 3. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Ja, eens. Anema moet z'n grote mond ook eens leren houden. Maar het is ook wel weer duidelijk dat de bondscoach laat zien dat hij compleet ongeschikt is voor z'n werk, als je hier niet boven kunt staan.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 4. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ik ben blij dat Verbij gaat en indien hij niet is hersteld Otterspeer 1 e reserve is. Terecht met zijn 2 4e plaatsen.
  Ook blij ben ik met Blokkie op de 5 en niet Bergsma en met name met Blokkie op de TP.
  Het is vreselijk lullig voor Krol. Maar je gaat voor medailles en nergens anders voor.
  Van der Wijden samen met Schouten voor de MS dames, prima.
  Waar ik werkelijk verbijsterd over ben is de keuze van Sven voor de MS.
  Ik hoor Sven nog zeggen dat hij geen MS wil rijden want te gevaarlijk.
  Sven en Koen hebben nooit als team, als duo getraind op de MS.
  Maar het belangrijkste vind ik het psychologisch effect van het inzetten van Kramer.
  Want iedereen, iedere deelnemer aan de MS zal zijn hardste best gaan doen om de grootste allrounder ooit er af te rijden.
  En weet je wat ik denk?
  Dat daardoor ene Seung Hoon Lee er met de winst van door zal gaan.
  Moet je je voorstellen.
  Hij rijdt wel iedere MS en is zo glad als een aal en zo slim als mijn Dobermanns.
  En hoe cool moet het wel niet zijn om eerst, door een foute wissel, OS goud te winnen op de 10 km en nu de almachtige Kramer op de MS te pakken.
  En ook nog eens in eigen land, nog een mega psychologisch voordeel.
  Ik denk dat Lee de grijns op zijn gezicht er tot de start van de MS op de OS niet meer af krijgt.
  EenBrabander, strawbale en leenstrafan vinden dit leuk.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Benieuwd of het zo gaat werken. Kramer is namelijk wel bekend, dus kans bestaat dat ze extra op hem zullen letten. Mannen als Lee kunnen het tempo van Kramer wel aan.. zal wel leuk worden.
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Kramer gaat inderdaad wel voor het makkelijke goud... en omdat de Anema mannen toch als outsiders worden beschouwd/ minder uitgesproken zijn.. krijg je dus dit.
 7. Snits

  Snits Member

  Ik denk dat het scenario dat Kramer alleen weg rijdt niet gaat gebeuren. Hij moet gewoon 100% knechten voor Koen. Op TV hoorde ik hem zeggen dat hij dat wil doen. Dus dan is deze aanwijzing misschien iets meer te begrijpen. Maar ik ben zo benieuwd of de BC ook met Jorrit heeft gesproken. Wilde die niet knechten? Lijkt me nog steeds de beste kandidaat.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Je kunt er alleen boven staan als je zeker weet dat Bergsma/De Vries wel naar jou gaat luisteren en niet naar Anema. Ik denk dat hij die zekerheid niet heeft gekregen. En dan kon hij moeilijk voor Anema zijn jongens kiezen. Alsof je bij voetbal een speler selecteert die van te voren aan gaat geven dat hij geen ballen naar jouw spits gaat passen.

  Kuiper is de ruzie in het team voor geweest. En die ruzie is begonnen door Anema.
 9. Nickel

  Nickel Active Member

  Ook zonder Sven is die sluwe SH Lee de grootste kanshebber...Hoewel mijn Fan hart juicht, begrijp ik jullie bezwaren trouwens wel.
  HaagscheBluf en strawbale vinden dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik snap de bezwaren ook zeker en ik vraag me ook af of Kramer de beste keus is. Wat mij betreft was afstand nemen van Anema zijn uitspraken door zijn schaatsers en dan gewoon Bob de Vries selecteren de beste keus.

  Als ik Bergsma was had ik trouwens al 4 jaar geleden een andere coach gekozen, toen was Anema ook al zo aan het stoken.
  HaagscheBluf, G1ant en Nickel vinden dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En als Kramer toch stiekem zijn eigen plan trekt...? Hij heeft helemaal geen ervaring op dit onderdeel... maar goed: dus Bergsma zal die 10 km helemaal moeten uitbuiten.. één kans, that's it.
  Blijf het opmerkelijk vinden hoe makkelijk de marathonmannen aan de kant zijn verschoven voor de OS. Het is maar dat er selectieregels zijn voor de individuele afstanden, want anders..
 12. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Een paar opmerkingen.
  Ik neem aan dat er nog wel naar Verbij gekeken gaat worden of zijn blessure inderdaad genezen is en dat zijn vorm er niet wezenlijk onder te lijden heeft.
  Jorien ter Mors. In haar vrijdagvorm heeft ze niets te zoeken in Korea, ook niet op de 1000. Moet ze dat willen.
  Echter mocht ze in vorm zijn dan is het doodzonde dat ze niet op de 1500 start want dan is ze een zekere medaillekandidaat.
  Dergelijke voorbehouden zie ik nergens en zijn eigenlijk toch in strijd met de gedachtegang de beste kansen op succes.
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De discussie was intussen in een ander topic losgebarsten, terwijl ik nog aan het bijlezen was (gisteren gewerkt en daarna direct naar een feestje gegaan)
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat laatste voorbehoud kan natuurlijk niet. Je kunt niet Ter Mors alsnog aanwijzen voor de 1500m. Gewoon onmogelijk, zou geen enkele bond in geen enkele sport doen.

  Dat eerste voorbehoud is er, daarom is Otterspeer nu vast aangewezen als zijn mogelijke vervanger en die zal moeten gaan trainen alsof hij naar de OS mag. Dat is wel lastig voor hem, waarschijnlijk.
 15. Taiphon

  Taiphon Member

  Jorrit was hopeloos uit vorm, en heeft z'n vorm nog steeds niet terug.

  Bob is een alternatieve kandidaat, maar zijn ervaring op de MS dateert ook van 2014.

  Daar komt bij, dat de samenwerking tussen Anema's schaatsers en schaatsers van andere ploegen in het verleden vaak moeizaam verliep. Natuurlijk was dat nooit de schuld van Anema of zijn schaatsers, maar als je op resultaten stuurt in plaats van rechtvaardigheid kun je het beste de 'common factor' uitschakelen.

  Sven is geen goede keus, maar de andere opties zijn niet beter. En Nederland heeft überhaupt geen goede trackrecord op de MS.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Voor Ter Mors is gewoon helaas... je kunt het niet maken. Zij was nummer 5... langzamer nog dan Antoinette...die niet eens een specialiste is op de 1.500 m.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Heeft Anema die uitspraak dat Jorrit niet voor Verweij zou rijden eigenlijk ooit op tv gezegd? Het is namelijk enkel door een AD journalist (al vaak tricky) opgeschreven en door de rest overgenomen, terwijl Anema in een ander interview al ontkende dat hij dat zo heeft gesteld. Zie

  Over de keuze zelf heb ik al vaker wat gezegd, dus mijn mening lijkt me inmiddels duidelijk. Inderdaad een grote fuck you naar Jorrit. Dank dat jij het zo goed hebt gedaan de afgelopen 7 jaar. Leuk dat je meerdere keren, ook vorig jaar nog, hebt gewonnen, maar we gaan voor mensen met praktisch 0 ervaring. Verweij enkel in NL een wedstrijdje gewonnen terwijl hij duidelijk tijdens de WCs heeft laten merken dat de MS 0 prioriteit heeft (in drie starts een afzegging, een DQ en een 1.500m geschaatst direct voor de start) en Kramer die alleen in zomer MS wedstrijden komt opdraven waar geen topper aan de start staat. Volgens mij een keer in een wedstrijdje met Jorrit gestart en daarbij was Kramer niet goed. Dan heeft het zijn interesse kennelijk niet om te presteren, maar ach, zo'n wedstrijdje op het end van de Spelen wil ik best doen... en daar gaat de BC voor. Pijnlijk. Een ander resultaat dan goud kun je nu niet meer mee aankomen. Ik kan het deze jongens niet zo kwalijk nemen (hoewel, ze zaagden de stoelpoten onder Jorrit wel weg met hun interviews rondom het OKT), maar dat de BC zo slecht met druk om kan gaan (twee individueel presterende schaatsers dan maar opstellen, want ik durf niet anders) is fataal.
  ArjenK, ChefSpijker, EenBrabander en 4 anderen vinden dit leuk.
 18. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik zag de keuze voor Kramer echt niet aankomen. Zoals eerder aangegeven vind ik het belachelijk. Maar de toekomst zal het uitwijzen. Benieuwd naar de interviews tijdens het NK morgen.

  Aanwijsplek voor Verbij kan ik inkomen. Maar dat Krol ook geen reserve is vind ik heel gek. Hij is echt derde geworden, Otterspeer niet.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Lorca: de bondscoach kon nu toch moeilijk anders? Het was de keuze tussen 2 eenlingen, waarvan de ene misschien zelfs wel tegen de ander gaat rijden (dat telt voor beide), of een team. En hij heeft gekozen voor een team. Als op de OS Bergsma achter Verweij aan had gereden of andersom was er ook schande gesproken. En gezien de uitspraken aan beide kanten zat dat er nog wel in, ook.

  En de keuze vooraf voor Verweij was een logische, daar heb ik zelfs van Anema geen commentaar op gehoord.

  Kuiper heeft juist ballen getoond door te durven kiezen, wat mij betreft. Hij kan dus juist wel met de druk om gaan.


  En dat Verweij een keer had afgezegd was juist in het belang van NL, toen stelde hij dat belang boven zijn eigen. Hem dat nu verwijten is wel heel gek...
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Over de mass start perikelen: hier gaan een aantal dingen flink fout.
  Volgens de Anema doctrine kun je alleen succesvol zijn als je een duo hebt dat volledig op elkaar ingespeeld is en op elkaar vertrouwt. En hij heeft de cijfers aan zijn kant. Met een Clafis duo werd op twee na alle keren een medaille gescoord. ( > 80%). Toen het geouwehoer rond Verweij de kop op stak had je de poppen aan het dansen. Verweij reed al eens in één van Anema's ploegen en hield zich toen niet altijd aan de afspraken. Daar komt nog bij dat Verweij een spoor van vernieling achter zich heeft getrokken, bij Corendon weten ze er alles van en het zal niet voor niets zijn dat hij bij geen enkele Nederlandse ploeg mocht meetrainen. Gedrag uit het verleden is een goede voorspelling voor de toekomst ... Natuurlijk staat het de rijders vrij om hun eigen keuze te maken en zou Anema daar niet de beslissende stem in mogen hebben. Het zou kunnen dat er bij de Clafis rijders weinig/geen vertrouwen is dat er een goede samenwerking kon zijn. Maar dan is het wel vreemd dat in SLC Schouten wel met Verweij rijd.
  Of er zou iets anders aan de hand kunnen zijn, nl. dat de bondscoach er zelf niet op vertrouwt dat er een goede samenwerking gaat zijn en dan maar Verweij zijn zin geeft. Of is er op hem ingepraat? Omdat men denkt dat een keuze voor Kramer weinig kritiek zal opleveren bij de mensen die niets van de mass start snappen.
  Nogevendit, alexander79 en Lorca vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina