EenBrabander
Well-Known Member
Wat ik hiervan vind, zal afhangen van wat die nieuwe kwalificatie dan inhoudt.- De ISU mag niet meer bepalen hoe de kwalificatie voor de Olympische Spelen verloopt. Dat is immers een verantwoordelijkheid van het IOC. Heeft voor 2022 nog geen consequenties.
Dit is een heel erg slecht plan. Dan is er een visie en consistentie meer, maar is het dus iedere keer een verrassing wat het WK-programma wordt. Heeft de ISU op het gebied van visie en langetermijnplanning de Nederlandse regering toevallig als ideaal?- Zo stiekempjes is het voorlopige voorstel voor de WKs definitief geworden. Dus wordt er 2 jaar voor het WK besloten wat het format van het WK wordt. Er staat helemaal nergens meer, dat er ooit allround gereden moet worden. Allround is een van de opties en die kan dus elke keer terzijde worden geschoven. Alleen bij het EK staat nog dat er in de jaren voor en na de OS een allround-formaat moet zijn.
Was dat nog geen regel dan? Sinds 2005 hebben we toch geen WK afstanden meer buiten gehad.- Een WK in Olympisch formaat (met afzonderlijke afstanden dus) moet in een indoorhal gereden worden. Mag niet meer buiten. Blijkbaar erg urgent na de plannen om de OS 2026 buiten in Milaan te houden.
Het feit dat ze nog de moeite doen om een nieuwe regel voor allroundtoernooien maken, betekent in elk geval dat ze het nog niet helemaal gaan afschaffen.- De laatste afstand op een allroundtoernooi krijgt een andere loting. De nummers 1 en 2 in het klassement na 3 afstanden gaan tegen elkaar rijden in de laatste rit, de nummers 3 en 4 in de voorlaatste, enz.
"Ik kijk al uit naar een wereldkampioenschap met een ploegenachtervolging, een massastart, een teamsprint, een mixed relay en een puntenkoers."- Denemarken stelt de introductie van een massastart-puntenkoers voor, die verplicht moet worden gereden op WK's en Olympisch moet worden (naast de huidige massastart).
Aldus... eh, niemand?
Daar ben ik het wel mee eens.- Japan stelt voor om tijden in een kwartetstart niet meer als wereldrecord te erkennen.