Seizoen 2021-2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 15 jun 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat ik hiervan vind, zal afhangen van wat die nieuwe kwalificatie dan inhoudt.
  Dit is een heel erg slecht plan. Dan is er een visie en consistentie meer, maar is het dus iedere keer een verrassing wat het WK-programma wordt. Heeft de ISU op het gebied van visie en langetermijnplanning de Nederlandse regering toevallig als ideaal?
  Was dat nog geen regel dan? Sinds 2005 hebben we toch geen WK afstanden meer buiten gehad.
  Het feit dat ze nog de moeite doen om een nieuwe regel voor allroundtoernooien maken, betekent in elk geval dat ze het nog niet helemaal gaan afschaffen.
  "Ik kijk al uit naar een wereldkampioenschap met een ploegenachtervolging, een massastart, een teamsprint, een mixed relay en een puntenkoers."
  Aldus... eh, niemand?
  Daar ben ik het wel mee eens.
  De Keizer vindt dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  jawel hoor. Als je die teamsprint er uit gooit en er naast deze onderdelen ook klassieke afstanden zijn. Moet het WK wel langer duren dan 1 weekend...

  Overigens niet zo gek dat zo'n voorstel van Denemarken komt. Die doen niet zo veel klassieke afstanden ;)
  Lorca vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De ploegenachtervolging kan er wel uit vanwege de duwtactiek die het onderdeel tot een farce maakt. Maak van de team sprint een goed onderdeel via een wat andere opzet of een estafette.
 4. Kristian

  Kristian Active Member

  They are talking about "program" instead of "format" in revised rule 201. So can we have a world championships consisting of everything listed, or shop rather freely among the ingrediences?
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Eind van de middag nog online gekomen de specifieke kwalificatie-eisen voor de Olympische Spelen. De ISU-communcatie moet volgens hun eigen regels openbaar worden op zijn laatst op 1 juli in het jaar voorafgaand aan de Spelen. Nou, mooi op tijd dus.
  De kwalificatietijden zijn niet veranderd ten opzichte van 2018. Wat op zich vreemd is, omdat er in de afgelopen jaren behoorlijk sneller gereden wordt en omdat er nu minder schaatsers op de diverse afstanden mogen starten.
  Verder wordt er uit duidelijk dat de 10km mannene/5 km vrouwen in de wereldbeker gereden zullen worden in Stavanger, de 2e Wereldcup dus, en dus niet op hoogland :-(
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik hoor een luide slaak van opluchting vanuit Friesland nu Patrick Roest en Jorrit Bergsma geen 10km in SLC hoeven te rijden ;)

  Dat zou me overigens een zenuwslopende 10km zijn geweest. Zeker met het oog op onze eigen Olympische Matrix.
  Duif vindt dit leuk.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op de ISU-site een uitspraak van de Disciplinary Commission tegen Jan Blokhuijsen. Dat is meestal geen goed nieuws. Wat is daar aan de hand?

  Blokkie heeft een waarschuwing gekregen, omdat hij bij het afnemen van een out-of-competition-dopingcontrole op 28 april geen mondkapje op wilde zetten, terwijl dat wel moet volgens de Corona-voorschriften van de ISU. Als hij dat nog een keer weigert, volgen zwaardere sancties.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Soms snap ik mensen gewoon niet. Zet dat ding op je hoofd en klaar, waarom moet hij er een ding van maken? Die controleur kan er toch ook niks aan doen, gewoon dat ding opzetten en niet zo zeuren.
  mi, Duif en proeme vinden dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

 11. Elina

  Elina Well-Known Member

  Precies het is maar 5 minuten, ik heb dat ding al bijna een jaar ongeveer 9 uur per werkdag op.
  Wij zijn er ook wel klaar mee, maar een mondkapje heeft ook voordelen. Stiekem lachen of gapen ;)
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  mensen zijn ook niet te snappen. Anderhalf jaar lang mag je amper je familie bezoeken, je mag je vrienden niet zien, activiteiten gaan allemaal niet door, winkels waren gesloten, studeren en school moet vanuit huis via een schermpje, sporten moet in je eentje (als dat kan met jouw sport), we mogen onze kinderen niet aanmoedigen als ze sporten, avondklok, quarantaine als iemand in je omgeving het virus krijgt...

  en wat is volgens Nederlanders de maatregel waar ze het meest last van hebben? De mondkapjes...

  juist ja, schiet mij maar lek, maar daar snap ik dus echt geen ene reet van.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Jup, ik snap ook gewoon de weigering niet. Als Blokkie moeite heeft met die mondkapjes en daar een gesprek over wil voeren dan belt hij de ISU of dient hij een klacht in. Dan ga je niet een willekeurige controleur lastig vallen met je mening terwijl diegene gewoon zijn werk (veilig) probeert te doen. Blokkie schijnt ook niet te snappen dat het mondkapje niet voor zijn veiligheid is, maar dat van de controleur. Hij geeft als reden waarom hij het raar vindt dat de controleur al een mondkapje op had en echt, hoe lang zijn we nu al bezig met Corona? Je beschermt met een mondkapje een ander, niet jezelf, het is daarom ook niet aan hem om dat ding niet op te zetten want het gaat niet over zijn veiligheid. De controleur nam zijn veiligheid serieus, het minste wat je dan kan doen is datzelfde voor die controleur opbrengen.

  Gewoon dat ding opzetten, niet zeuren en als je er wat tegen hebt dan bel je de verantwoordelijke hotemetoot bij de ISU.
  Lorca vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik kan me zo voorstellen dat Blokkie een beetje uit zijn humeur was toen de controleurs hem om half zeven 's ochtends uit zijn bed belden. En dat hij dat behoorlijk heeft afgereageerd...
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  tsja, dát kan ik me dan ook wel weer voorstellen ja...
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Sporters geven zelf een tijdslot door waarop ze thuis zijn (per dag volgens mij). De meesten doen dan ‘s morgens vroeg om daarna ongestoord de deur uit te kunnen. Dus dat is hij waarschijnlijk wel gewend.
  Lorca vindt dit leuk.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Thuis is nou net die ene plek waar er eigenlijk geen regels gelden. Bezoek werd afgeraden, maar nooit gehandhaafd, dat mondkapje moest je dan in de winkel op (van november tot juni geloof ik), maar thuis mocht en mag je in principe nog alles doen wat je altijd al kon. Ik zou ook geen zin hebben om thuis een mondkapje op te moeten, zeker niet als ik deze week nog getest was (en dus in principe geen andere mensen zou kunnen besmetten).
  Maar juist topsporters hadden al voor de coronapandemie een leven van protocol naar protocol. Topsporters waren ook daarvoor toch al gewend om allerhande regels op te volgen, over wanneer wat eten en drinken, hoeveel krachttraining in de week, wie wanneer op de baan mag trainen, wie welke kleedkamers gebruikt, wanneer je mag inrijden, wanneer je de bus van hotel naar baan moet pakken, binnen welke lijnen je moet schaatsen... Ah, ja, Jan snapte die laatste ook al nooit...
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Ben net terug uit het buitenland (binnen Europa!) en daar waren de controles veel strenger (coronacheck) en droeg werkelijk iedereen een mondkapje op plaatsen waar het druk was en binnen.

  Het is toch ook gewoon een stukje beleefdheid om dit te doen als iemand het vraagt (nog los van bestaande regelgeving) dus zet dat ding op en doe niet zo ingewikkeld! Je doet toch ook niet in je blote *#% de deur open om je op je vrijheid te beroepen richting zo’n controleur?

  Dat eigenwijze ‘ik ben Nederlander dus voor mij gelden andere regels’ hangt me echt meer dan ongelofelijk de keel uit.
  sysya en proeme vinden dit leuk.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In zekere zin geldt het adagium ''baas in eigen huis'' (tot op bepaalde hoogte; de veiligheid van anderen mag nooit in het gedrang komen), maar in dit geval gaat dat natuurlijk totaal niet op. Als topsporter verbindt je jezelf aan de anti-dopingreglementen van de KNSB, van de ISU en van welke andere betrokken bond dan ook. Als die reglementen voorschrijven dat zowel sporter als controleur een mondkapje op moeten hebben bij een controle, dan heb je je daar aan te houden. Zeker als de controleur je daarop wijst. Het is daarnaast ook zo'n onbenullig klein iets, dat het me verbaast dat je daar moeilijk over doet bij een dopingcontrole. Die gast is met een paar minuten weer weg.

  Verder lijkt het een klein incidentje, maar dit had best vervelende gevolgen kunnen hebben voor Blokhuijsen. De controleur had ook kunnen zeggen; ''ik voel ik me hier niet prettig bij. Ik ben weg.''. Dan sta je mooi te kijken, want er komt toch achter je naam te staan dat je geen monster hebt afgegeven voor de dopingcontrole. Dat kan tijdelijk voor problemen zorgen.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is dat niet een three-strikes-you're-out regel? Drie gemiste dopingcontroles staan gelijk aan een positieve test?

  De Chinese zwemmer Sun Yang werd in beroep uiteindelijk tot vier jaar veroordeeld, maar die maakte het nog iets bonter, die ging de flesjes met de bloedmonsters kapot gooien.
  Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina