Schema's voor solo Elastiektraining

Discussie in 'Techniek & training' gestart door dsdevries, 29 apr 2020.

 1. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Hoi Iedereen,
  De afgelopen weken heb ik voor onze trainingsgroep wat schema's gemaakt met oefeningen met schaatselastiek die de mensen zelf individueel kunnen uitvoeren. Ik dacht dat er in deze tijd wellicht ook buiten onze trainingsgroep mensen behoefte hebben aan wat houvast en oefeningen om uit te voeren om de schaatsconditie te onderhouden/verbeteren. Vandaar dat ik ze hier op dit forum deel.

  In de schema's wordt gebruik gemaakt van dit elastiek van schaatspro.nl. https://www.schaatspro.nl/latex-trainingselastiek-schaatselastiek-1062
  De schema's worden vergezeld met plaatjes van de oefeningen die ik op internet heb gevonden. Telkens als op een plaatje een gewicht of fitnessapparaat wordt getoond, kun je in plaats daarvan het elastiek gebruiken. Maak het elastiek vast een paal of boom.

  Het zijn blokken van 4 weken waarbij ieder blok de focus heeft op een ander aspect van de conditie. Wij zijn vanwege het vervroegde einde van het schaatsseizoen eerder begonnen en hebben het eerste blok reeds afgerond. Dit blok stond vooral in het teken weer te wennen aan inspanning en uitbreiden van volume. Alles op lage intensiteit en veel aandacht voor lenigheid en stabiliteit. Wij beginnen nu aan blok twee waarbij we de intensiteit en de spanning verhogen.

  Je kunt het schema 1 of 2 keer per week uitvoeren. Elk schema duurt ongeveer een uurtje inclusief warming up en cooling down. Wanneer je in wilt lopen zou je van blok 1 week 1 en 3 kunnen pakken en van blok 2 week 5, 6 en 8. Wij zijn nu bij week 5. Veel plezier!

  Bijgevoegde bestanden:

  Mannes viking vindt dit leuk.
 2. dsdevries

  dsdevries Active Member

  En hier is schema 5. Het eerste schema van blok 2 dat in het teken staat van het verhogen van de intensiteit en volume.

  Bijgevoegde bestanden:

 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Goed bezig. Moet je nu bij de Leg Raise iemand op je voeten hebben liggen? ;)
 4. dsdevries

  dsdevries Active Member

  En Schema 6

  Bijgevoegde bestanden:

 5. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Schema 7

  Bijgevoegde bestanden:

  Patrick510 vindt dit leuk.
 6. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Schema 8 en 9

  Bijgevoegde bestanden:

  Patrick510 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina