Schaatsforum SchaatsLiga 2017-2018

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door De Goudsche Doorloper, 30 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou, hoe lopen de laatste twee wedstrijden? De WB-finale zal ik sowieso gewonnen hebben, tegen het funteam met podiumplaatsen voor Leenstra en Bøkko. Het klassement zal een stuk lastiger zijn geweest. Eindig ik het klassement met ruim het meeste tegendoelpunten? Eindig ik in het linkerrijtje? Verleng ik mijn contracten met mijn meiden? Hoe ziet de uiteindelijke kruistabel van de competitie er uit?
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Uitslag Speelronde 14 en 15
  WB Finale Minsk en Eindklassement WB

  En dat was alweer het einde van een enerverend schaatsseizoen. Verrassingen, sensaties en favorieten die hun status wel gewoon waarmaken; Olympische seizoenen brengen toch altijd net dat beetje extra. Daarom is het extra jammer dat de wereldbekerfinale zo’n gigantische flop is geworden. Slechts 6 ritten bij de dames 500 meter, dat kun je nauwelijks serieus nemen. Veel toppers waren na de Spelen al klaar. Anderen vonden het na de WK’s wel weer mooi geweest. Dat heeft natuurlijk consequenties, ook voor de SchaatsLiga. Vorige week zei ik al dat de finale van de competitie heel spannend zou worden. Uiteindelijk is de strijd pas in de allerlaatste speelronde beslist. Wie is de winnaar van de eerste editie van de Schaatsforum SchaatsLiga?

  Om de spanning er een beetje in te houden, zal ik niet zomaar in één keer de uitslag plaatsen. Ik zal de belangrijkste duels een beetje bespreken waarna we vanzelf naar de winnaar toe zullen werken. Onderin het klassement verandert er in de laatste week niet zo gek veel. Team Proeme en Skate4Fun blijven onderaan staan. Daarboven zakken de IJsheiligen twee plaatsen naar de 14e plek door twee verliespartijen. Daar profiteert Scheve Schaats van, die juist weer twee plaatsen stijgt. Zoals hij zelf al aangaf stijgt ook Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan een paar plaatsen naar de 8e plek in het klassement. Hij heeft behoorlijk wat tegendoelpunten moeten incasseren, maar niet de meeste!

  Middenmoters Per Ivar Moe, De IJshakkers en Team Stijnsportgek blijven op respectievelijk plek 7 t/m 5 staan. Daarboven werd de strijd om het podium tussen Team Koe en Leo’s Gouden Plak heel erg spannend. Uiteindelijk won de winnaar van deze strijd met een score van slechts 7 puntjes verschil het duel van Scheve Schaats in speelronde 14.

  De derde plaats in de SchaatsLiga is voor:
  Team Koe van @ZeeKoei!

  Dan de strijd om de overwinning in het eindklassement van de SchaatsLiga. Een prijs die eeuwige internetpunten zal opleveren en de eeuwigheid zal ingaan in de archieven van het Schaatsforum. Al het gehele seizoen doen Team UALAR van @EenBrabander en Skil-Shimano van @Asterisk bijna niets voor elkaar onder. De winnaar heeft uiteindelijk 11 van de 15 wedstrijden gewonnen: een absurd goede score. Er moet ook wel worden gezegd dat de schaatsers uit beide teams bijzonder goed gebalanceerd zijn. Geen uitgesproken supertoppers als Kramer, Yuskov, Kodaira of Wüst, maar degelijke subtoppers. Al kun je Sverre Lunde Pedersen en Havard Lorentzen geen subtoppers meer noemen. Daar zou je hen en het Noorse schaatsen mee tekort doen. Het was voor beide managers in ieder geval een zeer goede zet geweest om vertrouwen te hebben in de Noren.

  Maar er kan er maar één de beste zijn en zoals het een goed winnaar betaamt laat deze pas helemaal aan het eind z’n hielen zien aan de tegenstander.

  De winnaar van de Schaatsforum SchaatsLiga 2017-2018 is:
  Team Skil-Shimano van @Asterisk!

  Gefeliciteerd!

  Hieronder kun je in de spoilers de einduitslag zien, evenals het eindklassement. Bedankt voor jullie enthousiasme en deelname. Ik vond het erg leuk om deze competitie te houden en het heeft zeker wat verrassende wendingen gehad. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat het nog tot het einde spannend zou blijven. Als jullie suggesties en verbeterpunten hebben hoor ik het graag. Als iemand anders de organisatie op zich zou willen nemen, zou ik dat ook niet erg vinden. Ik heb met name naar het einde toe gemerkt dat er toch best wat tijd in ging zitten om alle uitslagen te verwerken en steeds zo’n verhaaltje te schrijven. Tijd die ik niet altijd tot m’n beschikking had. Dat is op zich niet erg, maar daardoor duurde het af en toe wel lang voor de uitslag werd geplaatst.

  Uitslagen en eindklassement
  SL Ronde 14 15 Score.png


  SL Eindklassement.png

  Grote dank nog aan @SprintMaster die mij heel erg heeft geholpen met de uitslagen en puntentelling gedurende het seizoen.

  Dank voor jullie medewerking en wie weet tot volgend jaar!

  Klik hier voor de uitslagen, eindstand en teamindeling: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

  Klik hier voor de uitslag per schaatser voor Speelronde 14 en hier voor Speelronde 15.
  Jippie, ZeeKoei, leenstrafan en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  6e met het op één-na-hoogste puntenaantal. Met wat meer geluk had er meer ingezeten.

  Het was een leuk spel! Dank je wel @De Goudsche Doorloper!
  En gefeliciteerd @Asterisk
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Toch nog het linkerrijtje gehaald! 8e met het 4e hoogste puntentotaal. Geen gekke score voor een team dat ook deels als grap is samengesteld. Hoewel het ook een tip kan zijn, om van tevoren een bepaalde strategie te kiezen en je daaraan te houden (in mijn geval: mooie dames die ook nog hard kunnen schaatsen), in plaats van volstrekt willekeurig op toppers te gaan bieden. Over volstrekt willekeurig op bieden gesproken @proeme die in de eerste ronde een verkeerde tactiek hanteerde, op alle toppers wilde inzetten en overal naast greep, meer succes volgend jaar, want dit jaar was het niet helemaal! Hartelijk bedankt @De Goudsche Doorloper voor de organisatie en ook gefeliciteerd @Asterisk met je absoluut terechte, doch ietwat nipte overwinning.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Laat het grote analyseren beginnen!

  Prestaties van mijn dames over het jaar:
  1. Marrit Leenstra 3469. Mijn kopvrouw, heeft in haar eentje bijna net zoveel punten binnen gehaald als de zwakkere teams. Rijdt namelijk ook altijd veel wedstrijden.
  2. Olga Fatkoelina 1948. Een sterke, ervaren vrouw, miste de Spelen, maar haalde brons op de WK sprint. Stopt na dit seizoen naar verluidt met topsport.
  3. Franscesca Lollobrigida 1727. Lollo haalde veel punten binnen op de massastart, maar reed ook een sterk WK allround.
  4. Hege Bøkko 1704. Heeft succesvol de transformatie naar sprinter voltooid met mooie uitslagen op met name de 1000 meter.
  5. Isabelle Weidemann 1306. De lange adem van mijn team, presteerde nog niet heel consequent, maar kan nog groeien.
  6. Marsha Hudey 708. Sprintbommetje "Cutey" Hudey had niet haar beste seizoen (10e op de OS tegen 6e op de WK vorig jaar), maar kan zeker knallen.
  7. Saskia Alusalu 594. De ultieme B-groep-babe liet zien dat ze door slim te schaatsen goede uitslagen op de massastart kan halen.
  8. Jutta Leerdam 113. Reed sterk in de juniorenwedstrijden die niet meetelden, ik verwacht veel van haar komende jaren.
  9. Joy Beune 101. Reed zeer sterk in de juniorenwedstrijden (meervoudig wereldkampioene met meerdere wereldrecords), ik verwacht heel veel van haar.
  10. Noemi Bonazza 0. Het is een mooi meisje, maar ze heeft niets van zich laten zien. Contract ontbonden.
  Prestaties van mijn dames vergeleken met de kosten:
  1. Franscesca Lollobrigida 34,6 punt/mille. Eigenlijk een koopje voor wat ze uiteindelijk heeft opgeleverd.
  2. Olga Fatkoelina 14,4 punt/mille. Misschien wilden veel mensen hun vingers niet aan haar branden?
  3. Marsha Hudey 14,2 punt/mille. Werd met haar 1,57m door veel mensen over het hoofd gezien.
  4. Hege Bøkko 12,6 punt/mille. Reed een stabiel seizoen en veel wedstrijden.
  5. Saskia Alusalu 11,9 punt/mille. Niet iemand die voor veel mensen de eerste keuze zou zijn.
  6. Isabelle Weidemann 9,6 punt/mille. Heb ik in biedronde 2 alles voor gegeven nadat ik Irene Schouten gemist had.
  7. Marrit Leenstra 9,4 punt/mille. Een dure aankoop, maar gezien mijn nickname op dit forum wel een logische keuze en het absoluut waard.
  8. Joy Beune 5,5 punt/mille. Aangeschaft met het oog op de toekomst.
  9. Jutta Leerdam 2,3 punt/mille. Redelijk veel geld voor een schaatsster die vooral vlamde als het niet telde.
  10. Noemi Bonazza 0,0 punt/mille. Koste bijna niets, maar leverde ook niets op.
  Wie was in jouw team de topscorer? En wie was de grootste miskoop? Welke schaatser is in het bieden helemaal genegeerd maar scoorde toch fikse punten?
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb een kruistabel gemaakt. Grappig genoeg haalde de top twee geen overwinning op het funteam. Verder een vrij gebruikelijke verdeling volgens mij. Zelf heb ik ook vrij klassiek gescoord met verliezen tegen de top vier en voornamelijk overwinningen op de zwakkere teams.

  Schaatsforum Schaatsliga 2017-2018 kruistabel.png
  Jippie en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  die tactiek werkte inderdaad voor geen meter. Ik vind nog steeds dat daar ook een stukje pech bij mee speelde (immers, iemand anders had Yuskov wel goedkoop, dat geluk had ik ook kunnen hebben en daar rekende ik eigenlijk op). Maar als ik volgend jaar weer mee doe kies ik inderdaad een andere strategie.
 8. Jippie

  Jippie Well-Known Member

  Ik vond het grappig om mee te doen. Te kijken wat er gebeurde en met het "geen idee"
  Tactiek nog punten kreeg ook.
  Volgend jaar nieuwe kansen :)

  De organisator en zijn helpers wil ik in ieder geval heel hartelijk bedanken.

  En wens iedereen een goede zomer toe.
 9. Jaco

  Jaco Active Member

  Geldt precies zo voor mij. Geen idee waar ik aan begon, lukraak wat schaatsers gekocht. Hield zelfs nog een paar ton over, waar je dus helemaal niets aan hebt. De gok om mijn collega-Zwolse Lotte van Beek in mijn team op te nemen was een goede. Wil volgend seizoen graag weer van de partij zijn. Organisatie, bedankt!
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen. Van veel schaatsers die ik heb gekocht ben ik ook echt fan, zo kon ik echt mijn team aanmoedigen.

  Martina Sáblíková draaide niet haar beste seizoen ooit, maar rijdt vrij veel en hengelt dus aardig wat punten binnen. Olympisch zilver.
  Sverre Lunde Pedersen had een absoluut topseizoen en deed ook nog eens aan heel veel wedstrijden mee. Goud en brons van de Olympus en zilver van het WK.
  Bo-Reum Kim was niet de handigste keuze. Reed alleen hard op de massastart OS en kwam weinig in actie. Natuurlijk wel Olympisch zilver.
  Ronald Mulder heeft een goed seizoen gedraaid, maar was net de vorm kwijt op de OS. Wel OKT-winnaar in 34.49 en Europees kampioen.
  Angelina Golikova heeft zichzelf overtroffen dit seizoen en mocht nog naar de Spelen ook! Zilver van het EK meegenomen.
  Konrad Niedzwiedzki is een constante factor, maar nu helaas constant in de achterhoede. Dat zijn beste klassering 8ste van het EK 1500m is, zegt genoeg.
  Min-seok Kim heeft zijn potentieel volop waargemaakt, nou zeg! Als junior in eigen land Olympisch zilver en Olympisch brons!
  Tingyu Gao rijdt alleen 500 meters, maar wel heel goed. Van hem mag de 100 meter ook Olympisch worden! 9.38, asjemenou. En Olympisch brons natuurlijk!
  Anna Yurakova heeft niet de podiumvorm van vorig jaar gevonden en reed van de grote toernooien alleen het EK 3km, waar ze vijfde werd.
  Davide Ghiotto reed zijn beste wedstrijd helaas in de B-groep. 12:53.63, het blijft een belachelijke tijd. Nu wel wereldkampioen studenten, maar daar heb ik niks aan...

  Persoonlijk wel jammer dat ik na een heel seizoen op kop op het laatste moment word voorbijgestreefd door @Asterisk, maar goed, nu heb ik wel een uitdaging voor volgend jaar :D. Gefeliciteerd @Asterisk.

  Dank aan de top-organisatie :)
  Laatst bewerkt: 25 mrt 2018
  stijnsportgek en leenstrafan vinden dit leuk.
 11. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dit seizoen weer? Wordt er nog aan de opzet gemorreld, of niet?
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik stel een schema voor waar geen joker-team nodig is.

  zal ik eentje maken?

  :p
  EenBrabander vindt dit leuk.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Is goed! Al dacht ik dat het bestaan van een jokerteam lag aan een oneven aantal deelnemende teams.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, ik dacht zelf aan een iets andere opzet. Iedereen koopt zijn team weer.
  Dan heb je een competitieweekend, waarin je team dus een score haalt. Vervolgens maak je een stand voor dát weekend tussen de teams, dus bijv. 1. EenBrabander, 2. Proeme, 3. etc...
  En dat je dan voor dat weekend wedstrijdpunten krijgt horende bij die plek. Iets als:
  Plek 1 = 100
  Plek 2 = 75
  Plek 3 = 55
  Plek 4 = 40
  etc.
  Uiteindelijk wint degene die aan het einde van het seizoen de meeste wedstrijdpunten heeft. Zoiets. Leek me wat minder willekeurig dan de loting zoals die nu was.
 15. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Daar haal je wel de hele opzet van dit spel mee onderuit. De willekeurigheid van de loting maakt het juist spannend. Op den duur wordt wel duidelijk wie het sterkste team heeft, maar doordat je toch wel deels van geluk afhankelijk bent blijft het tot het einde spannend.

  Met de opzet zoals hierboven voorgesteld zal de uiteindelijke winnaar van het spel veel sneller duidelijk worden. Bovendien worden de verschillen vrij snel al gigantisch en zullen er aan het eind van het spel waarschijnlijk weinig verschuivingen zijn. Tot slot denk ik niet dat de winnaar vorig jaar echt willekeurig uit de bus is gerold. @Asterisk had bijvoorbeeld wel de meeste punten van alle teams gehaald.  Leuk dat er zoveel enthousiasme is voor aankomend seizoen. Ik wil het spel nog wel een keer organiseren, al zal ik niet teveel wijzigingen aan het format willen aanbrengen. Mijns inziens is de opzet namelijk al best geslaagd. In augustus zal ik de inschrijving openen waarna in september de biedmarkt weer open zal gaan. De eerste speelronde zal plaatsvinden tijdens het World Cup Kwalificatie Toernooi (WCKT). Het aantal speelrondes zal afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Bij 16 deelnemers zullen er 15 speelrondes zijn. Om gedoe te voorkomen mik ik nu wel op een even deelnemersaantal. @EenBrabander Dat jokerteam was inderdaad nodig om met een oneven deelnemersaantal geen extra of gemiste rondes per team te hebben.

  Nieuw voor het seizoen 2018/2019 zal een transferperiode zijn na de vierde World Cup. Zeker in een na-Olympisch seizoen kunnen nieuwe talenten opstaan en sterk presterende Olympiërs plotseling door het ijs zakken. De onzekere tijden in het Nederlandse profcircuit zullen waarschijnlijk wel voor de nodige verrassingen kunnen zorgen. Een transferperiode biedt de mogelijkheid om slecht presterende rijders weg te doen en nieuwe talenten in te lijven die je seizoen wellicht nog kunnen redden. Uiteraard zal het budget dat je niet uitgeeft in de eerste biedrondes beschikbaar zijn in deze transferperiode.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ik vond juist dat de huidige opzet de spanning per weekend verlaagde. Bij driekwart van de onderlinge "wedstrijden" kon je namelijk van tevoren de uitslag al voorspellen en maakten de prestaties van je team dus eigenlijk niet meer uit. In een systeem waarin je niet maar 1 team hoeft te verslaan is er veel meer spanning, omdat het dan ook nog uitmaakt of je net 3e of net 5e wordt van de hele groep. Dan wordt elk weekend boeiend om te volgen in plaats van enkel die 4 weekenden waarin je een spannende loting hebt.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  hehe, daar had ik een oplossing voor. Die discussie heb je destijds vast ook wel meegekregen. Mijn opmerking was een knipoog naar die discussie. Niet meer en niet minder.
 18. Camila

  Camila Well-Known Member

  Wanneer gaat de inschrijving open? Het is immers al september;)
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 sep 2018
 19. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik ben druk bezig met de opzet van een nieuw seizoen. Als het goed is kan ik zondag de inschrijving opengooien en dan kunnen we in de tweede week van oktober beginnen met bieden. Excuses dat het zo lang duurt, maar ik heb het op het moment (een beetje erg) druk.
  Jaco en EenBrabander vinden dit leuk.
 20. Camila

  Camila Well-Known Member

  Fijn dat je het nog een seizoen wilt regelen!
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina