Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Moet je voorstellen dat ze het 'meten is weten' team JV gaan volgen.

  "Patrick, ik meet twee korrels hagelslag meer op je boterham dan gisteren. Hierdoor word je 0.02 gram zwaarder en ga je 0.0003 seconde per ronde langzamer rijden. Dat moet morgenochtend beter."
  mi, Camila en sysya vinden dit leuk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik kreeg net een beeld in mijn hoofd van Anema die een excel sheet probeert te maken en uit frustratie zijn typ machine uit het raam flikkert hahahaha
  alexander79, proeme, Ikbenerweer en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Hehe, wel echt leuk om dit te zien, en ook wel goed denk ik om een beetje verschillende kanten te laten zien, zeker van Anema.

  Overigens zou ikzelf het ook erg interessant vinden als een serie juist Zaanlander en JV beiden volgt en je verschillen in aanpak beter in beeld krijgt (of juist ziet hoe het uiteindelijk toch ook erg hetzelfde is?), maar ook de atmosfeer in de teams een beetje meekrijgt.
  Camila vindt dit leuk.
 4. Koen

  Koen Well-Known Member

  zondag andere tijden sport: Michel Mulder versus Jan Smeekens 500m OS
  Camila en proeme vinden dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  "ik ben geen coach, ik ben een probleem waar ik ze mee opzadel"

  :D
  Lorca vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooie aflevering. Die verwarring (op de baan) rondom de ontknoping blijft toch een memorabel Olympisch schaatsmoment. En natuurlijk de sweep op een traditioneel moeilijke afstand voor de Nederlanders. Jammer dat Mulder eigenlijk meer kan genieten van de gedachte dat hij Olympisch kampioen is geworden, dan van de races en het moment zelf. Eigenlijk blijven zowel hij als Smeekens daardoor met een ietwat ongemakkelijk en raar gevoel achter, terwijl het verschil uiteindelijk gewoon duidelijk en alledaags was.

  Wel voelde het allemaal als té recent aan voor een ''Andere Tijden''-docu. De hoofdrolspelers zijn eigenlijk pas net gestopt (en één Mulder schaatst voorlopig nog) en de beelden zagen we daardoor regelmatig terug op tv. Daardoor mist misschien toch wat impact.
  Koen, chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Niet helemaal mee eens. Misschien meer door persoonlijke raakvlakken, maar het verhaal van Jan raakte mij diep. De nasleep van die race had en heeft nog zo verschrikkelijk veel impact op hem. Je zag dat hij het er nog steeds erg moeilijk mee heeft. Heel knap van hem dat hij nu weer zijn verhaal doet voor de camera. En ik vond t ook interessant om te horen dat Michel door dat rare gedoe rond de tijdwaarneming zijn Olympische race nooit terugkijkt (maar dat machtige baanrecord in Thialf wel).
  Koen en Camila vinden dit leuk.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Ik vond het een prachtige aflevering en ook goed getimed. Ze zijn allebei gestopt en als je hier nog 10 jaar mee wacht raak je denk ik juist ook de essentie kwijt. Nu heeft Jan net zijn boek uit en kunnen ze allebei nog bij de emoties van die tijd.
  Zeer indringend om te zien hoe ze allebei de last dragen van dit moment. Michel die daarna nooit meer won. Jan die de strijd ermee aan moest. En mooi hoe ze het elkaar eigenlijk ook gunden.
  Mooie (sport)mensen!

Deel Deze Pagina