Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Niet helemaal mee eens. Misschien meer door persoonlijke raakvlakken, maar het verhaal van Jan raakte mij diep. De nasleep van die race had en heeft nog zo verschrikkelijk veel impact op hem. Je zag dat hij het er nog steeds erg moeilijk mee heeft. Heel knap van hem dat hij nu weer zijn verhaal doet voor de camera. En ik vond t ook interessant om te horen dat Michel door dat rare gedoe rond de tijdwaarneming zijn Olympische race nooit terugkijkt (maar dat machtige baanrecord in Thialf wel).
  Koen en Camila vinden dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ik vond het een prachtige aflevering en ook goed getimed. Ze zijn allebei gestopt en als je hier nog 10 jaar mee wacht raak je denk ik juist ook de essentie kwijt. Nu heeft Jan net zijn boek uit en kunnen ze allebei nog bij de emoties van die tijd.
  Zeer indringend om te zien hoe ze allebei de last dragen van dit moment. Michel die daarna nooit meer won. Jan die de strijd ermee aan moest. En mooi hoe ze het elkaar eigenlijk ook gunden.
  Mooie (sport)mensen!
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het mooiste van het verhaal vind ik dat Jan drie jaar later de wereldtitel pakte. Het is net geen Olympische titel, maar het betekent wel dat hij de beste van de wereld was.
  Skate the grate, G1ant, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik vond het een fijne aflevering. Mooie en eerlijke personen. Ik gunde het Smeekens toen heel erg. Mulder ook, maar Smeekens net iets meer. Mede daarom blijft die ontknoping voor mij ook heel dubbel. Ik voelde toen meer pijn voor Smeekens dan blijdschap voor Mulder. Vooral door de misverstanden na afloop. Als er gelijk een 2 achter Smeekens' naam had gestaan, was alles heel anders geweest. Dan was het trauma bij Smeekens veel kleiner geweest.

  Gemiste kans: ik zou hun jeugd in het schaatsen nog iets meer hebben uitgediept. Ze reden allebei in Deventer en schelen één jaar in leeftijd. Ze kennen elkaar al erg lang. Beide Mulders werden ooit, tot hun frustratie, gepasseerd voor de gewestelijke selectie, waar Smeekens vanaf de C-junioren al inzat, met ook onder andere Wouter OldeHeuvel en Freddy Wennemars. De Muldertjes hebben toen met wat hulp een soort commerciële jeugdploeg binnen het gewest opgezet. Dat verhaal had ik wel leuk gevonden erbij, als achtergrond. Het tekent wel de vechtlust van de Muldertjes, die op de schaats geen supertalenten waren, zoals Smeekens wel was.

  Ik vond het persoonlijk niet te vroeg. Ze zijn nu allebei gestopt en hebben het verwerkt. Dat is een belangrijke criterium. Het is natuurlijk ook geen gevoelige materie in de zin van dat er echt oud zeer van iemand richting iemand ander zit. Voor de ploegenachtervolgingsoap tijdens dezelfde Spelen is het nog wel veel te vroeg.
  Camila en Duif vinden dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Voor dat laatste zie ik een reclame over pak 'm beet 15 jaar voor me met Bergsma en Verweij: "Met echte boter krijg je ze weer aan tafel"
  G1ant en mi vinden dit leuk.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Ook aardig om te luisteren: de podcast van allsportsradio over team IKO’s road to Beijing.
  De aflevering post OKT vertelt Martin ten Hove over het mislopen van de Spelen door hun Nederlandse schaatsers. Als je hem hoort praten hadden ze echt het geloof dat Jan Blokhuijsen en Jorien ter Mors zich konden plaatsen. Ik herken dat helemaal niet als ik hun voorseizoen bekijk.

  En een uitgebreider interview met Esmee Visser. Overtraind zijn is er langzaam ingeslopen vertelt ze (terwijl ik me een dubbelinterview in de tijd van TalentNed -ook al twee jaar geleden- kan herinneren waarin Ireen Wüst al over haar zegt dat ze niet braaf gaat rusten altijd nóg een rondje erbij wil doen). Ze klinkt gelukkig wel enorm in balans en kijkt met vertrouwen vooruit vind ik. Dus dat is prachtig nieuws.

  Ben benieuwd wat jullie vinden!
 7. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Probleem van Esmee Visser is een beetje dat er voor mijn gevoel al 2 jaar wordt gezegd dat ze weer in opbouw is en dat ze mentaal beter in haar vel zit dan een jaar eerder, maar het gaat slechter en slechter. Dit is tot nu toe haar slechtste jaar sinds haar doorbraak terwijl ze blijkbaar in opbouw zit, maar ten opzichte van welk dal is die opbouw dan? Het prestatieverloop van Visser doet me een beetje aan Gretha Smit denken, het is voor haar te hopen dat ze die tendens nog weet te keren.
  Duif vindt dit leuk.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ter Mors zat er qua tijd dichtbij op de 1000m, dat had nog wel gekund. Blokhuijsen, tsja, wellicht had ie zichzelf een soort Marcel Bosker-rol toegedicht maar zijn OKT was echt dramatisch en zijn wereldbekerseizoen was ook niet heel veel beter...
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 10. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I'm surprised that no one has mentioned Koen & Jutta's personal documentary series yet. They really don't miss their chances on monetizing Jutta's that IG hype :D

  I'm not sure how I feel about this whole thing... personally, I don't care about Koen or Jutta (especially), I'm not interested in them as people and genuinely their personal life doesn't spark any curiosity in me whatsoever. Jutta's personality isn't appealing to me and I don't care. On the other hand, if this docu series really shows some insight into the training routine of the two or a more detailed glimpse into their athletic endeavours, this would be very interesting. If anyone cares (or manages) to watch it, please leave an honest review :)
 11. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  In the meantime, Nils has won a Performance of the Year at the Swedish Sports Gala and he couldn't care less. His friends came to receive the award for him and prepared a speech that radiates the Nils energy like nothing else :D

  "Most of us could only dream of standing [at the stage of] the sports gala and winning an award. Unfortunately, that went wrong for us pretty early. We're lucky to have a friend like Nils that gave us an opportunity to come here today, since he himself could not be here tonight. Performance of the year. <...> A risk taker that is ready to show he can go his own way. The fact that we lets us come here tonight shows that he's willing to risk everything. We both had a chance to compete against Nils -- me and Nils [NvdP's friend] here. In Västerås, the sky diving club Aros, spring 2019. In the beer walk, where Nils showed that you can easily win gold without having a stomach pump. Jokes aside, Nils is a fantastic friend. He's at least proud to get this award as we are [proud] of him.

  We tried to have Nils on a video call with us, but it didn't work because he was in the middle of watching the last season of Vikings. But we want to finish by saying big thanks. <...>"

  Nils himself stated that he "couldn't care less" about the award and that awards in general are not something he's interested in.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "nils you got the award for 'best performance of this olympics' because of your two world and olympic records"
  "don't care, i'm rewatching LOTR for the fourteenth right now"

  "Nils we're from Trollhättan skating club and we want to award you for your new club records!"
  "Cool! Let's celebrate and have fun!"
 13. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I mean, when asked what the OG gold would mean for him, he got all smitten and answered with:

  "What would it mean? I don't really know what to... or... I really don't know how to answer that. What does it mean? Do you have any recommendations for an answer? I really don't know. What does an OG gold mean? It means that I was very happy that day. That I had plenty of good memories of that day. That I have shared an experience with people I like a lot.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb het niet gezien. Is het de moeite waard om terug te kijken? Heb toen die docu gezien, mede gemaakt door Anette Gerritsen, en heb hiervan het gevoel dat ik niet superveel nieuwe dingen ga horen. Daarnaast komt ze zelf niet aan het woord.

  Terzijde: ik heb de ATSport-aflevering met Sauerbreij gisteren wel gezien en die raad ik zeker aan. Ook als is het geen schaatsen.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Heb het even teruggekeken. Niet heel veel nieuws, maar wel leuk. Is geen docu, maar meer gesprekken met haar ouders, vriendinnen, Kemkers, oude docent en man van Paulien over haar als persoon. Het is 25 minuten, niks wereldschokkends, maar wel leuk zo vlak voor de spelen.
  G1ant vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het feit dat er nu weer een kort filmpje over Wust uitkomt, doet bij mij de vraag rijzen of ze wellicht het uitbrengen van haar biografie gaat heroverwegen, al dan niet met wat aanpassingen.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Het boek was hoe dan ook niet af geweest. Zonder de wereldtitel in 2019 en de route die daarna nog werd afgelegd naar deze Spelen. Het voelde in 2018 op de OS nog niet af, nu wel.
  Maar ik heb er niks meer over gehoord, ik denk dat ‘het boek van het boek’ dicht zit helaas.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Kippenvel! Weer!!
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik denk dat die er ooit nog wel komt, maar dat dit boek wel echt dicht is. Je kunt gewoon echt heel veel schrijven over het schaatsleven van Wust, met heel veel ups en downs dus ik denk dat er ooit nog wel een compleet boek komt (in 16 delen hahah).

Deel Deze Pagina