Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  ik heb nu de podcasts geluisterd en, hoewel het leuk is, valt het me eerlijk gezegd een tikje tegen.
  Wel wat aardige observaties over het technisch niet zo goed rijden van Krol en Nuis, maar minder diepgang dan ik had gehoopt. verder is het wel een beetje hak op de tak waarbij vaak halverwege een discussie/analyse een beetje geforceerd overgegaan wordt op een ander onderwerp (misschien gebrek aan tijd?).
  maar vooral: ik heb wel wat met Veldkamp, zeker als schaatser, maar het grote nadeel is dat hij stront eigenwijs is en alles beter denkt te weten. Nou kan dat ook helpen en leuk zijn, maar bij de podcast was het voor mij een tikje ergerlijk, misschien omdat hij echt alles beter denkt te weten , zelfs als iets wetenschappelijk danwel medisch onderbouwd is maar hij de conclusies niet wil geloven.

  VdBurg geeft net wat te weinig tegengas, als hij dat wel gaat doen + ze iets meer structuur aanbrengen kan het echt een goede podcast worden!
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ondertussen is oud-mijnwerker/oud-schaatser Fausto Marreiros met een twintigtal (jonge) Portugese inliners op trainingskamp in Heerenveen. Om ze kennis te laten maken met het ijs van Thialf en ondertussen te enthousiasmeren voor de schaatssport. Mooi initiatief en het komt ook nog eens precies op tijd. Meervoudig Europees kampioen op de wieltjes Diogo Marreiros (geen familie van) is immers net bezig met de transitie naar de schaats en komt straks naar alle waarschijnlijkheid in actie op de Olympische Mass Start (nog wel even plaatsen). Wie weet zorgt dat voor navolging vanuit Portugal!

  Zie verder: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/...atsen-thialf-portugal-moet-op-de-schaatskaart
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/2...s-maar-de-plannen-zijn-wel-aangepast-a4066987

  Aardig artikel over de tegenvallende prestaties tot nog toe (van JV en in iets mindere mate Reggeborgh), het binnenhalen van de Olympische tickets en gewijzigde plannen in de aanloop naar het OKT. Met ook reacties van Coopmans en De Wit namens de KNSB, Orie (JV), Mulder (Reggeborgh), Tijssen (Worldstream-Corendon) en Samplonius (Zaanlander).

  Wel een paar onhandige tikfouten. Femke Bol (Kok), Arjan Pamplonius (Samplonius)... :rolleyes:
  G1ant, Camila, strawbale en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Er staat ook dat Leerdam de 1500 meter won, wat niet klopt.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Femke Bol is een Olympisch hordeloopster...
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  en Olympisch niet-horden loopster (4x400m)
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  Elina vindt dit leuk.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Leuk item met Maaike Verweij (en coach Anema):
  https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/17...ving-realiseerde-ik-me-pas-hoe-heftig-het-was

  Behoorlijk wat serieuze tegenslag gehad aan het begin van het seizoen met een schouder uit de kom; een trombosebeen en alsof dat allemaal niet vervelend genoeg was een longembolie daarachter aan. Des te knapper hoe ze momenteel bezig is. Twee weekenden op rij naar het podium in de marathons en goud waard bij de overwinningen van ploeggenote Elisa Dul. Absoluut een stayerstalentje.

  Overigens wel humor hoe eenvoudig het soms kan zijn om bij een topploeg binnen te komen: het gewoon zelf vragen :D
  strawbale vindt dit leuk.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wist niet zo goed in welk topic dit nu thuishoorde, maar slecht nieuws for Thialf.

  "Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis antwoordt de Kamer dat de steun in strijd is met de Europese regels.
  De Tweede Kamer wilde dat het demissionaire kabinet eenmalig 1 miljoen euro vrijmaakte voor Thialf, dat al enige tijd in financiële problemen verkeert. „Op het moment dat de overheid een directe bijdrage levert aan de vervangingsinvesteringen voor Thialf is er in beginsel sprake van ongeoorloofde staatssteun”, schrijft Blokhuis, die grote obstakels ziet in de uitvoering van het voorstel."

  Staat ook in dat NOCNSF en de staatssecretaris nog wel aan het kijken zijn naar andere manieren om schaatsers wel te kunnen laten trainen in Thialf in voorbereiding op de spelen.

  https://www.telegraaf.nl/sport/1604...nieuws-voor-noodlijdende-schaatstempel-thialf
  Camila vindt dit leuk.
 13. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Er zijn altijd omwegen te verzinnen. Het kabinet kan natuurlijk via NOC-NSF een bijzondere constructie verzinnen waarbij ze de sport ondersteunen. NOC-NSF kan dat dan weer in trainingsfaciliteiten steken.
  Lorca vindt dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het was dan ook wel een beetje dom van de TK om te vragen naar een eenmalige uitkering. Dan zit je al gelijk in het vaarwater van de ongeoorloofde staatssteun. Zeker nu de coronacrisis niet de (directe) aanleiding is voor de financiële problemen van Thialf.

  Niettemin zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Zo zijn er staatssteunvrijstellingen voor onderzoek en innovatie en op dat gebied kan Thialf met haar Innovatielab en diverse samenwerkingen met universiteiten en laboratoriums een rol spelen. En er woedt natuurlijk al een campagne om van Thialf het Papendal van de (Olympische) Wintersporten te maken, waardoor ook ruimte zou vrijkomen voor overheidsbijdragen.
  Eelco vindt dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Vind het ook een raar verhaal. Alsof ze 1 miljoen nodig hebben om 18 schaatsers 2 weken in Heerenveen te laten trainen? Nu zit het hele zooitje in Calgary en Collalbo, dan krijgen we OKT en EK in Heerenveen; neem aan dat dat wel gedekt is. En ze zullen toch al op tijd naar Peking vertrekken ?
 16. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Her probleem is dat Thialf geen reserves (meer) heeft. Als er iets groots stuk gaat moeten ze sluiten, of er moet een weldoener opstaan.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het nieuwsartikel is feitelijk nogal kort door de bocht. Althans, de toonzetting is wat overdreven.

  Zie hier het betreffende kamerstuk: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2021Z22724&did=2021D48251

  ''U hebt ook een motie voorliggen (35925-XVI-151) waarin u de regering verzoekt ‘schaatstempel Thialf deze winter te ondersteunen bij de eventuele noodzakelijke vervanging van essentiële onderdelen om de kwaliteit van de ijsvloer op peil te houden’. Ik heb u reeds in het debat gezegd aan deze oproep gehoor te kunnen geven, in het licht van de Olympische winterspelen en het risico dat de prestaties van de Nederlandse schaatsers hieronder zouden kunnen lijden. Daartoe worden op dit moment verschillende opties onderzocht in overleg met NOC*NSF. Ik heb er vertrouwen in dat dit tot goede afspraken zal leiden. Hierover zal ik uw Kamer voor het einde van het jaar nader informeren.''

  Mogelijke tekorten ten gevolge van teloorgaande zamboni's (ik zeg maar wat) kunnen wel worden opgevangen. Wat mij betreft helemaal geen slecht nieuws voor Thialf. Al hadden ze natuurlijk liever dat miljoen gehad ;)
  Eelco, sysya en Camila vinden dit leuk.
 18. Elina

  Elina Well-Known Member

 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In de nieuwe Proskating een hoop aandacht voor het OKT, maar ook een groot interview met Irene Schouten en Jillert Anema. Vooral het stukje met Anema is interessant, want dat gaat over zijn toekomstplannen: steeds meer het (langebaan) stokje overgeven aan Samplonius, het liefst meer trainers opleiden en dan vanuit Nederland dingen aansturen. En ondertussen zelf weer meer terug richting zijn echte liefde - het marathonschaatsen.


  https://proskating.nl/gaat-jillert-...oor-te-geven-en-dan-naar-de-marathon-te-gaan/
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  [satire]

  Een NOS-journalist schrijft mij net dat hij vanochtend Max Verstappen sprak. De coureur gaf aan dat hij het volgend seizoen helemaal anders gaat doen.

  "Wat zijn je plannen voor volgend jaar , Max?"
  "Na wat vrije trainingen in Duitsland en het NK rij ik de eerste drie Grand Prixs, om vanaf dan in een trainingsblok te gaan."
  "En wat ga je daarna doen?"
  "In juni is het OKT, het zandv-Oort Kwalificatie Toernooi, waarmee je je plaatst voor de Grand Prix van Zandvoort, en daar ga ik me op richten."
  "Wat zijn je doelen voor dat toernooi?"
  "Ik moet er natuurlijk voor zorgen dat ik in elk geval in de top-3 kom. En anders misschien een aanwijsplek van de selectiecommissie. Maar dat komt wel goed, want de voorzitter (en het enige lid) van die commissie heet Jos Verstappen."
  "En dan draait alles om de Grand Prix van Zandvoort?"
  "Ja zeker. Misschien rij ik daarna nog een paar andere grote prijzen, maar de kwalificatie voor die van Zandvoort is het belangrijkste. Maar we moeten ook na vier races met drie man bij de beste 20 staan. En dat is nog best wel tricky omdat we er maar twee hebben."

  [/satire]
  Jaco, Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina