Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Een beetje zoals een typische nuchtere (nukkige) Fries dus? ;)

  Ik vind Groenewoud echt tof, maar dat heeft voor een groot deel met deze wedstrijd te maken: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2016/groenewoud-bloedend-naar-titel/

  Ze was toen amper 17 jaar oud, rondenlang bloeden als een rund en dan alsnog zonder klagen of misbaar in een streep naar de finish rijden. Dat was echt stoer. Het was ''maar'' een juniorenwedstrijd, maar dat beeld is mij op de een of andere manier altijd bijgebleven. Er zit een ongelooflijke vechtersmentaliteit in. Dat bleek ook al toen ze als juniore, met Pfeiffer, in haar eerste marathon op het hoogste niveau bijna won van Irene Schouten. En dat blijkt dit jaar andermaal, want weinigen zullen haar voor dit seizoen op de 1500m hebben opgeschreven als toekomstig Olympiër. Maar ze flikt het toch maar mooi.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  als dat zo is vraag ik me af waarom het niet gewoon Team Albert Heijn is
 3. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  two supermarket-themed teams would be a bit too much, don't you think? :D

  Jumbo vs Zaanlander may be commercially acceptable, but Jumbo vs AH would be an epic (super)marketing war xD
  Duif vindt dit leuk.
 4. Palko

  Palko Active Member

  Heeft iemand 'Secret Duets' van de week gezien? Terug te kijken bij rtlxl tot volgende week donderdag met een gratis account. De laatste geheime zanger is een schaatser. Meer geef ik niet weg, want dan kan je het programma nog een beetje bekijken zoals het bedoeld is ;-)
  Maar man, wat kan deze schaatser enorm goed zingen zeg. Had geen flauw idee daarvan...
  Elina vindt dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  disclaimer:in heb het niet gezien dus ik raad nu slechts.
  Ik zou Erik Hulzebosch verwachten, die heeft jaren geleden al eens meegedaan aan een seizoen van een zang programma en bleek toen behoorlijk goed te kunnen zingen.

  mals het iemand anders is zou het leuk zijn!
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hoe meer ik lees hoe meer ik het gevoel krijg dat een aantal van die opmerkingen niet over Wust gingen, maar over iemand anders en dit zo gemonteerd is door het AD.....

  https://www.telegraaf.nl/sport/5428...ma-na-schaatsrel-het-team-is-hechter-geworden
  "Toch klinkt er enige spijt in zijn woorden als het gaat om Ireen Wüst, waarover in de video niet bepaald respectvol wordt gesproken. ,,Ik ben zelf voor het seizoen bij Ireen geweest en heb gezegd: ‘Ireen ik vind dat jij – de leading lady van het Nederlandse schaatsen – het verdient om in de ploegenachtervolging een leidende rol te nemen. Zou je jezelf daarvoor in willen zetten? Ireen heeft steeds meegetraind en zich een voortrekker getoond in het hele traject. De discussie nu is incorrect, niet goed en niet waar.’’

  Overigens in hetzelfde bericht bevestiging dat Zaanlander het filmpje niet gezien heeft voordat het online werd gezet. Blijkbaar was er te weinig tijd
  Camila en chicagodude vinden dit leuk.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Iig netjes van Anema dat hij dit zo gezegd heeft nu. Valt me alles mee van die man, ik hoop dat Ireen het nu achter zich kan laten.
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat denk ik ook. Ik denk dat we daarvoor terug moeten naar de eerste World Cup in Tomaszow. In het interview na afloop wordt er toegegeven dat ze de laatste tijd niet of nauwelijks met elkaar hebben gereden. Vlak voor de team pursuit reden Wüst en A. de Jong nog de 1000m. Wüst start de race op kop, de Jong rijd niets op kop, Schouten rijd 4 (?) rondes op kop. In het interview na afloop valt op dat Schouten zich duidelijk loopt te verbijten wanneer A. de Jong als eerste aan het woord komt. Volgens laastgenoemde was dit de beste tactiek omdat Schouten de rondes vlak kon houden ...

  NOS Sport: Schaatsen WC Tomaszow gemist? Start met kijken op NPO Start race vanaf 41:40, interview vanaf 1:11:20
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja, ik denk vooral dat de opmerking van Schouten over hoe moeilijk het allemaal wordt gemaakt niet over Wust ging want zover wij hebben gezien (toegegeven dat is niet alles) was Wust er altijd als Schouten er ook was. Niet heel lang geleden zagen we ook de TP training waar Schouten, Wust en Groenewoud aanwezig waren en ADJ niet. Daarvoor had je het gedoe rond vaccinaties en Zaanlander die niet wilde trainen met een niet gevaccineerde schaatser vanwege de risico's, waarin ook duidelijk werd dat het niet Wust was die niet gevaccineerd was.

  Ik denk dat het AD gewoon een kans zag om het zo te monteren omdat er opmerkingen over een specifieke race werden gemaakt die wel over Wust gingen. Ze insinueerden heel erg dat het over Wust ging, maar als je naar de informatie kijkt die wij hebben is dat eigenlijk helemaal niet logisch.

  Moet ik ook bij zeggen ik tegenwoordig sowieso niks meer voor 100% aanneem in dit soort reality docu's tenzij iemand specifiek bij naam wordt genoemd. Laten we eerlijk wezen, het is voor het AD ook aantrekkelijker om het te laten lijken alsof de opmerkingen over Wust gaan, daar krijg je waarschijnlijk meer mensen van over de rooie dan als het over ADJ gaat.
  Camila vindt dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Inderdaad. Dat stuk over duwen ging over Wüst. Frustratie van een race die niet goed ging, daar lijkt me weinig mis mee.

  In de rest van de uitzending worden geen namen genoemd. Het gaat over "zij". Maar dat zijn andere momenten, dus we weten helemaal niet of dat wel over Wüst ging.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  En dan nu over echt indrukwekkende media. De docu Sjinkie, spelen met vuur. Mijn hemel, wat een weg heeft die jongen afgelegd.
  Camila, VictorP, Palko en 3 anderen vinden dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Heel indrukwekkend en absoluut een kijktip. Die route was langer en zwaarder dan ik besefte.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Peder Kongshaug zet een camera op zijn hoofd en laat zien hoe het eruit ziet als je rondschaatst op de Olympische baan. Ziet er fantastisch uit op mijn 4K-scherm. Tusen takk Peder!
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Camila vindt dit leuk.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, ik moest daar erg om lachen. Ze brengen het alsof het een grote schande is dat Kramer niet genoemd wordt. Tuurlijk had hij daar niet misstaan, maar om daar als landelijk opererende krant een heel artikel aan te wijden...
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hahaha ik heb hier zo om moeten lachen. Het is toch niet gek dat ze het verdelen over onderdelen en dat ze niet drie nederlanderse schaatsers in een top tien zetten? Daarbij behoort Kramer toch helemaal niet tot de hoofrolspelers in Peking?

  Als je de olympische carrière van Kramer en Wust vergelijkt dan heeft Wust simpelweg meer (gouden)medailles gewonnen, dan is het toch logisch dat zij in dat rijtje staat? Zeker aangezien zij nog ook nog steeds als kanshebber wordt gezien op een afstand.

  Zelfde met dat rijtje talenten, boos zijn omdat Schepie niet genoemd wordt maar Stolz wel. Kijk ik vind Schepie ook leuk, maar Stolz is 17 en is volgens mij echt gewoon het grootste talent in het schaatsen, zeker omdat hij nog een junior is.
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Bovendien heeft Stolz een serieuze kans op een medaille. En misschien zelfs wel goud. Scheperkamp zie ik het toch nog echt afleggen tegen het Russo-Aziatische sprintgeweld. Een Olympisch diploma zou al fantastisch zijn.
 18. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  if this post gets at least 10 likes I'm totally making a fanart out of it and sending it to Erben /just kidding unless

  UPD: ok guys let's make it a modest 5 likes and I'll do my part
  Laatst bewerkt: 30 jan 2022
  SchaatsDaan, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
 19. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Finally, he's on his way to the Games... Or to Mars?

  Jokes aside, better safe than sorry

  Screenshot_2022-01-31-15-59-00-358_com.instagram.android.jpg
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  De nieuwe Zaanlander aflevering focussed op Wijfje, die door het AD omschreven wordt als "aanstormend talent".....Ehm...ik vind het zelf niet echt een goede omschrijving van iemand die al jaren meedraait en meestal net rond de plaatsingsgrens voor grote toernooien acteert.

Deel Deze Pagina