Schaatsen in de media 2020/2021

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door fudd, 11 okt 2020.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik bedoelde uiteraard ook in de zomer.

  Ze kunnen hem morgen nog wel halen. No problem.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  He is ook gewoon gek want topsporters kregen voorrang. De schaatsers hadden de vaccinatie dus in de periode kunnen halen dat ze allemaal nog vakantie aan het vieren waren. Ja en waarschijnlijk valt die tweede prik dan in een trainingsblok, maar ook dat kun je in plannen, die tweede prik hoeft niet precies 4 weken later, daar zit echt wel wat speling in.

  Je kunt mij niet wijsmaken dat Orie, de man die elke scheet van zijn schaatsers in een Excel sheet heeft zitten het niet voor elkaar kan krijgen om een schema zo aan te passen dat schaatsers 2 dagen vrij hebben om bij te komen van die prik.
  mi en EenBrabander vinden dit leuk.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De schaatsers zelf die kunnen toch ook wel tegen de coach zeggen dat ze zich gewoon laten vaccineren? De coach maakt dan misschien wel het trainingsplan, maar de schaatsers zijn geen slaven zonder eigen wil.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ligt een beetje aan de machtsverhoudingen in dat team en hoe dictatoriaal Orie is.

  Dat Kramer tegen Orie kan zeggen dat hij erin kan zakken met zijn schema's geloof ik meteen, maar of Reina Anema of Tijmen Snel dat kunnen? Geen idee. Dat ligt helemaal aan de potentiële consequenties van het tegen Orie in gaan. In een normale werksituatie is dit natuurlijk niet aan de orde, maar we hebben genoeg mensen hele gekke dingen zien doen rondom vaccinaties en het is niet uitgesloten dat het tegen Orie en zijn schema's ingaan consequenties heeft voor bijvoorbeeld toekomstige contracten.
  Camila en Danielle vinden dit leuk.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik snap dat het inderdaad consequenties kan hebben, maar dat is toch bizar als je erover nadenkt. Het gaat hier niet om een leuk uitje ofzo waar je niet heen mag, het gaat hier om je eigen gezondheid en die van alle mensen om je heen. Stel dat je je gezin corona geeft omdat je schaatscoach niet wilde dat je je liet vaccineren.
  Camila vindt dit leuk.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Sinds Orie pillen is gaan verkopen als de eerste de beste kwakzalver , heb ik niet al te veel vertrouwen meer in 's mans medische opinie.
  Eagle, fransvanbakel, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Aan de andere kant: als het kinderen van orthodox christelijke ouders lukt zichzelf te laten vaccineren zonder dat ouders dat weten…
  Schaatsers zijn volwassenen en de werkgever mag er niet naar vragen. Het is denk ik ook eerder een ‘bubbel-effect’ dan echt geval ‘verbieden’. Nuis was serieus ziek van zijn vaccinatie naar ik begrijp. Als je niemand kent met corona en wel iemand (ook al is dat 1 op vele honderdduizenden) met ernstige bijwerkingen en je hoort niet tot een risicogroep is het logisch dat je je afvraagt wat verstandig is en dat in je directe omgeving (lees:je team) bespreekt.

  Als je zoals ik al 1.5 jaar in een bubbel zit waarin corona het ene na het andere slachtoffer maakt kijk je daar weer heel anders tegenaan.

  Is niet gek. Maar verstandig zou zijn om de voors en tegens goed af te wegen en daarin mee te nemen dat je niet vaccineren nu weleens voor heel ingewikkelde situaties rondom reizen kan gaan zorgen later dit jaar. En tegen die tijd kunnen bijwerkingen veel zwaarder gaan tellen. Of je nou zelf wel of geen risico loopt op het medische vlak, als het betekent dat je China niet in komt straks is het toch een voor een schaatser verkeerde keuze om het niet te doen denk ik persoonlijk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ben ik het mee eens hoor, maar de sport wereld is zo corrupt als maar kan, ik heb niet de illusie dat het schaatsen daar een uitzondering in is. Of iets het waard is ligt aan de prioriteiten die een persoon stelt. Als je alleenstaand bent, jong, gezond en dus een veel kleinere kans hebt op ziek worden dan kan dat risico het waard zijn om je coach tevreden te houden.

  Het zou mijn keus niet zijn, maar we zien dit heel vaak in sport. Sporters die afhankelijk zijn van sponsors en coaches en zich om die reden onder de duim laten houden.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het ding is dat kinderen van orthodoxe ouders vrij veel ruimte hebben om dit te doen. Als schaatser in een kleedkamer, bij een massage of zelfs tijdens een training is die blauwe plek op je arm wat lastiger te verbergen dan wanneer je als orthodox kind toch je kleren niet uit mag trekken in het bijzijn van anderen ;)

  Ik geloof ook zeker dat de complicatie die Nuis de verduren kreeg mee telt en ik snap waarom dat voor twijfel zou zorgen bij sporters. Ik denk alleen dat er ook wel een machtskwestie speelt die je in de meeste andere sporten ook ziet.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Joh, dat ziet echt helemaal niemand hoor. Bovendien trainen schaatsers zeer regelmatig ook dagen zonder dat hun trainer direct naast ze staat of zijn ze een weekend vrij/op pad etc. Ik geloof niet zo in de gevangenis die jij schetst. Ik geloof wel dat iig Orie een vrij dominante vent is die er een sterke mening op na houdt. Maar of je daar altijd 100% naar luistert als het niet over je training gaat is altijd nog aan de volwassen sporter zelf.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Onderschat de machtsverhoudingen in sport niet. Het idee dat je gewoon een volwassen sporter bent en dat elke volwassen sporter dus altijd zijn eigen keuzes maakt is niet realistisch. Afhankelijk van je coach heb je niet altijd de vrijheid om je eigen keuzes te maken, vaak wel, soms niet. Dit hangt voor een groot gedeelte af van je positie in een ploeg en hoever je coach gaat/kan gaan.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Effectieve klachten gaan inderdaad meestal maar om een dagje, maar bij sommige vaccins (Pfizer / Moderna) wordt er in België wel aangeraden geen intensieve sport te doen 5 dagen na de vaccinatie. Aangeraden: 48u rust en de dagen erna evt geleidelijk je inspanningen opbouwen.

  Net daarom dat de vakantieperiode ideaal was, hoe dan ook is het inderdaad perfect in te plannen en doe je dat beter nu dan in november.

  https://www.vlaamsesportfederatie.b...s-sporten-na-je-covid-19-vaccin-een-goed-idee
  https://www.gva.be/cnt/dmf20210820_93998604
  Eelco vindt dit leuk.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Oh, dat advies heb ik niet gehad. Maandag prik, dinsdag beroerd voelen, woensdag weer hardlopen...

  Maar als het inderdaad 5 dagen is, is het wel logisch dat ze het in hun rustweek plannen.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Daar is inmiddels meer uitsluitsel over en zal voor de ongevaccineerde schaatsers zeker reden zijn om zsm alsnog een prik te laten zetten. https://nos.nl/artikel/2399733-alle...en-niet-gevaccineerde-sporters-in-quarantaine

  China mogen ze wel in, maar sporters die niet gevaccineerd zijn moeten bij aankomst direct 21 dagen in quarantaine. We hebben bij de OS in Tokyo gezien hoe erbarmelijk die quarantaine-omstandigheden zijn. Naar buiten voor een fietstocht of naar de ijsbaan voor training zit er dan ook niet in. En 3 weken lang niet/nauwelijks trainen voor de OS beginnen is een no-go.
  mi vindt dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In dat artikel staat ook dat er alleen fans uit China aanwezig mogen zijn.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Niet onverwacht. Wel heel jammer.
  Maar ik zou het zelf, al zou het mogen ook niet aandurven onder deze omstandigheden. Risico dat je de regie kwijtraakt/je totaal moet overleveren aan de Chinese organisatie is me dan toch te groot.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja lullig, maar wel begrijpelijk. Laat ik voorop stellen dat China nou niet bepaald mijn favo land is qua vrijheden en behandeling van mensen, maar hierin geef ik ze gelijk. Als je niet gevaccineerd wil worden moet jij dat weten, maar je hebt niet het recht om anderen (zowel sporters als inwoners) in gevaar te brengen. Ik heb liever sporters die geen vaccinatie willen 3 weken in quarantaine dan ongevaccineerde sporters die door hun beslissing de spelen van een gevaccineerde sporter verpesten met een positieve test.

  Als jij kamergenoot bent van een ongevaccineerde sporter die corona krijgt ben je wel mooi de lul, dat vind ik niet eerlijk dus dan maar 3 weken quarantaine.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  https://nos.nl/l/2399980
  ik maak hieruit op dat Antoinette niet is gevaccineerd (maar dat nu wel gaat doen) en dat Thomas al eerder eieren voor zijn geld heeft gekozen.
  Camila vindt dit leuk.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  over Antoinette trok ik dezelfde conclusie.
  Dat Thomas gevaccineerd is leek me ook duidelijk, maar of dat is vanwege de OS of dat hij dat zonder OS ook een goed idee had gevonden, dat werd me niet helemaal helder. En dat hoeft ook niet natuurlijk.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat lijkt mij ook. Het balletje ging rollen toen Zaanlander niet meer mee wilde doen aan de Team Pursuit trainingen omdat er andere schaatssters (nadruk op meervoud) niet gevaccineerd waren en zich, naar zeggen, onvoldoende aan de hygiënereglementen van Thialf/KNSB hielden. Ireen Wüst heeft in een column al open gezegd dat ze zich in een vroeg stadium heeft laten vaccineren. Dan blijven er nog maar twee over (waaronder dus Antoinette).

  Kramer liet vandaag in ieder geval weten dat hij vorige week een rustweek heeft genomen en zich daarin heeft laten vaccineren. Ik hoop dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn in het nieuws wat betreft schaatsers en vaccinaties en dat we gedurende het seizoen dit gezeik kwijt zijn. En het weer lekker primair over schaatsen gaat.
  Laatst bewerkt: 2 okt 2021
  Jaco en Duif vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina