Ploegenachtervolging vrouwen, zaterdag 12 februari 09:00 en dinsdag 15 februari 07:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 10 feb 2022.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Coopmans de bruggenbouwer[​IMG]
  Camila, chicagodude, CasperW en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Coopmans de brandblusser
  [​IMG]
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ah!!! We hebben hem!!! Jan Coopmans is dus de man achter de mislukte bruggen in Apple Maps.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Moet de KNSB de door haar aangestelde bondscoach souffleren, overrulen en instrueren?
  En wie zit er zo bovenop dit team dan dat hij (zij) dit beter kan dan Coopmans?
  Die voorzitster van de KNVB gaat toch ook niet Louis van Gaal overrulen?
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Grappig. Precies dezelfde vergelijking gebruikte ik van de week nog bij een leerling, maar dan andersom.
  Als je in juni een wedstrijd hebt, ga je nu ook niet de training maar overslaan.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Tja, ze is van JV dus ze is onschendbaar. Precies wat Anema roept in die ene video: het heeft te maken met logo's. Het is ondenkbaar dat iemand van de grote ploegen gepasseerd wordt.

  Verder komt nog ter sprake dat Kramer op bevel van de KNSB voor de mass start geselecteert moest worden omdat de buitenlanders zogenaamd van hem zouden schrikken ... De heren prikken die mythe keihard door. Tot slot de helmen: degene die NL gebruikt zijn van Viking, waarmee ze een sponsorship hebben. Maar uit de test blijken ze de langzaamste te zijn. Zo professioneel gaat de KNSB dus om met de teamonderdelen.
  Lorca, HaagscheBluf, Ikbenerweer en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Dit is gewoon lachwekkend.(‘ik ruik wat mensen nodig hebben’?!?!?!?!?)
  En de KNSB laat het gebeuren en Wüst en Kramer (voor wie dit voor de Spelen de grootste kans op goud leek) ook.

  Nul mandaat, nul overtuigingskracht. Kansloze missie.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja, wat moeten de schaatsers precies doen? Kramer en Wust kunnen wel roepen dat ze meer moeten gaan trainen, maar als de BC daar niet op hamert dan wat? Denk dat Kramer eigenlijk best tevreden is, hij heeft zijn startplekken gewoon binnen. Wust zal vast niet tevreden zijn over het gebrek aan commitment van bepaalde mensen, maar wat kan ze er aan doen? Bommetje droppen? Dat heeft Zaanlander al gedaan (meerdere keren) en heeft niks opgeleverd.

  JV lijkt onaantastbaar voor deze BC en ik denk niet dat je zomaar een nieuwe BC gaat vinden die onder die plak uit kan komen.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Als Wüst begin van de zomer zegt dat ze niet meedoet als er geen commitment wordt getoond, gesteund door de bondscoach, de knsb en evt team Anema moet Orie/de Jong toch echt kleur bekennen.
  chicagodude vindt dit leuk.
 10. Sabrina81

  Sabrina81 New Member

  Op tv lieten ze een stukje van de race zien waarin AdJ waarschijnlijk 'ho' riep (of Wust had het in de gaten) waardoor Irene Schouten moest inhouden. Het gezicht van Schouten op dat moment stond op onweer. Zij kon veel harder, zo leek het. Ik vraag me af of het hopen is op beter, of dat je moet ingrijpen om het te kunnen veranderen. Als het tempo nu al te hoog lag voor AdJ, dan gaan ze het ook niet redden als het nog ongeveer 3 seconden sneller moet.
  Camila, RodyTur10, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Is een leuk idee maar we weten al veel langer dat de KNSB en de BC haar daarin niet gesteund had als Orie in verzet was gegaan, Anema wordt sowieso verguisd door de KNSB dus wat hij doet maakt ze helemaal niks uit.

  Het zou gewoon allemaal niet zo moeilijk moeten zijn en persoonlijk vind ik ook niet dat we in deze het probleem moeten neerleggen bij de schaatsers die blijkbaar wel geprobeerd hebben om zich goed voor te bereiden. Race technisch kun je ze alle drie bekritiseren, de issues rondom de baan lijken niet over Schouten, Groenewoud of Wust te gaan, maar over een andere schaatser, de BC en de KNSB. Dan vind ik het niet eerlijk om Wust eruit te pikken en te zeggen dat zij het dan maar had moeten oplossen, dat is namelijk haar taak niet. Zij is een schaatser, niet een mediator.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Mee eens... wat is de functie van de BC dan? Als de schaatsers het moeten oplossen, kunnen ze net goed zonder BC alles zelf regelen. BC moet juist boven partijen staan en het ALGEMEEN belang bewaken en niet alleen van één team. Als Antoinette niet kan komen opdagen omdat ze.... andere seizoensplanning heeft, moet gaan trouwen, whatever... dan is het next.

  Echter is het al jaren zo dat één team te veel macht heeft, alles bepaalt... alles kan doen zonder dat er gevolgen aan verbonden zijn. Nou, dan krijg je dit. Een goud die verder weg dan ooit lijkt.
  USDutchie en sysya vinden dit leuk.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Totaal uit vorm. En dan wordt je niet vrolijk als Schouten haar turbo inzet...
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  geen teamgevoel.. dan kijk je toch gauw richting Antoinette.. is dit een team Orie ding aan het worden: te weinig ruimte voor emoties?
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Eens, 100%. Maar dan kun je ook bedanken voor de ‘eer’. Je staat in mijn optiek toch echt behoorlijk in je hemd op dit moment. En niet 1x, niet 2x, nee: jarenlang. Tuurlijk, je pakt omdat het per ongeluk goed gaat ook weleens een medaille mee omdat de individuele kwaliteit hoog is. Het is niet altijd slecht. Maar dat je de zoveelste keer op een hoofdtoernooi (OS/WK) naar de pers moet lopen om te zeggen dat je niet in deze samenstelling hebt getraind kun je toch als jezelf respecterend sporter op een gegeven moment niet meer je mond uit krijgen?
  En Wüst heeft uiteraard niet de verantwoordelijkheid voor de TP maar is wel een sleutelfiguur (net als Schouten overigens). Als de KNSB daar niet naar luistert omdat ze Jac Orie belangrijker vinden dan hoef je ook de schijn niet op te houden de rest van het seizoen. Dan kun je gewoon in oktober zeggen: we zijn er niet van, we kijken elke WC gewoon wie er is en doen wat we kunnen maar verwacht geen goud want er zijn landen die er wel werk van maken.
  Als Bert dan vraagt waarom kun je hem linea recta naar de KNSB verwijzen.
  Dit is een gevalletje zachte heelmeesters, al jaren, en dat werkt niet.
  chicagodude en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nee, maar bedanken en toe zien hoe het naar de klote gaat is toch niet beter? Ze zeggen nu allebei dat ze het willen proberen, dat de KNSB dat probeert te verzieken door stelselmatig slappe lullen aan te nemen is niet hun probleem. Wust en Schouten vinden het blijkbaar allebei een betere optie dan een stel andere schaatsers met hetzelfde probleem opzadelen. Tuurlijk kun je zeggen ik kap er mee, want zo wil ik niet werken, maar blijkbaar is die TP medaille ze gewoon nog veel waard.

  Even een voorbeeld. Wat was er gebeurd als Wust bedankt had voor de TP in de zomer en ze was alleen derde geworden op het OKT bij de 1500m? Dan had ze 12e gestaan in de matrix zonder de TP als achtervang. Je weet niet hoe een OKT gaat aflopen, je ziet hoe belachelijk die BC bezig was met aanwijsplekken bij de mannen, datzelfde had ook kunnen gebeuren als Wust (en/of Schouten) hadden bedankt voor de TP. Simpel gezegd, als Wust had bedankt voor de TP en ze was 3e geworden op de 1500m dan had ze geslachtofferd kunnen worden voor een TP rijder, die onzekerheid speelt een rol in het maken van zo'n beslissing.
  mi vindt dit leuk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In de podcast Hallo Peking werd ook gezegd dat het hele verhaal anders wordt als je het door één ploeg laat doen. Anema heeft het al eens aangeboden zeggen ze. Na dit seizoen stopt Wüst en ligt de weg open om een team Schouten, Wijfje en Groenewoud op te stellen. Dan kan de KNSB Orie lik op stuk geven met zijn spelletjes om mensen uit de wind te houden.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Probleem is, dat zegt @sysya terecht, dat je met individuele plaatsing zit. En zo is de cirkel weer rond want daaraan zie je dat de ISU het ook niet serieus neemt/kleinere landen bevoordeelt.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wordt leuk als de KNSB dan gaat kiezen voor ADJ, Achtereekte en Beune, ik kan het zo zien gebeuren
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Nog even een knuppeltje in het hoenderhok: zou Kramer in goede doen (want dat zijn Wüst en Schouten wél) dit gepikt hebben?

  Stel de beste teampursuit optie bij de mannen is Kramer, Mr X van Anema en Mr Y van Reggeborg. In potentie is dit echt het gouden team. Messi, Ronaldo en Neymar samen! Maar Mr Y weigert om te trainen, zegt steeds af en is er steeds niet bij en al jaren op rij sta je daardoor als boegbeeld van het schaatsen bij Bert Maalderink een dergelijk verhaal af te steken. Terwijl dit misschien wel je beste kans op goud is.

  Zou hij dat accepteren?

Deel Deze Pagina