Ook ik wil me even voorstellen

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Ronald Kramer, 12 sep 2023.

 1. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Weliswaar niet mijn eerste post hier, maar onder het motto beter laat als nooit zal ik me hier even voorstellen.

  Mijn naam is Ronald Kramer. Na zowat 59 jaar gewoond te hebben op Texel ben ik anderhalf jaar geleden verhuisd naar Dronryp. Een mooi stekkie in Friesland en mooie bijkomstigheid is dat de elfstedenhal in Leeuwarden op 25 minuten fietsafstand ligt. Schaatsen heb ik voornamelijk gedaan als er natuurijs lag, en heb ik me zelf aangeleerd door op m'n gevoel af te gaan, naar anderen te kijken en te kijken hoe de schaatsers op TV het deden. Kortom, ik klooide eigenlijk maar wat aan.
  Daarnaast heb ik best veel geskeelerd. Dat toch al snel een jaar of 10 gedaan waarbij ik elk jaar wel een 200 kilometer tocht heb gereden. Ook heb ik daar de elfstedentocht gereden en het rondje Ijsselmeer in 1 dag. Goed voor 272 kilometer. Helaas heb ik het skeleren er aan moeten geven toen bleek dat ik serieus last van m'n achillespees kreeg.
  Afgelopen december heb ik voor het eerst in een jaar of 7 weer de schaatsen aangetrokken en een uurtje op de loklae ijsbaan gereden. Dit was echter geen onverdeeld succes, maar smaakte wel naar meer. Daarna ben ik naar de elfstedenhal gegaan, kreeg de smaak weer te pakken en heb andere schaatsen aangeschaft. (viking bronse met vaste ijzers) Vanaf eind januari ben ik met schaatslessen begonnen, en merk daar wel van dat je met eenvoudige aanwijzingen zoveel makkelijker en sneller gaat schaatsen. Ook komend seizoen ga ik lessen volgen en kijken of de progressie doorzet.
  JJS, Nickel, Elina en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina