Olympisch kwalificatietoernooi 26 t/m 30 december 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 16 dec 2017.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Vreemd of had ze zich niet geplaatst? Heeft ze eigenlijk wel een 5 gereden dit seizoen?
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Loting 1500m. Rit 8 El Classico. Nuis-Verweij.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wat hebben we geleerd tot nu toe:
  - Als het een OS seizoen is dan staat Ireen Wust er altijd.
  - De machtsovername van Ter Mors na Sochi -> eh, toch maar niet.
  - Leenstra doet haar ding, maar ben bang dat het weer 4e plekken gaan worden.. als ze niet leert om boven haarzelf uit te stijgen.
  - Is de Jong momenteel de beste allroundster?
  - Nuis is DE 1.000 man, maar ik gok morgen op Verweij voor de 1.500 m
  - Kramer is niet meer OPPER OPPER OPPERmachtig, maar dat kan nog komen.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Eerst even de 1.500m vrouwen. Eerlijk gezegd zijn dit wel de vrouwen (van de kanshebbers) die ik het het meest gun. Wüst simpelweg omdat je daarop kan vertrouwen dat ze er op de Spelen weer is; Van Beek omdat ze van heel ver moet komen en zichzelf nu gewoon verbeterd met deze race (hetgeen ontzettend knap is, want Wüst was ver weg) en; Leenstra, want genoeg is genoeg met die vierde plaatsen. Ik maak mij over haar vorm ook weinig zorgen. Dit is gewoon het buitenlandse traject en die vormpiek die gaat er straks in Z-K weer komen. Nu had ze echter wel geluk nodig en werd het even link. Haar 1.000 was eigenlijk niet heel goed en deze 1.500 al helemaal niet. Ik had echt verwacht dat De Jong en Ter Mors erop en erover gingen. De Jong lijkt echter als allrounder op Blokhuijsen met een goede 500m, maar een 1.500m die hit and miss is. Ter Mors...tsja, wat erover te zeggen? Ze heeft eigenlijk een vergelijkbare aanloop gehad als Jorrit Bergsma, maar dan eigenlijk met minder concurrentie waardoor haar vorm nog enigszins gemaskeerd werd. Maar met ziekte en blessures zoveel wedstrijden missen is gewoonweg niet fijn. Zeker niet op kortere afstanden. Jorrit heeft de knop om weten te zetten, op de kortere afstanden werkt het niet zo simpel en kan zelfs Ter Mors niet vertrouwen op haar basissnelheid. Die ontbrak compleet.

  Nu heb ik bij Ter Mors altijd al mijn twijfels gehad qua mentaliteit. Kwam toen al compleet overtraind terug uit Sotchi, gaat dan naar nota bene Anema toe, geeft dat geen reële kans en neemt de rest van het seizoen vrij. Vervolgens weer het drama met het wel/niet shorttracken, dan weer ziekte/blessures. Het helpt ook niet mee dat er altijd gemakzucht bij haar uitstraalt. Laten we hopen dat ze nu na de Spelen een rustiger traject kiest met misschien wat meer focus op de 1.000/1.500/3.000m. Lekker gaan allrounden joh. Jorien even daargelaten ook weer eens genoten bij de dames. Normaliter doe ik dat eigenlijk alleen op de 5.000m en de 3.000m, maar in de breedte was dit een hele goede 1.500m m.i. Wijfje zeer overtuigend, die groeit enorm in dit seizoen. Mooie vinnige schaatsstijl ook. De strijd der junioren was ook weer prachtig. Wederom wint Joy Beune deze strijd bij de senioren, waar Jutta Leerdam bij de junioren juist telkens toeslaat. Ik zie dan liever Beune; prachtige techniek. Leerdam vind ik qua techniek echt verschrikkelijk. Kan genieten van het hakken van Heather Richardson-Bergsma, maar dit heeft niets.

  De 1.000m heren zag ik tegenop. Ik baal ontzettend van het uitvallen van Kai Verbij. Ontzettend rustige gozer die zijn zaakjes goed op een rijtje houdt. Hoe hij die 500m wist te redden...fantastisch. Ook de meest constante schaatser die er wereldwijd is op de sprintonderdelen. Als iemand een aanwijsplek verdient, dan is hij het. Maar ja, je wilt ook geen Krol opofferen. Die schaatst zich er hier tussen en toont zich constant tussen de wereldtop op zowel 1.000- als 1.500m. Verweij rijdt eigenlijk een hele slechte rit, maar is goed in vorm en weet zich met zijn MS plekje er makkelijk tussen te rijden. Nuis dan. Wat moet ik nog toevoegen? Ben niet echt een enorm liefhebber, maar ik gunde het hem zeer. En dan schaatst hij deze rit in een vol Thialf. Bizar mooi. Beste 1.000m ooit, en in ieder geval op zeeniveau. Geen fouten en op elk stuk perfect gereden. Zo gedreven mag hij de 1.500m ook aanvliegen. Heerlijke rit. Maar ook achterin was het genieten van drama en revanche. Otterspeer pakt zijn 2e vierde plek en dat deed duidelijk pijn. Ntab daarentegen rijdt de 1.000m van zijn leven tegen R. Mulder. Heerlijke rit om de eer, om de ritzege. Eenzelfde rit van die categorie was die van M. Mulder vs. Velema. Pittige strijd en fijn dat die reus zo'n sterk PR pakt. Over PR's gesproken: Marcel Bosker. We maakten ons allemaal zorgen over Verweij die twee dagen geleden 'slechts' een 5km voluit schaatste. Bosker reed die afstand ook. En hij reed gisteren ook nog eens en passant de 10km en ook niet bepaald zachtjes (PR!). En hier schaatst hij zowat zijn Calgary PR aan flarden op de 1.000m. Slechts een paar 1/100ste verschil. 20 jaar oud die gozer. Je hebt allround en je hebt buitencategorie allround. Dit is een uitzonderlijk talent. Heerlijk als er zoveel jonkies zo goed schaatsen op zo'n belangrijk en druk bezocht toernooi!

  Nu al zin in de mooiste vrouwenafstand: de 5.000m (morgen maar even kort onder de loep nemen) en de 1.500m heren. Ook daar is alles mogelijk. Dubbelingen van Nuis, Verweij, Krol? Of schaatsen Roest en/of Bosker zich er nog tussen? Of schaatst iedereen elkaar kapot en komt Kramer toch weer als constante factor naar boven drijven en zit hij er tussen zoals tijdens het afgelopen NK? We shall see.
  Laatst bewerkt: 29 dec 2017
  Mike, Giel1, G1ant en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Opvallend. Ze zal haar kansen dan wellicht laag inschatten. Ik vind het wel verstandig eigenlijk.

  Ik had het wel verwacht, ook omdat ze een plekje voor Letitia veilig kon stellen....
  leenstrafan vindt dit leuk.
 6. Nickel

  Nickel Active Member

  Niet zo vreemd dat Ireen Wüst niet start, ze heeft genoeg te doen maar ik meende haar in het interview iets over 5 te horen zeggen
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, Wüst gaf in dat interview volgens mij aan dat ze die nog moest rijden. Wel als bijnummer, begreep ik eruit. Vreemd en jammer. Anderzijds verwachte ik niet dat ze zich er tussen zou schaatsen.
  Nickel vindt dit leuk.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Oftewel: iemand wilt geen Verbij op de OS zien..
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Met deze loting geef ik de Jong en Visser een goede kans om zich beide te plaatsen in de laatste rit.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Hoezo dat? Gerrit gaf dat lijstje om aan te tonen dat het geen vreemde gedachte is Krol boven Nuis en/or Verweij te zetten op de 1500 morgen....en dat het aanemelijk is dat hij Boschker klopt
  Alleen mar beter als Krol zich erbij schatst morgen, kan Verbij Krol's 1000m plekje innemen.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Idem. Schouten geen prettige loting. Weliswaar wel een prestige strijd met Lisa van der Geest (marathondame), maar qua snelheid is dat dit langebaanseizoen niet iemand om je aan op te trekken. Wel hoge verwachtingen van Achtereekte - Kleibeuker. Spannend ritje. Die kunnen elkaar wel uitdagen, al zal Achtereekte mogelijk vroeg weg willen rijden en dan is het aan Kleibeuker om het hoofd koel te houden. Vorm van Kleibeuker is wat onzeker. In de marathons oppermachtig, maar heeft toch wat moeite om snelheid te vinden op de langebaan. Anderzijds ligt dit haar veel beter de 3.000m waar ik vooraf al weinig van verwachte. Desalniettemin dicht ik zo De Jong en Visser grote kansen toe. De Jong lijkt veel meer duurvermogen te hebben opgebouwd dan voorgaande jaren en Visser toonde zich op de 3.000m al zeer in vorm. Én ze overtuigde reeds op de 5.000m in Stavanger.

  Gelet op de 3.000m mist Wijfje nog net dat extra beetje diepgang (wat ze al wel met marathons en MS wedstrijden opbouwt) en Anema lijkt haar vorm uit het voorseizoen aardig kwijt te zijn. Al reed ze best een aardige 1.500m vandaag.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  I stand corrected. Sorry @gerrit stevens
 13. miquel1983

  miquel1983 Active Member

  Hoe zit het trouwens met kwalificatie voor WK sprint en WK allround? Zijn alleen de eerste 2 in tussenklassement 500-1000 / 1500-3000 / 1500/5000 geplaatst of de eerste 3?

  Bij de dames allround zie ik de volgende top-3:

  1) Wust
  2) A. de Jong
  3) Wijfje

  Bij de dames sprint:
  1) Leenstra
  2) Ter Mors
  3) Das

  Bij de heren sprint:
  1) Nuis
  2) R. Mulder
  3) Otterspeer

  Ik neem aan dat Verbij voor WK sprint sowieso aangewezen wordt, dus wederom grijpt Otterspeer overal naast. R. Mulder was op de achtergrond duidelijk blij na de laatste rit op de 1000 meter, vermoedelijk vanwege zijn plek voor WK sprint.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Even uit mijn hoofd enkel de eerste 2. Bij de NK's (respectievelijk sprint en allround) valt het derde ticket binnen te hengelen.
  miquel1983 en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Zou Otterspeer nog een OS cyclus doorlopen? Qua leeftijd kan het nog net, en hij zit er dit seizoen eindelijk weer goed tegenaan. Weliswaar weer net niet gelukt dit OKT, maar hij zit er zo dicht op.
  HaagscheBluf en miquel1983 vinden dit leuk.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bosker rijdt hier dus 1:09.68 én 13:17. Dat is absurd. Wie is de laatste die dat heeft gedaan? Chad "Toothpaste" Hedrick?

  Verbij gaat dat NK niet rijden natuurlijk. Kan hij zijn WK-sprinttitel niet verdedigen?
  Giel1, Sidekick, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. miquel1983

  miquel1983 Active Member

  Ik was van tevoren teleur gesteld over de blessure van Verbij, maar de 1000 meter werd toch erg mooi. Nuis met dé beste 1000 meter ooit; ik durf best te stellen dat deze tijd specialer is dan het WR van Davis. Wanneer Nuis een keer in topvorm in SLC schaatst, gaat dat WR er volgens mij ook gewoon aan.

  Verder Verweij die volgens mij zijn beste tijd ooit schaatst op een 1000 meter laagland en dat met een beroerde start en missers in de eerste volle ronde. Hij doet nu op de 1000 meter gewoon mee voor de medailles op de OS. Waar ligt de lat? Verweij morgen onder de 1:44? Wederom lage luchtdruk dus dat moet mogelijk zijn. Voor WK Allround moet hij 2.40 seconden voor Blokhuijsen eindigen, 1.70 seconden voor Roest en slechts 1.03 seconden voor Bosker. Dat wordt een spannende strijd op zichzelf. Ik neem daarbij aan dat Kramer genoeg marge heeft en sowieso de eerste plek WK allround zal opeisen.

  En dan tot slot ben ik toch blij dat Krol die 3e plek pakt, wetende dat Krol en Verbij goede vrienden zijn. Dat maakt die discussie toch iets minder erg. Ik hoop dat Krol - na Verweij en Nuis - morgen op de 1500 meter gewoon 3e wordt. Dan start Krol sowieso op zijn favoriete afstand, staan er maar 10 mannen in de matrix en hoop ik dat Krol en Verbij het onderling goed oplossen qua 1000 meter.
  Giel1, strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  En daar ging ie dan. De start was geweldig, de ronde was geweldig en het slot was geweldig: 1:07.64.

  DE BAN IS GEBROKEN EN HOE!

  Een wedstrijd om nooit te vergeten.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  In Heerenveen, niemand, denk ik.
  Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina