Oldambtmeer

Discussie in '2011-2012' gestart door tobina, 1 feb 2012.

 1. AldertZijlstra

  AldertZijlstra New Member

  Hoi Allen,

  We hebben het achter de rug maar er komt een vervolg we hebben geleerd van de dag, verbeteringen kunnen altijd maar het was met name de doelstelling en dat zal ook zo blijven.

  Kwaliteit, Professionaliteit, maar vooral veel Plezier. En tevens dat ook de prijs / kwaliteit met elkaar in verhouding staan, er zijn dus keuzes gemaakt. (Volgens mij voldoende kwaliteit)

  Maar als alle deelnemers 10 euro willen gaan betalen, laat het ons dan even weten.
  Door geen publiek op het ijs te laten, ligt het er nu nog prachtig bij dus, kwaliteit voor de rest van de week.

  PS We zoeken nog vrijwillegers voor de volgende editie.
  Met vriendelijke groet,
  Aldert Zijlstra
 2. Quiri

  Quiri Member

  Hoi Protector, ik heb geen idee, zou best kunnen. Ik had een rode jas aan met een Unoxmuts met staartjes en een skibril op. Maar mijn laatste twee rondjes heb ik voornamelijk naar het ijs gestaard... Ik had een beetje veel weerstand... :lol: Ik moet nog een filmpje erop zetten, nog geen tijd voor gehad... Beetje moe gisteren en straks weer met school schaatsen (zal iets minder ver zijn haha!)[/quote]

  Ja je had een rode Jas aan je ging even wat brood eten in midwolda nadat we een half rondje hadden geschaatst (nou ja ik voornamelijk achter jou :) ), later kwam ik je nog tegen in de reidershaven in beerta bij de drankvoorziening.[/quote]
  Ik denk dat je een ander voor hebt, dit komt me niet bekend voor. Ik heb nl nergens anders dan in de haven van Midwolda consumpties genuttigd. Dus je moet opnieuw op zoek naar je mysterieuze schaatsgezel! :mrgreen:
 3. tobina

  tobina New Member

  Oke , nog een reaktie ,
  waarom word er steeds gesproken over de hel van het Noorden .
  De toertocht over het Oldambtmeer is het Walhalla van het Noorden !!!!!!!!!!!!!
 4. Pigion

  Pigion Member

  @Aldert,
  Ik ben blij dat je de opmerkingen positief oppakt.
  Als je op het ijs vlak aan de baan alleen kwast, koffie en chocolademelk schenkt, eventueel met gevulde koek etc., is dat voor de schaatsers genoeg. De "kijkers " willen waarschijnlijk andere dingen en dat kan prima aan de wal.
  Of de prijs van de stempelkaart omhoog moet, kan ik niet bekijken. Er zijn ook clubs die € 5,- vragen voor een stempelkaart. Van oudsher zorgden uitbaters langs de schaatsroutes voor het ijs in samenwerking met baanvegers (met vergunning). Het bracht n.l. ook wat geld in de kas.
  Die baanvegers met vergunning heb ik nog meegemaakt in 1956 nabij Schouwerzijl op de kromme Raken. Pa moest de knip trekken voor 2 volwassenen á 25 ct. p.p. Kinderen waren vrij.
  Trouwens ik zou het redelijk vinden als iets betaald moet worden voor "er door maken" en vegen van routes zoals in Friesland bij de Ijswegen-centrales. Langlaufers betalen ook iets voor de gespoorde Loipes.
  Tot ziens.
  Pigion
 5. Robert1976

  Robert1976 New Member

  Ja, prima om buiten de toertocht ''iets'' te betalen, zeg maar zoals de insigne van de Friesche ijswegencentrale.
  Echter, daar moet je dan ook weer op controleren en da's best lastig op een traject van zoveel km.

  Plezier.
 6. ragger

  ragger New Member

  waarom niet op strategische punten, zoals bij koek en zopietenten, een bus neerzetten waar je een vrijwillige bijdrage voor de baanvegers in kan doen zoals op het schildmeer

Deel Deze Pagina