Oldambtmeer

Discussie in '2011-2012' gestart door tobina, 1 feb 2012.

 1. tobina

  tobina New Member

  Vandaag wezen kijken bij het Oldambtmeer het is in een nacht [dinsdag] dicht gevroren .
  Het ijs heeft vooral aan de westkant bij het strand veel ribbels en aangevroren ijsschotsen.
  Verder op het meer zijn veel windwakken [mooi woord ] maar het ijs is verder goed.
  Hopelijk een nacht zonder wind dan kunnen we ook dit jaar weer los op het mooie Oldambtmeer!
 2. Schaatshans

  Schaatshans New Member

  Ik hoorde net op radio noord dat men dinsdag een toertocht wil organiseren op het Oldambtmeer. Verder had de man in kwestie het over acht centimeter goed ijs, met alleen in het westelijke deel bobbelig ijs als gevolg van de wind de afgelopen dagen; klinkt dus wel goed.
 3. françois

  françois Member

 4. tobina

  tobina New Member

  Yes Yes Yes vandaag weer bij het meer geweest en een stuk traject uitgezet voor as Dinsdag . Veel windwakken dicht gevroren afgelopen nacht [dag ] De ijsdikte varieerd van 6 cm [lag gisteren nog open ]tot 11 cm . Redelijk ijs
  een beetje ribbelig dat wel maar daar krijg je lekkere warme enkels van .Met de huidige vooruitzichten zullen ook de meeste windwakken dichtvriezen. Kortom wij zijn er helemaal klaar voor.Ik ben nu al nerveus voor deze primeur op het prachtige Oldambtmeer . :D :D :D :D
 5. Schaatshans

  Schaatshans New Member

  Heel mooi, wordt er al geveegd of geschoven? Ik zie op buienradar.nl dat de sneeuw met een uur ofzo het noorden zal verlaten.
 6. Gilles

  Gilles New Member

  Heb vanmiddag een stukje van 3 KM gereden.Hier en daar is geveegd maar het grootste stuk over sneeuw geschaatst.
  Was wel opletten want toen ik het ijs opging kwam iemand aanrijden die er doorheen was gezakt.
  Ik heb gewoon een spoor gevolgd en dat ging goed.Het ijs onder de sneeuw was goed te bereiden.
  Ik ben gestart vanaf Beerta kant.
 7. fakeplastictree

  fakeplastictree New Member

  Hallo !

  Komm de Toertcht anstande Diendag ??? Heft iemand meer Info ???

  Groeten uit Ostfriesland W.
 8. A6Be24a

  A6Be24a New Member

  Dinsdag a.s. is de toertocht, zover nu bekend is de start om 9.00 uur
 9. Quiri

  Quiri Member

  Waar start je dan precies? ik ben daar niet bekend, heb nooit daar geschaatst.
 10. ijsblauw

  ijsblauw New Member

  Een prachtige schaatsdag op het Oldambtmeer. Om het compleet te maken kunt u onder andere terecht voor heerlijke koek en zopie bij het verkoop- en infocentrum (de rode rups).
 11. hilme

  hilme New Member

  Heerlijk geschaatst op het meer, rondje van ongeveer 20 km. Deel is geveegd maar er ligt weinig sneeuw dus ook zonder geveegde baan prima schaatsen. IJskwaliteit is goed en de koek en sopie is ook prima.
  Wintersport in Nederland: veel mooier dan dit kan bijna niet.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  dinsdag toertocht, maar er wordt nu ook al geschaatst.
  klinkt als een goede optie om morgen of maandag te gaan schaatsen (dinsdag weer werken...)
 13. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Bedankt mensen. Ga morgen die kant op. Waar kun je het beste starten?
 14. hilme

  hilme New Member

  Opstapplaats bv Beerta, Finsterwolde, Midwolde. Er zijn echt heel veel opstapplaatsen. Rij er naar toe en al snel zie je zelf de mogelijkheden.
 15. fakeplastictree

  fakeplastictree New Member

  Nu weet ik meer !!!


  http://www.midwolda.nl/agenda.htm


  Eerste Tourtocht op het Oldambtmeer  Op dinsdag 9 februari 2012  Opstapplaatsen: jachthaven Midwolda, Reiderhaven Beerta en het Informatiecentrum in Bauwestad;

  Lengte tochten: 20, 40, 60, 80, 100 tot maximaal 120 km.;

  Starten vanaf: 09.00 uur;

  Parkeren: op welilanden bij opstappunten is ruimte voor 6.100 auto's;

  Organisatie: Stichting Promotie Oldambt (SPO).  Eindelijk komt het er dan van, de eerste toertocht op het Oldambtmeer. Vanaf de haven in Midwolda schaats u via het Oldambtmeer, de Oosteinderplassen, het Blauwediep, het Reiderdiep en dan via woonwijk het Riet in Blauwestad, onder de tuibrug bij Oostwold door weer terug naar het oostelijk deel van het Oldambtmeer. Een prachtige en zeer gevarieerde rondje van 20 km. over het Oldambtmeer en diverse kanalen, waarbij u het Blauwestadgebied van alle kanten kunt bewonderen. Mag gebruik van de unieke kans om de eerste toertocht op het Oldambtmeer te kunnen schaatsen.


  Groeten Wilfried
 16. Groenewegen

  Groenewegen New Member

  Voor de duidelijkheid, dinsdag 7 februari dus.
 17. tobina

  tobina New Member

  En ja hoor daar is ze weer Tobina . Ik heb heerlijk geschaatst over het meer. Aan de westkant is het ijs iets minder maar voor de rest uitstekend natuurijs !!Dank aan de MANNEN die vanaf de haven tot aan de kop van de Niesoordlaan een baan geschoven ,geveegd hebben waar goed overzicht is zodat je er goed kunt schaatsen.Als voor as Dinsdag de rondom het meer liggende ijsverenigingen net zo goed hun best doen als de vrijwilligersgroep Midwolda dan krijgen wij op het Oldambtmeer een supermooie primeur nl . EEN TOERTOCHT !!
  Nog 3 nachtjes slapen !!
  :D :D :D :D
 18. nelis79

  nelis79 New Member

  dag oldambtschaatsers,

  zie hierboven dat jullie vandaag daar geschaatst hebben maar wat mij niet geheel duidelijk is of je daar veilig een hele ronde kan schaatsen langs de kant. Ben waarschijnlijk alleen en moet een stukje rijden vanuit groningen. Dus heb ik graag nog wat extra info over de mogelijkheden daar. vanaf de haven een stuk geveegd maar kan je dan ook de rest van het meer lekker rond schaatsen of kan dat niet. Hoeveel cm sneeuw ligt er op het ijs. En zijn er nog gevaarlijke plekken......

  Als het kan dan kom ik morgen daar graag schaatsen. alvast bedankt voor de info.
 19. janscheuvelt

  janscheuvelt New Member

  Waar niet geveegd is, ligt ongeveer een cm sneeuw. Daar schaatste men zaterdag soepel doorheen. Er is een spoor waar iedereen langs schaatst en dan slijpen de ribbels langzaam weg. Bij de dorpen aan de oostkant zou ook geveegd zijn. Er zijn geen dammen meer waar je overheen moet klunen. Je kunt zo een mooi rondje maken langs vijf dorpen: Midwolda, Oostwold, Finsterwolde, Beerta en Blauwe Stad. :)

  De wakken in het begin van de week waren relatief klein, typisch 3x30 m, dus dat vroor vrij makkelijk dicht.
 20. AldertZijlstra

  AldertZijlstra New Member

  Beste sportvrienden,

  Het meer en de route langs de plaatsen Beerta, Finsterwolde, Oostwold en Midwolda zijn inmiddels voor een deel geveegd. Morgen in de middag zal de organisatie een poging doen om de route geheel te vegen, ook langs het zuidelijke deel van het meer. De organisatie heeft vrijdagochtend voordat het begon te sneeuwen, een inventarisatie kunnen maken van de windwakken maar ook de wakken van de watervogels. Nu gaan schaatsers nog geheel op eigen houtje over het meer, met alle risico's van dien. (sommige van hen hebben dit gisteren ervaren)
  Morgen gaat de organisatie de exacte route bepalen, overige trajecten welke niet geveegd zijn kunnen dus nog onbetrouwbare windwakken hebben.
  Ik wil dan ook iedereen voor morgen en maandag adviseren en vragen wees voorzichtig op niet geveegde delen,door de sneeuwlaag zijn de wakken slecht erkenbaar, en tevens respect te hebben voor de werkzaamheden van de organisatie.
  De organisatie gaat met gemotoriseerde voertuigen (suzuki swift)vegen. Ga dan ook vroegtijdig aan de kant, het remmen gaat namelijk slecht op de mooie ijsvloer.
  Geef ons morgen de ruimte zodat we voor een schitterend en veilig evenement kunnen zorgen.
  Ga je schaatsen het beste kun je opstappen: info centrum Blauwestad, Reiderhaven en Finsterwolde

Deel Deze Pagina