Oldambtmeer-blauwestad

Discussie in '2010-2011' gestart door HarryH, 19 dec 2010.

 1. xiliosis

  xiliosis New Member

  Vandaag ook op het meer gestaan. Bij het strandje van Midwolda opgestapt. Daar is 1 ronde van een dikke 2.5 kilometer goed ijs. De ronde richting Beerta/Oostwold is beduidend minder van kwaliteit. Richting Winschoten ben ik niet gegaan.

  En zoals mijn voorganger al zei; Het was best koud.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag voor eerste keer naar de blauwe stad geweest.
  En petje af wat liggen de banen er geweldig goed bij. Zelfs voor de niet getrainde schaatsers.
  Alleen jammer dat er geen toertocht wordt gehouden.
  ijs is veel beter dan paterswoldermeer en zuidlaardermeer.
  En wat een gastvrijheid van de inwoners van midwolda, koffie, kwast en krentenbrood allemaal gratis aan de niesoordlaan. we komen zeker nog eens terug.
  Vrijwilligers bedankt voor het schoonmaken en houden van de baan, hulde vanuit assen
 3. jokidoki

  jokidoki New Member

  Kun je wat zeggen over de baan? is het breed genoeg om lekker te kunnen gaan? Ik lees dat de kwaliteit goed is? (dank zij de vele vegers!)
  dank!
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben van plan om morgen te gaan, maar zag dat dan de dooi vannacht ook in gaat vallen daar,
  Is het dan vrijdagmiddag nog goed genoeg om te rijden?
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voor iedereen die nog twijfelt over het Oldambtmeer.
  Het baantje bij Midwolda van ongeveer 3 km is redelijk tot goed. Je kunt vervolgens naar het bezoekerscentrum dwars over, hier is het ijs nog steeds redelijk. Het is niet superglad en er ligt wat sneeuw hier en daar maar je blijft nergens in steken. er zijn zijn wel barsten maar bijna allemaal overdwars en daar ga je zo overheen. Maar een enkele barst in de rijrichting gezien.
  Voorbij het bezoekerscentrum in de richting van de brug bij Beerta wordt het ijs nog een stukje slechter maar er werd wel geschaatst. Wij zijn teruggegaan en vervolgens kun je nog een hele lus maken om de uitstekende punt in het meer heen richting de oostelijke oever. Wij hebben dat niet gedaan maar zijn weer middenover met een ander baantje naar Midwolda geschaatst. Bij elkaar was dit rondje zo'n 8 km, je kunt het dus nog met een paar km uitbreiden. De baan is hier en daar niet zo breed maar het gaat prima omdat het niet druk is.
  Kortom je kunt hier prachtig schaatsen als je geniet van natuurijs, ga je meer voor het met perfecte techniek grote snelheden en afstanden rijden dan is het niet zo geschikt.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  wat is het al weer druk op het meer
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag geschaatst op het Schildmeer er was daar door de om dit meer liggende ijsverenigingen een fantastische baan neergelegd . Goed ijs en lekker breed! Dus rayonhoofden van de ijsverenigingen rondom het Oldambtmeer als jullie een draaiboek nodig hebben voor een toertocht over het Oldambtmeer ga eens kijken bij deze clubs.
  Zij kunnen jullie vast wel meehelpen .
 8. jokidoki

  jokidoki New Member

  Vanochtend vroeg nog even geprobeerd, maar helaas helaas. Er lag een dun laagje water op wat was bevroren en daar ging je schaats net doorheen. Daardoor geen sturing meer mogelijk en erg lastig schaatsen, ben maar terug gegaan. Het lijkt voor even voorbij....
 9. fakeplastictree

  fakeplastictree New Member

  [​IMG]

  erste berekening vandaag (sa.8.1.2011) noch min 8 grad um 6.00 uur !!!

  nieuwe berekening : Doch erst later forst ???!!!

  Minimum Temperatur is 0.00 Uur
  Maximum Temperatur is 12.00 Uur !
 10. Hookster

  Hookster New Member

  Woehaaa!

Deel Deze Pagina