Oldambtmeer-blauwestad

Discussie in '2010-2011' gestart door HarryH, 19 dec 2010.

 1. françois

  françois Member

  Re: oldambtmeer

  Omdat er (nog steeds) geen geveegde baan beschikbaar was op het Paterswoldsemeer maar weer 'ns elders gaan kijken. Op het Oldambtmeer was een breede baan geveegd en vandaag gezellig druk. De ijskwaliteit varieert van matig tot vrij goed. Wat restanten van sneeuwduintjes waren wel wat hinderlijk vandaag. Eén handschuiver was genoeg geweest deze verkeersdrempels op te ruimen. Helaas had ik die ook niet bij me... Prachtige ambiance trouwens en schitterend schaatsweer. Verrassend!
  http://www.youtube.com/watch?v=Br1ltw36-6U
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: oldambtmeer

  Wat oudere schaatsgek
  Ik kom uit Den Ham prov. Groningen , waar stap je dan op ?
  en is er een route die je schaatst over de 18 km ?
  hoor dit met spoed
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: oldambtmeer

  Hallo,
  Als je de 18 km wilt schaatsen kun je het beste bij het strand in Midwolda
  op het ijs stappen.Je houdt dan zoveel mogelijk rechts langs de oevers aan, bij Winschoten zie je een stoomgemaal met een hoge schoorsteen, daar ga je linksaf richting Beerta, je moet dan 2 keer klunen (hier zitten nog 2 dammen in)
  daarna kom je zo weer onder de grote fietsbrug door en ben je weer op het meer, je houdt dan ook weer de oever aan de rechterkant en kom je zo weer terug bij Midwolda.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen wezen kijken bij het meer en wat schetst mijn verbazing er is bij het strand in Midwolda een baan van plm 800m sneeuwvrij gemaakt. Wie het gedaan heeft weet ik niet maar hardstikke bedankt!!Dus je kunt hier vandaag de kalkoen wegschaatsen!!!!
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  van nu.nl
  dit gaat om wedstrijden, maar zit de toertocht er dan ook in?
 6. pkuiken

  pkuiken New Member

  Vandaag nav de bovenstaande berichten het Oldambtmeer opgezocht. In eerste instantie naar Midwolda gereden, daar is een mooie 800m baan geschoven. Helaas is dit niet wat ik zocht, op advies aldaar doorgereden naar de haven van Beerta.
  Daar ligt een geschoven baan richting de blauwe stad. De kwaliteit van het ijs viel mij tegen, echt werkijs zullen we maar zeggen, hobbels en vooral de sneeuwduinen waar je schaatsen in vastlopen vond ik vervelend. Ik had hierdoor moeite in m`n slag te komen en te blijven. Wat ik heb begrepen is dat je op dit moment niet rond kan schaatsen, ik ben dan ook vanuit de Blauwe stad terug geschaatst over dezelfde route richting Beerta. Uiteindelijk een afstand van +/- 15km is mogelijk schat ik zo in.

  Wel moet gezegd worden dat in Midwolda er met een (zo`n gemeente maaier) schuiver rondgereden word. Aan de kant van Beerta reed een auto(!) op het ijs met een schuiver ervoor. Hierdoor is de grootste laag sneeuw weg.
 7. ventoux15

  ventoux15 New Member

  Tussen Beerta en het infocentrum van de blauwe stad werd vandaag geveegd door de rode auto met vlag, waarvoor hulde! Ijs is wat ribbelig,maar daar waar het goed sneeuwvrij geworden is, schaatst het prima.
  rond drie uur was er toch best wat volk op de voet en op de schaats.
 8. fakeplastictree

  fakeplastictree New Member

  Was er vandaag iemand op het oldambtmeer ( Mandaag 27-12) ??? is het IJs nog goed ???
  Ik will grag morgen ochtend noch een keer schaatsen op het Oldambtmeer ! Hier in Duitsland (Zwischenahnermeer, Großesmeer etc.) is het Ijs fast maar er ligt te veel schneuw er oop.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Feest op het Oldambtmeer !!Vanmiddag gezellig druk op het meer . Vanaf het strand bij Midwolda word door de Fa. Plat en Tonny geveegd dat het een lust is .De banen worden talrijker en steeds meer mogelijkheden richting Meerland. Het ijs is goed hetgeen ook bevestigd werd door regionale cracks zoals Piet Mellema ,Kees Mulder , Jan Kruyer en Nico Lindeman. Met wat goede wil van omringende ijsverenigingen kan hier een supertoertocht georganiseerd worden!Want het is wel een beetje vreemd omdat praktisch op elk meer in onze provincie toertochten worden gehouden behalve op het Oldambtmeer :oops:
  Maar zoals de weersverwachtingen zijn voor onze omgeving kan er de hele week geschaatst worden :D
  Dus morgen maar weer de schaatsen aan en op naar het Oldambtmeer.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  GEACHTE DUITSER,ZEKER KUNT U OP HET OLDAMTMEER SCHAATSEN . DINSDAG.
  ALS HET NIET HARDER DOOIT DE ZE WEEK DAN KUNT U NOG DE HELE WEEK SCHAATSEN.
 11. fakeplastictree

  fakeplastictree New Member

  BEDANKT !!! HENK !
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  d e vrijwilligers gaan vanmiddag de baan ijs vrij maken(dinsdagmiddag)
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag even wezen schaatsen op het Oldambtmeer. Ik heb het eerst geprobeert in de buurt van het infocentrum maar hier ligt vrij veel sneeuw en stond er zelfs water op het ijs ter hoogte van de Reiderhaven in Beerta. Ik ben toen naar het strand bij Midwolda gegaan en heb hier twee uurtjes lekker geschaatst. Het ijs is redelijk goed en er werd met een grasmaaier van de gebroeders Plat geveegd. Ook een man met een sneeuwschuiver was in de weer om de baan sneeuwvrij te maken. Al met al prima vermaakt. Komende nacht gaat het weer stevig vriezen hier en weinig wind, dus morgen een prima schaatsdag voor de boeg.
 14. françois

  françois Member

  Op zoek naar hard schaatsijs en vorst vandaag weer naar het Oldambtmeer gereden (niet het strandje dus). Wat een teleurstelling: ik was daar om een uur of één en het ijs was onschaatsbaar slecht! Erg jammer, want j.l. zaterdag heb ik hier nog heerlijk geschaatst. Daarom maar weer 'ns naar het Paterswoldsemeer gereden. Daar heerlijk geschaatst op een relatief smalle baan. Op zich goed ijs maar druk en al erg uitgetrapt en omdat er niet geborsteld wordt (wel geschoven) erg verraderlijk.
 15. luitzenb

  luitzenb Member

  Als de baan helemaal ijsvrij gemaakt wordt, dan denk ik dat ik mijn heil elders zoek :lol:.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  ha ha sneeuw vrij dus , we zijn de gehele dag bezig geweest.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wat een tegenstrijdige verhalen over het Oldambtmeer! De een heeft zich twee uur lang prima vermaakt en de ander vond het ijs verschrikkelijk slecht. Wat moet ik hier nu van denken? Het Oldambtmeer is groot. Is het ijs aan de ene kant veel beter dan bij de andere? Of is de ene schaatser veel kritischer dan de andere? Zijn er nog meer mensen vandaag op het Oldambtmeer wezen schaatsen die er iets over kunnen zeggen?
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag weer lekker geschaatst op het Oldambtmeer de baan wordt steeds groter en het wordt steeds drukker even een tip voor de bezoekers blijf gewoon op het meer het stuk bij de blauwe rups richting Beerta viaduct is erg slecht dat moet je als liefhebber niet willen er is hier wel een baan doorgeschoven met de auto dat is natuurlijk erg goed, helaas is dat stukje breke been ijs...het meer daarentegen is van goede kwaliteit..opstappen bij de haven Midwolda is de beste keus.
  wil de ice managers bedanken voor het schoonmaken van de baan en het uitzetten van trajecten.
  groet Arnold
 19. xiliosis

  xiliosis New Member

  Persoonlijk had ik vorig jaar het idee dat de sneeuwkettingen van de auto de kwaliteit van de baan niet verbeterde, maar dat lag toen ook aan het ijs. Weet echter niet of ze dit jaar met sneeuwkettingen rijden, heb de "autobaan" nog niet gezien. Bij Midwolda was het echter goed schaatsen afgelopen weekeinde.

  Verder is het natuurlijk een persoonlijke perceptie van wat wel goed is en wat niet. Vergelijk je het ijs met twee jaar geleden dan is alles slecht. Vergelijk je het met vorig jaar dan zijn in ieder geval het Paterswoldsemeer en het Oldambtmeer (Midwoldakant) stukken beter. Vergelijk je het met een indoorbaan...
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag weer heerlijk drie uurtjes geschaatst op het Oldambtmeer. Ben tot aan Winschoten gegaan, daar wordt het ijs inderdaad slechter. Vanmorgen waren er al weer een aantal mensen druk in de weer om de sneeuw van het ijs te halen, er komen steeds meer banen bij. Vanmorgen zelfs een auto op het ijs gezien. Tip: kleed je erg goed aan, het is erg koud met een snijdende wind.

Deel Deze Pagina