Officieuze WielerVSS: De Waalse Pijl

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 18 apr 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Evans wint in de laatste tweehonderd meter van Contador nadat in de laatste kilometers on andere Frank Schleck, Bram Tankink en Kolobnev vooruit waren.

  Aangezien niemand de uitslag goed voorspeld heeft blijft de tussenstand hetzelfde:

  dedeut 2
  Nogevendit 2
  Jippie 1
  Sabine 1
  Tuttifrutti 1
  Monique 1
  leenstrafan 1
  eddy 1
  Sprintmaster 1
  Sjoerd 1
  Jaap 0
  MartijnBlaas 0
  Krizz 0
  Reitse 0
  Edwin 0
  dammer 0
 2. eddy

  eddy Well-Known Member

  Jammer, Contador autorit goed overleefd en dan net niet
  We zien hem dit jaar nog wel eens terug, Evans slim gedaan.
  Nieuwe kans in Luik
 3. Edwin

  Edwin Active Member

  Ik was gister op de Muur van Hoei, maar Evans was zo goed en zo slim. Op de passage op 29km van de finish zat ie in 20ste positie terwijl Andy Schleck op kop sleurde. Hij heeft het heel slim bekeken en gespeeld. Maar het is wel grappig dat niemand hem noemde.
 4. dammer

  dammer Member

  Tja, hij stond wel in mijn lijstje van 3 topfavorieten, maar ik heb toen verkeerd gegokt (Evans is nu eenmaal niet echt een veel-winnaar) en Contador gekozen. Dat is trouwens zo wel het plezierige als het vervelende aan wielerpronostieken: er zijn zoveel echte kandidaat-winnaars.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Jaja, ik twijfelde ook erg tussen Valverde en Evans, en toen koos ik nét de verkeerde :roll:
  Als je naar de grootste 'kenners' kijkt (Belgische wielersites, Unibet, schaatsforum.nl), dan werd hij nergens genoemd.
  Ik vind dat hij de koers gewonnen heeft op precieze voorbereiding, maar dan heb ik het niet over de doorkomst op 30 km, daar wil n iedereen zo op plek 20 zitten. Hij reed de muur in de slotklim op zoals het moet m.i.: heel lang sparen, dan bij de bochtjes heel hard, maar net nog overhouden om vol door te trekken en te versnellen als het weer wat vlakker gaat.
  Met name Kloden reed hem op als een beginneling.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat was balen zeg gisteren... Ik hou niet van Cadel Evans...
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nou, tot mijn spijt kom ik deze reactie veel meer tegen, maar de laatste 1,5 jaar rijdt Evans juist heel aanvallend,
  en is hij ook net ietsje beter zodat hij dit waar kan maken. In de Goldrace was hij ook al zeer bepalend, en deed hij een knap stuk vuil werk voor Kroon. En ook de winst van woensdag was niet gestolen.
  Ook qua persoonlijkheid is het geen patser of grootprater, en wel altijd vriendelijk, dus natuurlijk mag je je menig hebben, maar ik vind die hetze tegen Evans niet fair.
  (Ricardo Ricco gaat weer vrolijk door met waar hij gebleven was, tegen hem heb ik nou wél wat)
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben ook geen fan hoor, van Evans, zie hem nog steeds als die wieltjesplakker die hij altijd was. Maar moet toegeven dat hij de afgelopen tijd wat aanvallender rijdt, in de Vuelta, het WK, nu weer. Toch zal dat beeld dat ik had nog wel een tijdje blijven hangen. Ricardo Ricco is idd nog veel erger, voor hem hoop ik dat hij Bram Tankink nog eens tegen het lijf loopt als deze in een pestbui is. :wink:
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Evans is een goede wielrenner, en hij rijdt inderdaad aanvallender, maar als persoon mag ik hem niet. Het is geen patser nee, maar het is wel een zielig huilebalkje. Toen hij slecht reed in de Tour wist hij hoe het kwam, maar "kon dat niet vertellen" en toen hij in een bergetappe in de Vuelta in de sprint geklopt werd "werd hij gehinderd"... En dat zijn slechts een paar voorbeelden. Het is een zielig verongelijkt mannetje en ondanks dat hij geen wieltjes meer zuigt vind ik het nog steeds een onsympathieke renner.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Goh, het lijkt wel of ik nu in de rol wordt gewdongen Evans te verdedigen, en zo'n fan ben ik helemaal niet.
  Hij werd in Spanje enigszins geduwd, meteen na de finish maak je je dan kwaad, dat is sporters vol adrenaline niet euvel te duiden. Hij werd geduwd omdat die ander ook iets van zijn lijn moest afwijken, ik geloof vanwege een toeschouwer of een hek dat wat naar binnen stond. Later heeft Cadel nog zijn excuses voor de boosheid aangeboden, en juist dat siert hem, want weinigen zouden dat doen.
  Dat hij de oorzaak van iets weet, maar dat niet gaat vertellen ....tja,
  "het ligt aan mijn verzorger/ploegmaat/trainer of wie dan ook, maar dat ga ik hier niet in de media gooien"
  "ik heb een blessure/mindere vorm/hekel aan juist dit weertype, maar ik ga de concurrentie niet wijzer maken"
  "ik heb een hele goede reden waarom het minder gaat, maar dat klinkt weer zo als een excuustruus"

  kortom, allerlei redenen om niet altijd alles te vertellen.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wat ik wel weet is dat mijn vaste wielrenkijkvrienden ook een ontzettende hekel aan hem hebben en hier ben ik ook al niet de enige. Het was eerst omdat het een wieltjeszuiger was, maar later gewoon om hemzelf, ik vind het gewoon een akelig mannetje. Het spijt voor de mensen die wel fan van hem zijn of hem niet zo vervelend vinden, maar ik denk dat ik Cadel Evans de minst sympathieke sportfiguur vind die ik ken (en ik volg best meerdere sporten). Het is echt niet helemaal rationeel verklaarbaar, maar het is gewoon zo en dat verandert niet; zodra ik Cadel Evans op de fiets zie zitten voel ik mijn onderbuik een "trek hem van zijn fiets!"-achtig sentiment en daar kan ik gewoon niets aan doen.

Deel Deze Pagina