NK Sprint 29-30 december 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 dec 2011.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Blokhuijsen bleek trouwens een zwakke 1500 m gereden te hebben omdat een boutje van zijn schaats vlak voor de wedstrijd brak. Gezien zijn sterke herstel op de 5 km was hij mentaal dus wel sterk. Het verhaal van WOH is bekend. Kramer kun je natuurlijk niet met een andere schaatser vergelijken. De schaatsers in de andere ploegen zijn veel meer aan elkaar gewaagd.
 2. naomie70

  naomie70 Active Member

 3. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Opmerkelijk Michel Mulder 1.45 sneller laatste binnenbocht 1000m
  1.10.81 tegen 1.09.36
  Ook Otterspeer 1.10.05 buiten en 1.08.82 binnen 1.23 verschil

  Verder zijn Groothuis,Sjoerd de Vries en Schipper iets sneller met de laatste binnenbocht.
  Olde Heuvel,Elgersma en Tuitet zijn een fractie sneller met de laatste buitenbocht.
  Het enige grote verschil sneller met de laatste buitenbocht is Ronald Mulder een halve seconde sneller
 4. Hannah

  Hannah New Member

 5. naomie70

  naomie70 Active Member

  Noujah, dat wordt nooit zo gedaan dus hoeven we nu ook niet naar te kijken. Die worden nooit meegenomen en dat is bekend.
 6. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Nu niet maar in de toekomst wel aanpassen onder het moto de snelst moet naar het WK
 7. naomie70

  naomie70 Active Member

  Maar hoe bepaal je wie er beter is als ze eigenlijk zowat gelijk eindigen? Ik kan niet zeggen dat deze berekening niet correct is/ niet klopt. Ook al eindigen ze nu bijna gelijk, Gerritsen is normaal beter en aangezien ze gelukkig weer wat beter wordt ben ik blij dat zij gaat. Hoe jammer ik dat ook voor Ireen vind.
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat is helemaal curieus. Dus die laatste tijd van Gerritsen (1.16.999) wordt naar beneden afgerond, dat wist ik niet. Maar hoe je het ook doet je krijgt altijd wel een discussie. Ik ben er zelf geen voorstander van om in duizendsten te werken, omdat je dan op het nivo van de meetfouten gaat zitten.
  Overigens, zoals Leen Strafan al liet zien, was Gerritsen de regelmatigste. Het lukt Wüst niet om haar 500 m beter te krijgen. Als je 39.08 en 1.15,72 rijd, dan doe je dus de laatste 500 m in 36.64. Overigens doet Leenstra vandaag hetzelfde met 39.00 en 1.15,64.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Prachtig toernooi vooral bij de vrouwen. Boer gewoon goed op allebei de afstanden. Leenstra sooo! Waar haalt zij die 1000m vandaan?! Voor Wust zuur, maar realistisch gezien heeft ze niet veel te zoeken op een sprinttoernooi, dus beter dat Annette toch gaat. Nu hopen dat ze nog meer in vorm kan groeien.
 10. Tjeerd

  Tjeerd New Member

  Vandaag naar het NK sprint geweest, was toch wel een mooi verrassend tournooi. Weliswaar belachelijke toegangsprijzen en € 2,- voor een colaatje of biertje slaat ook nergens op, maar goed een leuke middag gehad.

  Marit Leenstra heeft me positief verrast en dat had ik (ook al duidelijk gemaakt op het forum) niet verwacht, petje af voor haar, mentaal kan ze dus toch sterk zijn om er op de slotdag nog zo'n 1000m uit te persen.
  Voor Ireen Wust is het jammer, ze zou wel weer gaan klagen over het oude stadion, want ze is een slecht verliezer.
  Margo Boer, geen fout gemaakt en de terechte kampioen, verder hebben Thysje Oenema en Annette Gerritsen zich er prima bijgereden.

  Na de 500m waren alle toeschouwers er van overtuigd dat de 1000m bij de mannen geen spanning meer zou opleveren en Hein Otterspeer in een rechtstreeks duel met Stefan Groothuis toch echt geen 0,85 sec. zou verliezen. Maar het blijft sprinten en daar kan van alles gebeuren, zo zie je maar weer.

  De discussie over de 4e startplek hoeft ook niet gevoerd te worden. Als je voor Kjeld Nuis kiest passeer je niet alleen Pim Schipper maar ook Michel Mulder. Michel had natuurlijk een dijk van een 500m en een degelijke 1000m, op basis van de 2e dag was hij (veel) sterker dan Nuis en blijkbaar is de vorm stijgende, bij Nuis niet.
  Dus gewoon no4 Pim Schipper naar het WK sprint laten gaan, hij heeft een degelijk constant tournooi gereden en heeft er recht op. Verder ook knap dat Sjoerd de Vries zich in dit geweld staande heeft gehouden, door ook gewoon 4 degelijke afstanden te rijden.
 11. Danou

  Danou Active Member

  Ik vind dat tellen van de duizendste zoch wel curieus.. Wust komt 5 duizendste te kort om naar het WK te gaan, maar als je echt gaat tellen komt ze die dus helemaal niet kort.

  Maar goed er wordt altijd zo geteld dus niks aan te doen. Maar wel iets om over na te denken in de toekomst. Het is wel een sprinttoernooi waar alles om duizendste gaat.

  Wust heeft goed snelheid opgedaan voor het EK volgende week, en als ze weer zulke 500m neerzet doet ze goede zaken.

  Mooi gecompenseerd wel, Leenstra naar het WK, Wust het EK, Gerritsen WK, iedereen heeft iets.
 12. Guusp

  Guusp Active Member

  Hè????? Geen fan zeker.
 13. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Kjeld Nuis is officieel niet aangewezen voor het WK Sprint zelfs niet als reserve.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Terecht, hij was niet goed genoeg om aangewezen te worden. Fijn voor Schipper dat die wel naar het WK mag.
 15. naomie70

  naomie70 Active Member

  Mee eens, ik had Nuis er graag bij gehad en van te voren vond ik ook dat hij daar hoorde. Ook al weet ik dat hij beter kan (vooral op de 1000 meter), hij heeft het niet laten zien in tegenstelling tot anderen dus dan hoort hij ook gewoon niet te gaan.
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Wel hard voor Nuis, maar zijn prestaties waren gewoon niet goed genoeg. Misschien moet ie de bakens wat verzetten om de 1500 m nog beter te rijden. Daar valt misschien wat te halen gezien de overmacht van Davis ten einde is. Velen kunnen op die afstand winnen.

  Wüst vind ik overigens geen slecht verliezer. Ze accepteert gewoon dat ze het niet haalt, geen excuses. Ik vind de prestatie van Oenema wel knap gezien ze zelf zegt dat ze absoluut niet in topvorm was. Ze heeft wel die typische winners mentaliteit (overgenomen van Groenewold ?), terwijl andere dames vaak wat lief overkomen.
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Zo ik ben er weer even na 2 dagen Thialf :D Wat was ik blij met Sjoerd zeg!! :) Hij heeft echt goed gereden dit weekend. Na die 1e 500 meter dacht ik al, dit is een mooi begin, podium is haalbaar. Alleen na 1e 1000 was ik wel ff wel even bang voor Schipper maar Sjoerd heeft op zondag laten zien koel te blijven en te kunnen presteren :D Ik ben echt weer blij :D

  Erg jammer van Nuis maar ik ben ook niet onder de indruk van zijn 500 meters en die 1000 op zondag was ook niets. Erg leuk voor Schipper dat hij wel mag gaan en klasse van Michel Mulder. 1e dag was prut maar hij weet de knop om te zetten en presteert de 2e dag echt super! :D APPM doet het sowieso heel goed!!

  Voor Wüst is het zuur, ik las ergens dat als met duizendsten gerekend werd, dat ze dan wel 4e was geworden? Maar aan de andere kant... Wüst kan nu langer naar het WK Allround toewerken...

Deel Deze Pagina