NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En Wouter Olde Heuvel in de laatste rit tegen Bob de Jong. We herinneren ons misschien nog die exacte rit van vorig jaar?
 2. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  wilde gok doen? Kramer gaat niet winnen. Na de rit van Kramer 4 heren die ik wel in staat acht om in ieder geval op de tijd van Sven weg te gaan. Gezien de reactie van Bob vanavond op de vragen over Sven zal hij wel voluit gaan om de tijd te kraken.
  Het wordt hoe dan ook een mooie strijd! :D
 3. Sabine

  Sabine Well-Known Member

 4. naomie70

  naomie70 Active Member

  Bedankt voor het filmpje. Ik denk ook niet dat Sven gaat winnen. Hopelijk kan hij gewoon een goede rit neerzetten en zich wel plaatsen. En ik weet niet, heb het niet zo met Bob de Jong. Dan ook weer hoe hij reageert op die vragen over Sven. Helpt er allemaal niet bij.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  De typisch zwaar geïrriteerde reactie van Bob is wel weer typisch Bob. Bob met baard vind ik trouwens helemaal niets! Ik ben nog steeds zo bang voor Dr. Bibber, zag Sven in dat filmpje alweer vrolijk over de lijn gaan, ik hou echt mijn hart vast.
 6. cybermier

  cybermier New Member

  Wat een balgehakt is die Bob de Jong toch. Ik begrijp dat er rivaliteit bestaat tussen rijders, maar respect hoort daar ook bij. Ik hoop dat Bob wederom een verkeerder wissel heeft :twisted: :twisted:

  Sven geeft aan dat hij voluit gaat, dus ik denk dat winstkansen hoog zijn voor Sven. Wederom staat er in De Telegraaf dat Sven alleen de 5 km gaat doen. Klopt dat?
 7. IKE

  IKE Active Member

  ach ik begrijp die reactie van BOB wel hoor
  hij heeft zoveel gepresteerd maar het gaat altijd over kramer dan is het niet raar dat
  hij zich ondergewaardeerd voelt en een tikkie sjag reageert
  oevrigens nix ten nadele van sven hoor die kan er ook nix aan doen dat hij zo in de picture staat
 8. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Volgens de officiele deelnemerslijst van 1 november rijdt hij alleen maar de 5 km. Op de 10 staan er nu tien schaatsers. Totaal dus vijf ritten. Ik weet niet of daar nog schaatsers aan toegevoegd kunnen worden. Er staan daar geen reserves bij.
 9. naomie70

  naomie70 Active Member

  Natuurlijk is het enigszins te begrijpen. Hij is zeker geen slechte schaatser en verdiend ook respect voor wat hij heeft gepresteerd. Maar ik stoor me altijd aan het feit dat je hem alleen hoort als Sven er niet is, want ja, dan wint hij. ''Nou ik weet niet of Sven hier aan was gekomen hoor?!' Dat zijn gewoon opmerkingen dat nergens op slaat want dat kun je niet zeggen, dat weet je niet.

  En ja sorry, Bob is goed, maar het is gewoon een feit dat als Bob won de laatste jaren, Sven niet meedeed...
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk dat het spannend wordt tussen Bob en Sven.
  Referentiekaders:
  De Jong, WK afstanden 03-2011, Inzell 6.15,41 in topvorm
  Kramer, voorbereiding 10-2011, Inzell 6.23,05 met sterk aflopend schema

  Slechtste tijd De Jong vorig seizoen in World Cup: 6.21,01 (2010, Berlijn)
  Beste tijd De Jong op een NK afstanden: 6.23,13 (2009, Heerenveen)

  Winnende tijden Kramer op NK afstanden:
  2007/08: 6.24,51
  2008/09: 6.14,90 (enige rijder onder de 6.20)
  2009/10: 6.20,71

  Hieruit concludeer ik dat een tijd net onder de 6.20 wel eens de winnende tijd kan zijn.
 11. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Mooie reactie van Bob,

  Meervoudig Olympisch kampioenen hebben gewoon gelijk..gaat om hem en niet om een terugkeer van iemand die anderhalf jaar niet heeft willen/kunnen schaatsen.

  De mannen van Jillert Anema zullen er alles aan doen om het podium geheel groen/oranje te kleuren.

  De 5k word denk wel het spannendst, als Kramer de vorm van 3 jaar geleden heeft niet voor Goud maar wel voor de rest op het podium en de WC plaatsen.
 12. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Hoor wie het zegt, over respect gesproken.
 13. naomie70

  naomie70 Active Member

  Nu doe je net alsof Sven niks voorsteld. Ook een Olympisch kamioen die de laatste jaren alles gewonnen heeft. Lijkt me daarom logisch dat daar nu aandacht voor is. Dat heeft hij zelf opgebouwd door het de laatste jaren zo goed te doen. Het is niet zomaar iemand die terug keert. Daarnaast is Sven Olympisch kampioen op de 5 km en Bob niet ;) Als je zo redeneert heeft hij pas op de 10 km recht van spreken.
 14. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik denk dat de 1500 spannender wordt, met heel erg veel kanshebbers en geen uitgesproken favorieten. Al kijk ik wel erg uit naar de 5 morgen!
 15. Itachimaru

  Itachimaru Member

  Als relatieve nieuwkomer lijkt het mij dat de langebaan schaatsers een tikje gaan krijgen van de marathon mannen op de 5... (buiten Kramer en Blokhuijzen?) Echt benieuwd wat dit allemaal teweeg brengt. Trainingsaanpak marathonrijders lange baan lijkt me toch zwaar verschillend, strijdt tussen beide aanpakken?
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ben ook erg benieuwd naar de marathonrijders.. Ik geef Wouter Olde Heuvel ook nog een goede kans, reed een goede 3 km. vorige week.
 17. Itachimaru

  Itachimaru Member

  Maar een slechte 5 in Inzell. Voor zover 6'33 of daaromtrend slecht is natuurlijk...
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik heb ze vorige week al mogen bewonderen :)
  Marathonrijders vormen een echt team met elkaar. Achterblijvers na bijvoorbeeld een val worden door een teamgenoot teruggehaald. Zo ook Bob de Vries en later Bob de jong nadat zij gevallen waren.
  Bob de Jong heeft de marathon in Utrecht niet uitgereden na zijn val, maar vandaag oogde hij fit genoeg om morgen een goede tijd neer te zetten.
  Verschillende marathonners komen uit het langebaanschaatsen. Lisanne Soemantha deed vorig jaar nog mee met de NK en was vorige wek 3e bij de marathon in Utrecht.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  @ Jan Blokland: De beste twee die zich nog niet geplaatst hebben van de 5k mannen/3k vrouwen plaatsen zich ook voor de 10k/5k. Bij de vrouwen zie je vaak dat die top twee (waarschijnlijk Marrit Leenstra en Ireen Wüst) hun plek doorgeven, maar op de 10km zal het niet zo makkelijk zijn. Sven Kramer zal ongetwijfeld bij de beste twee (minus Bob de Jong enzo) zitten en dan ook de 10 kilometer willen rijden. Als hij niet bij de beste twee op de 5km zit zal hij de 10km niet eens wíllen rijden.

  @ Krizz: "Meervoudig Olympisch kampioenen hebben gewoon gelijk"... Dus van de actieve schaatsers is Ireen Wüst alleszeggend. Van de oud-schaatsers hebben Timmer, Romme en Uytdehaage nog wat te zeggen.
  Kramer en De Jong staan gelijk wat betreft één keer Olympisch goud. Bob heeft daarnaast zes keer goud op WK afstanden, net als Sven Kramer individueel. Sven voegt daar nog drie keer WK ploegenachtervolging, vier keer EK allround en vier keer WK allround aan toe. Sven heeft het grotere palmares, Bob mag als laatste rijden. Ik denk dat er weinig NK-races zijn waar zo naar vooruit werd gekeken als de 5000 meter morgen, en dat is mooi.

  Vandeweek was het filmpje korter. Dat doen ze bij andere filmpjes en andere sporten trouwens ook. Beetje vreemde gang van zaken, eerst een filmpje op de site zetten en daarna het filmpje uitbreiden (dan mis je dingen als trouwe NOS-filmpjes kijker).
 20. afca

  afca New Member

  Ik was op zoek naar de tijden, en op schaatsen.nl melden ze dat het vanmiddag om 14:15 begint, met de 500 heren. De nos geeft 16:00 aan.

  ik neem aan dat het dus 1600 is.

  Is schaatsen .nl niet zo betrouwbaar?

  Allemaal een fijn schaats seizoen toewenst :D  KPN NK afstanden 2011, Heerenveen
  vrijdag 4 november
  16:00 5.000 meter mannen
  18:15 500 meter vrouwen (1)
  19:00 500 meter mannen (1)
  zaterdag 5 november
  13:00 500 meter vrouwen (2)
  13:40 500 meter mannen (2)
  14:25 1.000 meter vrouwen
  15:15 1.000 meter mannen
  16:05 3.000 meter vrouwen
  zondag 6 november
  12:00 1.500 meter vrouwen
  12:55 1.500 meter mannen
  13:55 5.000 meter vrouwen
  15:15 10.000 meter mannen

Deel Deze Pagina