NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  1500 vrouwen vrouwen: Boer denk ik niet, die komt op mij niet scherp over. Zet ik Keulstra voor in de plaats. Ik verwacht dat Wüst daar de enige TVM-titel dit weekend gaat pakken.

  1500 mannen: Kan veel kanten op. Ik ga voor Groothuis, Tuitert, Verweij, WOH, Sjoerd de Vries. Wie wordt kampioen? Lastig. Ik denk toch Groothuis.

  5000 vrouwen: Ik ga voor VD Weijden ipv Voorhuis. Wordt een heerlijke strijd voor de titel tussen Keulstra, Achtereekte en Valkenburg, verwacht ik. Ik gok Achtereekte in een mooie 7:10.

  10000 mannen: Zelfde vijf. Bergsma verrast De Jong en wordt met een supertijd onder de 13 minuten kampioen.
 2. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  van twitter.
  Hein Otterspeer heeft een gekneusde rib opgelopen vrijdag en Robbert de Rijk vervangt hem
  Ook Lisette van der Geest rijdt, ipv Natasja Bruintjes.

  @sidekick, het eigenbelang zit erin dat ik zaterdag naar Erfurt ga en haar daar graag zou zien rijden.
 3. Cyclad

  Cyclad New Member

  Wat een kampioenschappen tot nog toe! Ik weet niet wat ik verrassender vind: de 1000 metertitel van Thijsje Oenema of de 3 kilometertitel van Pien Keulstra. Oenema verraste me echt op de 1000 meter (de 500 meterwinst was veel minder verrassend), maar de zege van Keulstra komt voor mij als een daverende surprise. Niet eens zozeer het feit dat ze wint, maar vooral de manier waarop. Gedurfd, aanvallend en volwassen. En dat voor een meiske van nu 18. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Ze is voor mij nu ook favoriete op de 5 kilometer, samen met de gisteren zeer stabiel rijdende Diane Valkenburg.
  Verder een ontluisterend optreden van Jorien Voorhuis.

  Ben vandaag vooral benieuwd naar de 15000 meter van Oenema. ik zeg nu: een rondje te veel, maar dat dacht ik gisteren ook.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De 15000 meter lijkt mij minstens 34 rondjes te lang voor Thijsje Oenema.
 5. Cyclad

  Cyclad New Member

  Jij bent wakker. :D
 6. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ik vind sommigen wel positief wat Sven betreft op de 10km. Net als hijzelf verwacht ik er maar niks van. Ook omdat hij, in tegenstelling tot de 5km, nog geen 10km heeft gereden. Dus ben wel benieuwd hoe hij die 25 rondjes door gaat komen. En met al die marathonrijders ( en een Blokhuijsen die een goede 5km reed) zet ik Sven er toch niet zo snel bij.

  Verder denk ik dat Wust de 1500 meter wel gaat pakken. Heeft denk ik toch wel het idee dat ze iets moet goed maken want ze was toch niet tevreden over vooral de 3km. En zie de sprinters hier toch niet meekomen (o.a. Oenema, Boer etc). Strijd gaat denk ik tussen Wust en Leenstra.

  1500 meter mannen zijn ook zoveel kanshebbers. Voor Kuipers en Tuitert is het te hopen dat ze zich wel gaan plaatsen anders lopen ze toch alle wereldbeker wedstrijden mis.

  5km dames .. ik was niet onder de indruk van de 3km van Voorhuis dus ben benieuwd wat ze hier kan.

  Kortom: ik heb er wel weer zin in! :)
 7. Cyclad

  Cyclad New Member

  Van Jorien Voorhuis verwacht ik niets op de 5. Daarvoor was haar 3 kilometer echt te zwak.
  De beide 1500 meters worden prachtig. Bij de mannen zijn er misschien wel 8 kanshebbers, bij de vrouwen gaat het tussen Wüst en Leenstra en misschien Valkenburg. Ik houd het toch op Leenstra.
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ben benieuwd of Voorhuis haar beschermde status op de 1500 m kan waarmaken. Top-8 zal al best lastig voor haar zijn.

  Verder is Pien Keulstra natuurlijk de logische opvolgster van Atje KEULen-DeelSTRA. Is Pien de jongste kampioen ooit en Atje de oudste? Dat zou helemaal een mooi verhaal zijn....
 9. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Leuk Rintje op de stream
 10. brabantsneutje

  brabantsneutje Active Member

  En op tv, is hetzelfde (hopelijk de hele dag)
 11. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ja vind hem toch een stuk leuker dan ..... :)
 12. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ohja, ze is vandaag jarig, ben benieuwd wat ze op de 1500 meter kan laten zien.

  edit: PR dus gewoon netjes gedaan!

  Nu Gerritsen .. ik weet niet, gezien de 1000 meter verwacht ik er toch niet veel van. Zie de sprinters hier toch niet boven in eindigen.

  edit: nee dit redt ze niet.
 13. naomie70

  naomie70 Active Member

  Goede tijd van Wust, zal het genoeg zijn? We zullen het zo weten :)
 14. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Spannend hoor die rit van Leenstra! Ik was voor Ireen omdat ik haar voorspeld heb met de VSS ;) al is dat over het algemeen al niet echt positief verlopen voor mij. Valkenburg gewoon 3e in de tussenstand dus die heeft zich ook geplaatst voor de world cup.
 15. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Jorien Voorhuis 9e.. Is echt uit vorm hoor, erg teleurstellend weekend. Leuk dat Linda de Vries zich geplaatst heeft voor de wereldbeker, terecht! Boer zit er ook weer bij.
 16. naomie70

  naomie70 Active Member

  Idd en Voorhuis weer niet. Had beschermde status maar werd 9de.

  Dus geplaatst:
  Ireen Wust
  Marrit Leenstra
  Diane Valkenburg
  Margot Boer
  Linda de Vries
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Voor het eerst dit weekend een vrij niet-verrassend podium. Jammer dat Marrit weer zilver wint, maar ze plaatst zich voor de wereldbeker en dat is toch ook wel belangrijk. Verder kan ik er echt niet wakker van liggen dat Voorhuis met haar (mijns inziens onterechte) beschermde status negende wordt. Linda de Vries is op dit moment gewoon de betere schaatsster (zie ook gisteren de 3km).
 18. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Jorien Voorhuis wel goed gereden maar gewoon niet hard genoeg. Ergens wel soort van terecht dat ze nu 9e wordt. had het niet netjes gevonden als ze 8e was geworden met 3 dames die sneller waren en dan toch naar de world cup mogen, maar goed, dat zijn die regels.

  Rit van Wust zag er goed uit, powerplay zeg! Leenstra fladdert mooi mee, nu weer zilver maar dat komt vast nog wel goed tijdens het seizoen om ook weer goud te pakken. Valkenburg heeft echt een stabiel weekend. Mooi om te zien dat haar basisniveau verhoogd is (om maar even met Orie mee te praten)

  Van Beek niet slecht, helaas net niet genoeg. Keulstra mooi gereden, mooi PR. En die Antoinnette de Jong! Mooi om te zien hoe die rijdt. Ze is nog te jong om mee te doen maar dit zijn wel mooie ritten die er tussenzitten wat het deelnemersveld wel compleet maakt.
 19. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ben ik het toch wel mee eens. Linda de Vries heeft dit weekend bewezen dat ze bezig is dus terecht dat zij heen gaat en Voorhuis niet.
 20. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Voor de verandering eens een uitslag zonder enorme verrassingen. Wust klopt Leenstra met een klein verschil, Valkenburg en Boer gaan mee en Linda de Vries pakt de startplek van Voorhuis.

  Linda de Vries is goed bezig. Ze rijdt strakke races.
  Voorhuis zie ik in de loop van dit seizoen nog wel beter worden.
  Annouk vdWeijden is ook erg best bezig, maar mist nu net een worldcup plek.

  Mooie PR's voor de jong oranje dames. Keulstra is duidelijk toch meer het stayerstype dat net nog een beetje basis snelheid tekort komt. Lijnrecht daartegenover staat Antionette de Jong die juist erg veel snelheid heeft. Maar ook zij is een giga groot talent.

  Maar ja, dat zijn of waren Lotte van Beek en Roxanne van Hemert ook ...

  Opvallend blijft toch ook de enorme prestatiedichtheid in Nederland. 14 dames binnen 2.01, daar komt geen enkel land ook maar bij in de buurt!

Deel Deze Pagina