nieuwe problemen bij de smelt in assen..

Discussie in 'IJs' gestart door GlobeskaterIJshaas, 9 jul 2008.

 1. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  in het dagblad van het noorden staat het hele verhaal duidelijk ook met open brief van henny van de most.. hieronder heb ik zelf samen gevat wat er gebeurd is en mijn mening hierop ;)

  er grote problemen bij de smelt in assen zijn, de gemeente zou de smelt aan henny van de most verkopen, alleen nu hebben ze besloten van dat geld een concurrerend zwembad te bouwen en nu wil de bank henny van de most geen betalingsregeling meer geven

  het stomme is dat de smelt incl zwembad in assen zoveel verlies kende dat de gemeente er van af wou om zo het zwembad te kunnen laten bestaan, maar nu willen ze zelf er dus nog weer een zwembad bij bouwen vlak naast de smelt...

  henny van de most kan nu het geld niet op tafel krijgen en moet er nu van de gemeente in 2 weken uit, henny van de most wil dit niet maar zo laten gebeuren en zegt dat als hij eruit moet dat hij alle investeringen die hij gemaakt heeft en dergelijke er gewoon weer uitsloopt.. zo houd je dus een kaal complex over wat het ook ooit was..

  ik vind het echt een naaistreek van de gemeente, omdat als ze niet zo dwars zouden liggen het toerisme in drenthe een flinke impuls kunnen geven als henny van de most zijn plannen kan doorvoeren... hij is al 9 jaar tegen gewerkt met het hotel is dat er net door komt de gemeente met een nieuw zwembad op de proppen, vind dat wel erg stom s.JPG
 2. allard

  allard Active Member

 3. ducatif1

  ducatif1 Member

  http://www.rtvoost.nl/nieuws/?page=1&cat=1&id=86649
  Zakenman van der Most uit Heemse heeft zijn schulden aan de gemeente Assen betaald. Daarmee is de exploitatie van sport - en evenementencomplex de Smelt veilig gesteld.

  Eerder ontstond grote onenigheid tussen Van der Most en Assen over de huur van het pand en het afbetalen van een gemeentelijke lening door de ondernemer. Het ging om miljoenen. Daardoor dreigde het voortbestaan van een groot deel van de activiteiten van de Smelt in gevaar te komen.
 4. allard

  allard Active Member

  Ik vraag me af of die verbouwing nou nog wel doorgaat. Hoop het eigenlijk wel, aangezien de problemen tussen vd Most en de gemeente nu opgelost lijken te zijn.

  In het voorjaar hoorde ik namelijk, voordat de huidige problemen aan de orde kwamen, dat het definitief was dat er een dak op zou komen. Nu maar eens zien wat er van komt.

  Verder trouwens wel fijn om te weten dat ik deze winter gewoon nog kan schaatsen :wink: .
 5. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Anders was je in Grononigen ook wel welkom geweest hoor!
 6. allard

  allard Active Member

  Daar zouden we dan ook zeer waarschijnlijk wel heen gegaan zijn hoor. Zou alleen wel lekker druk worden voor Kardinge...
 7. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Geen probleem hoor :)
 8. funskater

  funskater New Member

  De toekomst van het (wedstrijd)schaatsen in Assen hangt niet alleen af van Van der Most. Het gewest Drenthe is ook behoorlijk aan het snoeien.
  Zo wordt er volgend seizoen gesneden in de trainingsuren voor clubs en selecties. Vorig seizoen is het aantal clubwedstrijden al verminderd en is de inschrijving gelimiteerd i.v.m. beperkte ijshuur. Het aantal wedstrijdschaatsers c.q. baankaarthouders loopt per jaar terug. Je vraagt je af of de maatregelen niet de oorzaak zijn.
 9. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Het is een beetje een naar proces:

  Stel je huurt 20 uur ijs per week a 100 euro, da's 2000 euro per week
  Heb je 100 licentiehouders dan moeten die dus 20 euro per week ophoesten om de boel kostendekkend te houden.
  Loopt je aantal licentiehouders terug maar blijf je in ijshuur gelijk dan moet iedere licentiehouder meer geld betalen.
  Dat willen de meesten niet, er wordt vaak al gezeurd over de normale indexatie... Om niet negatief uit te komen wordt er daarom vaak, terecht, gekozen om de ijshuur terug te brengen. Dan blijft onze sport nog een klein beetje betaalbaar.

  In Groningen zijn we ook al teruggegaan in de ijshuur maar er zijn niet veel mensen die er écht last van hebben, als de ijsverdeling maar goed blijft komt het wel goed.
 10. allard

  allard Active Member

  Ik heb juist begrepen van mijn trainers dat we dit jaar juist een extra dag selectie-ijs krijgen.

  Wat wel even lastig was, was dat vorig jaar ineens limieten werden gesteld aan het aantal deelnemers bij wedstrijden. Daar had ik geen aankondiging van gezien, en was dus al bijna te laat om in te schrijven voor de eerste wedstrijden....
 11. funskater

  funskater New Member

  De voorzitter van het gewest heeft een e-mail naar alle verenigingen gestuurd over de maatregelen. Op de site van De doorlopen uit Ommen staat deze mail geplaatst.
  Mischien is een ietwat kortere training ook geen probleem. Het terugbrengen van het aantal wedstrijden met een gelimiteerde inschrijving is dit wel. Vorig seizoen hadden wij als clubrijders nog maar een stuk of 8 wedstrijden (mits je snel had ingeschreven). Van begin december tot half januari geen één.
 12. allard

  allard Active Member

  Nou, dan ben ik blij dat ik dit jaar voor het eerst de selectiewedstrijden mag rijden. Vooral voor de clubrijders lijkt me dit idd een probleem. Die hebben eigenlijk alleen deze wedstrijden, en that's it. De wat snelleren hebben al gauw nog regio's, interclubs of selectiewedstrijden. Dan heb je al snel elk weekend een wedstrijd.
 13. funskater

  funskater New Member

  Vorig seizoen heb ik steeds meer mensen gehoord die willen stoppen om dat men niet de hele zomer hard wil trainen voor een paar wedstrijden.
  Daarnaast is schaatsen ook geen goedkope sport en wil je wel een beetje waar voor je geld.
  Nu blijkt het aantal baankaarthouders net als vorig jaar weer te zijn gedaald. Blijkbaar heeft het gewest niet door dat men op deze wijze in een neerwaardse spiraal zit
 14. funskater

  funskater New Member

  Onderstaand bericht geeft aan dat er meer schaatsliefhebbers zijn die zich zorgen maken. (bron site De Scheuvelloper)


  Drentse schaatsverenigingen reageren geschokt op plannen van het Gewest.

  De Drentse schaatsverenigingen hebben geschokt gereageerd op de plannen van het gewest om ijstijd in te leveren. Dit gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst die op initiatief van Schaatsvereniging de Hunen in Exloo werd gehouden.

  Alle hardrijdersverenigingen waren vertegenwoordigd. Ze voorzagen grote problemen als de plannen doorgang zouden vinden. Het gewestelijk bestuur wil alle ijstrainingen met een kwartier inkorten, naar één uur. Ook voor de Clubavonden zou geen ijs meer beschikbaar zijn, omdat de financiële situatie van het Gewest dat niet meer toe zou laten. Volgens de clubs dreigen we zo in een negatieve spiraal terecht te komen. Eén uur trainen is te kort voor een goed trainingsprogramma. Bovendien willen veel clubleden die van ver moeten komen niet meer voor één uur trainen heen en weer naar en van Assen rijden.

  Nu al geven signalen vanuit de clubleden aan dat dit tot nóg meer ledenverlies zou lijden, dan waar het gewest nu al mee geconfronteerd wordt. Ook de clubkampioenschappen bij verenigingen zijn van zo'n groot belang dat afschaffing van deze, voor vele leden meest aantrekkelijke en leukste wedstrijd van het seizoen, negatieve gevolgen zou kunnen hebben op het ledental. Ons aanbod als schaatsclub verschraald daarmee enorm, aldus de verenigingen.

  Inmiddels is contact gezocht met het Gewestelijk bestuur om over deze maatregelen te praten. Daarvoor zijn vijf personen uitgekozen om de verenigingen te vertegenwoordigen. De insteek vanuit de verenigingen is positief. "We moeten samen zoeken naar een oplossing", is de algehele mening onder de verenigingen.

  De Gewestelijke bestuurders zijn uitgenodigd om op maandag 1 september in Exloo te komen praten over de kwestie.
 15. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  wat ik wel even nog wil aangeven dat je in Assen in je handjes mag knijpen met hoe weinig jullie betalen om te kunnen trainen... voor de prijs die jullie betalen kan in breda maar net 1 keer in de week getraind worden en als je vaker in de week wil trainen betaal je veeel meer.. Ik heb jaren in Assen geschaatsd en schaats nu door mijn studie in Breda maar de kosten liggen gigantisch ver uiteen tussen beide banen..
 16. funskater

  funskater New Member

  Dat zal best maar als het gewest op ijshuur moet bezuinigen omdat ze financieel niet meer rond kunnen komen, heeft dit volgens mij niet zoveel te maken met de prijs van de baankaart. Van deze opbrengsten wordt het ijs gehuurd. Als de ijshuur duuurder wordt zal de prijs van de baankaart omhoog moeten. Lijkt mij logisch. De baanhuur wordt immers betaald uit de opbrengst van de baankaarten. Tenzij een deel van deze opbrengst een andere kant op gaat.
 17. funskater

  funskater New Member

  Vandaag heeft de gemeente Assen laten weten dat Van der Most per 1 januari a.s. uit de Smelt moet. De gemeente gaat onderzoeken hoe om te gaan met personeel, abonnementen en onderhoud.
  (bron TV-Drenthe)
 18. allard

  allard Active Member

  Als ze de baan maar wel open laten, is alles goed.

  Dat geplande dak op de baan kunnen we alleen zeer waarschijnlijk wel op onze buik schrijven :evil: .
 19. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  is er ook goede reden gegeven waarom vd most dan uit de smelt moet, want vind dat de gemeente zelf af en toe de problemen veroorzaakt... denk alleen wel dat ze de smelt dan leeg terug krijgen, want vd most zal wel veel er weer uit halen en meenemen..
 20. funskater

  funskater New Member

Deel Deze Pagina