Motortje in fiets gevonden bij WK veldrijden

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Joris180, 30 jan 2016.

 1. Joris180

  Joris180 Active Member

  Laatst bewerkt: 2 feb 2016
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het is in België een publiek geheim dat er op allerlei niveaus al jaren mee gereden wordt.... Van de jongste jeugd tot volwassen profs. Op de weg en in het veld. Erg hypocriet om nu zo verrast te doen en het af te doen als een incidenteel geval. Het meisje wat nu gepakt is, is 19. Ze zal dit heus niet zelf verzonnen hebben en ook niet zelf hebben liggen sleutelen aan haar fiets..
  SprintMaster vindt dit leuk.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat publieke geheim was dan bij mij in ieder geval niet bekend. Het lijkt me niet onlogisch dat de UCI nu toch een onderzoek instelt waarbij ook dit soort geruchten onderzocht worden.
 5. Peter85

  Peter85 Active Member

  België veegt al jaren allerhande dopingonderzoek (in wielrennen toch) onder de mat, beetje zoals Spanje. Komt voor mij ook totaal niet als een verrassing..
  Duif vindt dit leuk.
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  daarom dat er zoveel wielrenners, ook ex-wereldkampioenen, door het gerecht opgejaagd worden, al dan niet terecht? Is dat ook onder de mat vegen?
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Die journalist, Davide Cassani, die het ongeveer voor het eerst onder mondiale aandacht bracht was geen amateur noch gekende sensatiezoeker. Los van het feit of ie toen gelijk had of niet (Cancellara) vond ik het een beetje vreemd dat ze dat toen zo massaal weglachten.

  Cassani was ook de man achter het Rasmussen in de Alpen vs Mexico verhaal
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja, want het gebeurd altijd pas na hun carrière. Nooit tijdens.
 9. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  In België is de dopingwetgeving en - jacht juist veel strenger en intensiever dan in Nederland.
  fransvanbakel en ZeeKoei vinden dit leuk.
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Museeuw, Mario De Clercq idd pas erna,
  maar bv zeer recent is er de hele zaak rond de "ozondokter" geweest, waar Wellens, Sweeck, Meeusen en vooral Greg Van Avermaet ondertussen van vrijgesproken zijn. Had trouwens veel weg van een heksenjacht.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Had toch gehoopt hier iets meer van een discussie over de technische doping terug te vinden.
  wat ik er tot nu toe van begrepen heb:
  - al veel eerder kwamen de geruchten over motortjes. Geruchten blijken maar al te vaak waar, zo blijkt nu ook. Er zijn in ieder geval fietsen met zo'n hulpmotortje
  - als dit soort fietsen er zijn, wordt er ook mee gesjoemeld, dat is de sport en zeker de wielrennerij eigen
  en dan over Femke van den Driesche
  - een talentvol veldrijdster van 19
  - tegen haar broer speelt op dit moment een dopingzaak
  - van den Driesche kwam opvallend naar voren in de Koppenbergcross, waar ze zomaar wegreed van een vol peloton. Kenners vonden dat toen uiterst opmerkelijk
  - ze zou niet op deze fiets gereden hebben tijdens dit WK, is ook bewezen. Dat is ook een van haar argumenten 'dan was ik er toch wel op gestart' zei ze
  - ze reed slecht dit WK (geen reden om uberhaupt de fiets te pakken?)
  - de bewuste fiets zou haar oude fiets zijn, die ze doorverkocht had aan een vriend/verzorger. Die had het motortje laten inbouwen om mee te kunnen op training.
  Daar zit volgens mij nog een opsporingstip die ik nog niet gelezen heb: het bedieningsmechanisme. Is dat helemaal weggemoffeld (want waarom zou zo'n verzorger dat doen?), of is de hendel duidelijk voor een ieder zichtbaar.
  - de verzorger zou precies dezelfde maat hebben als Femke. Dat je ongeveer dezelfde maat hebt is goed mogelijk, maar precies? De UCI moet maar even met de milimeter gaan meten.

  Ik ben er op zich niet tegen zo'n meisje op haar tranen te geloven, maar de schijn heeft de zaak vooralsnog tegen. Zoals gezegd op laatst twee vragen had ik graag antwoord.
  Verder lijkt het er ook (wederom) op, dat Barbertje moet hangen, door weer zo'n kleine pion als eerste te pakken. Wetende dat het kan en wetende hoe de wielrennerij in elkaar steekt, moeten er toch belangrijkere races gewonnen zijn met zo'n fiets.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  het argument "dan had ik wel op die fiets gereden" in combinatie met slecht fietsen vind ik wel een goed argument. Maar zoals Thijs Al op tv al zei: ze weten precies hoeveel en welke fietsen ze hebben. Daar komt echt niet zomaar een andere tussen. Zeker niet eentje die opvalt tussen de rest (want zo is deze fiets ontdekt).

  Femke kan gelijk hebben, maar ik geef haar nog niet het voordeel van de twijfel.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  In BN de Stem een interview met Maud Kaptheijns (dit weekend 3e) die aangeeft helemaal niet verbaasd te zijn door wat er nu met vd Driesche is gebeurd omdat ze al vanaf de Koppenbergcross (1 november) het vermoeden had dat er iets niet klopte. Dat geeft toch wel te denken, want het is wel iemand uit het peloton die het zegt. Iemand die alles dus van nabij meemaakt.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Op wielerflits.nl vandaag een verwijzing naar een artikel in de Gazette dello Sport over de nieuwste vorm van mechanische doping. Het "systeem vd Driesche" blijkt inmiddels al weer achterhaald. Electromagnetische achterwielen is het nieuwste van het nieuwste. Wachttijd is een half jaar en ze kosten 2 ton(!) per stuk, maar dan heb je ook wat.
 15. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wat ik me dan afvraag: had ze die fiets achter de hand gehouden voor een eventuele fietswissel, maar heeft ze daar niet op gereden omdat ze toch kansloos was in de wedstrijd?

  Ik weet niet, ik vind het maar een vaag verhaal. Meestal zijn dit soort ingewikkelde verhalen uit de duim gezogen.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als ik een wedstrijd op een elektrische fiets zou willen rijden zou ik waarschijnlijk starten op een gewone fiets, dan valt er bij de start niets op, dan na één rondje switchen naar een elektrische fiets, dan met een opmars beginnen zonder al te moe te worden en dan vlak voor het einde weer naar een gewone fiets terug wisselen zodat je over de streep komt met je normale fiets. Twee keer wisselen is bij het veldrijden niet bijzonder.

  Verder zegt mijn onderbuikgevoel dat de familie Van den Driesche enige overeenkomsten kent met de familie Lommers (wie kent ze nog?). Dominante vader die wil dat zijn zoon en dochter de top halen en daarbij de spelregels niet al te belemmerend opvat. Femke zelf kwam me tijdens haar interview niet over als een kwade genius die alles in haar eentje bedacht had.
  Peter85, EenBrabander en Danielle vinden dit leuk.
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, dat leek mij ook. Starten op de gewone fiets, en alleen als je echt een zetje in de rug kunt gebruiken zet je m in.
  Ik vraag me verder af of ik ooit antwoord zal krijgen op die twee vragen, dus daarom een derde, die wellicht door insiders beantwoord kan worden:
  Kan ik zomaar op mijn fietsje het parc ferme van een WK binnenrijden? Het is bijna een retorische.

  Ondertussen gaat ook de wielrennerij er op reageren. Zo komt Eddy Merckx, zelf drie keer positief, met de furieuze reactie dat ze levenslang geschorst moet worden, en dat dit veel erger is dan doping. Hoe dan, meneer Merckx? Kijk, een onschuldig pilletje, alla, maar willens en wetens de boel bedotten met bloezakken een halfjaar bewaren, bloed met epo pimpen en later weer inspuiten, spelen met je gezondheid, hoe is dat dan allemaal maar kinderspel vergeleken met een motortje? Ik zie het niet of wil het niet zien.
  proeme vindt dit leuk.
 18. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Inderdaad , er is geen misdaad gepleegd. Overigens vind ik dopinggebruik ook geen misdaad.
  Simpel zou eigenlijk alleen de fiets moeten worden afgekeurd en dat is gebeurd want hij is uit de materiaalpost verwijderd.
  Als je aan de start wil verschijnen met een fiets die niet is goedgekeurd dan is het volgens mij zo dat je er voor zorgt alsnog met een fiets die wel aan de eis voldoet op de proppen te komen de kous af. Dit geval is eigenlijk niet wezenlijk anders.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  Lommers zegt me niks, maar verder had ik hetzelfde gevoel. Sowieso, wat moet die vader in beeld? (ja, z'n dochter steunen, maar moet dat op tv?)
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina