Live trainingsdata van MYLAPS

Discussie in 'Techniek & training' gestart door MYLAPS, 24 mei 2011.

 1. vinklaps

  vinklaps Member

  Hallo Niels

  Ik weet niet zeker of ik je begrijp. Op www.vinksite.com vind je zogenaamde web-apps. Ze draaien op PC's, laptops, tablets en smartphones. De data wordt van de MyLaps server gehaald. Als dit is wat je bedoelt en dat dit perfect werkt: prima! Ben ik ook happy.
  Op www.vinksite.com kun je lezen hoe je de apps kan toevoegen aan je homescreen.

  De vinksite apps zijn niet te vinden in Apple iTunes of Google Play store. Ik doe dit bewust omdat ik zo een snelle respons kan geven om functies toe te voegen of te verbeteren.
  Beantwoordt dit je vraag? Of wat bedoel je met een app voor MyLaps zelf?

  Groeten, Luc
  www.VinkSite.com
 2. nelis

  nelis Member

  Hallo Luc. Duidelijk . Ik bedoel een lokale app op je smartphone/ tablet. Voor vinksite en los daarvan ook voor Mylaps. De sporthive lijkt niet geschikt voor schaatsen.
 3. MiepMiep

  MiepMiep New Member

  Hallo Luc,

  Ik heb zojuist mijn transponder via Laps gekoppeld aan mijn Strava. Ik heb tevens geprobeerd om de RondenTeller app op mijn Apple watch te zetten. Dit lukt helaas niet. Is dit een bekent probleem. (iPhone X => Apple Watch 3)

  Ik heb WatchBench op mijn iPhone geinstalleerd en het project (RondenTeller) vanuit de mail ingeladen. Vervolgens "Reset Watch" gedaan, maar de app verschijnt niet op mijn Apple Watch.

  Enig idee waar het fout gaat?

  Groet,
  Niels
 4. vinklaps

  vinklaps Member


  Hoi Niels,

  Het blijkt dat WatchBench nog niet geschikt is voor WatchOS 5 op de Apple Watch. Ik heb een melding gemaakt bij Alpha Software en ze zijn er mee bezig. Mogelijk is het snel opgelost, compilen op 64bits, maar als het tegen zit dan kan het misschien nog een paar weken duren.

  Als alternatief kun je in de tussentijd misschien RondenTellerGlimps gebruiken in combinatie met de/een browser op je Apple Watch.

  Ik zal een melding maken als WatchBench geschikt is gemaakt voor WatchOS 5.

  Groeten, Luc
 5. MiepMiep

  MiepMiep New Member

  Hi Luc,

  Dank voor je snelle reactie. Ik wacht je bericht af.

  Btw: synct Laps de data automatisch met Strava wanneer je gestopt bent met schaatsen. Of moet je deze manueel uploaden via de Strava button?

  Groet,
  Niels
 6. vinklaps

  vinklaps Member

  Voorlopig laat ik de STRAVA-upload manueel, zodat de gebruiker de regie houdt. Hij/zij kan dan kiezen of hartslagdata er bij wordt geladen en of de rit al af is of dat er nog door-geschaatst wordt.

  Luc - VinkSite.com
 7. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Hey Luc,
  heb jij ook plannen om een echte (watch/iphone/android) app te maken die zelf hartslag weergeeft en je gegevens registreert en naar Strava kan uploaden? Dat zou ik echt super fijn vinden!
  Ik ben zelf ook ontwikkelaar, dus wellicht kan ik je erbij helpen?
  groet,

  Daan
 8. edkoster

  edkoster New Member

  @dsdevries Voor welk platform wil je een app? Voor apple (watch) heeft Luc al een oplossing volgens mij.

  Ik ben "toevallig" eergisteren begonnen met uitzoeken hoe ik apps/widgets voor Garmin devices kan maken.
  Met als achterliggend idee om dus tijdens het schaatsen de ronde gegevens en hartslag weer te geven en achteraf op te kunnen slaan in Garmin Connect (en via daar naar Strava)

  Voor zo ver ik kan zien is dat mogelijk, maar wel behoorlijk wat (uitzoek) werk.
 9. vinklaps

  vinklaps Member

  Voor de Garmins heeft Harry van Schaatshorloge.nl al een oplossing gemaakt.
  https://www.schaatshorloge.nl/#/
  Laatst bewerkt: 13 okt 2018
 10. dsdevries

  dsdevries Active Member

  @edkoster @vinklaps Het liefst heb ik een volwaardige iOS/watchOS app met een intuïtieve native interface. Bij opstarten kan je je transponder nummer opgeven en een hartslagmeter koppelen. De app registreerd dan live je rondetijden en je hartslag en laat deze zien. Na afloop krijg je een mooi overzicht van je resultaten met de mogelijkheid te synchroniseren met Strava en/of andere platforms.
 11. vinklaps

  vinklaps Member

 12. Arnos67

  Arnos67 New Member

  Luc heeft een prachtige app gemaakt voor op de Garmin, ik heb voor hem mogen testen. Heel knap hoe hij dit in korte tijd voor elkaar heeft gekregen. De app is gratis, maar ik zou zeggen, steun die man met een donatie, zodat hij zijn programmeer vaardigheden in blijft zetten om ons te helpen bij deze prachtige sport. Op zijn pagina http://www.vinksite.com/Laps.htm staat helemaal onderaan een donatielink.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  heerlijk geschaatst in Kardinge, mooie training. Staat de registratie van MyLaps uit. Handig joh, zo'n transponder :(
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Mijn ervaring is dat die data er later wel op staat. Ik heb het een paar keer gehad.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik hoop het. Maar bij iedereen die met transponder reed is er niets geregistreerd. Dat doet mij toch vermoeden dat het systeem gewoon uit stond gisteren.
 16. vinklaps

  vinklaps Member

  Er was dus een probleem met de verbinding met de MyLaps servers. Dit is de achilleshiel van het hele systeem. Vaak is er dan geen internetverbinding van de ijsbaan, of heeft iemand een stekkertje er uit gehaald (heb ik al eens meegemaakt in Eindhoven). De MyLaps decoder slaat de data op en doet een upload naar de servers zodra de verbinding weer ok is. Gelukkig is Kardinge nu weer online en is de data van gisteren ook weer beschikbaar. Luc VinkSite.com


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ha, super! Dat is een hele opluchting.

  Blijkt mijn snelle ronde met vliegende start aan het eind van de training gewoon een PR (op 1 ronde) te zijn geweest :)
 18. Patrick510

  Patrick510 Active Member

 19. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  @vinklaps : Welke URL gebruik je om de rondetijden van een bepaalde transponder op te halen? Ik kan me herinneren dat op de oude MyLaps.com site alle transpondertijden in een Excel bestand konden worden gedownload. Op de sporthive.com site kun je alleen de tijden van één sessie downloaden.
 20. ducatif1

  ducatif1 Member

  www.vinksite.com klik op laps en in het nieuwe window daar linksboven je transponder -code invoeren

Deel Deze Pagina