Liefde bij het schaatsen 2018/2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door VorstM, 20 sep 2018.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, Ireen en Letitia rijden nou eenmaal zowel bij hetzelfde geslacht rond, en rijden met enige regelmaat dezelfde afstand, dus ja dan is het ook wel logisch allemaal
 2. Spruit

  Spruit Member

  Ach, voor de echte schaatsfans is het misschien overbodig of zelfs storend, maar voor het aantrekken van meer algemeen en nieuw publiek is het verhaal er omheen vaak wel leuk/interessant. Het geeft een wat persoonlijker beeld van de schaatsers en dat is wel wat veel mensen trekt tegenwoordig volgens mij. Ik heb er niet veel last van, dus laat ze maar lekker supportende partners showen op tv.
  Overigens zou ik het leuk voor ze vinden als dit nieuws inderdaad klopt!
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  als ze elkaar opzoeken, ok. Maar waarom steeds Wüst in beeld als De Jong moet rijden? Of vlak daarvoor en daarna? Dat is niet als ze elkaar opzoeken. Dat is gewoon om Wüst in beeld te brengen, want eigenlijk gebeurt er dan helemaal niks.

  met Naomi van As hebben ze dat ook een tijdje gedaan. Ook zo irritant. Mag best een keertje, en is ook gewoon wel leuk om te vertellen. Maar niet elke keer, dan voegt het niks meer toe maar gaat het irriteren.
  Khlebnikov, JohnZero en Duif vinden dit leuk.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Is ook wel omdat "wij" vrijwel alles kijken, de algemene kijker zal zich er niet aan storen want die ziet lang niet alles en hoort zo'n opmerking over die twee ook niet 10 keer in een weekend, maar hooguit 5 keer. Het voegt wat kleur toe, maar het wordt soms idd wel irritant voor de vaste kijker. En het is natuurlijk meer omdat ze ook vaak tegelijkertijd op het ijs staan of langs de baan staan. Naomi zit op de tribune (en die wordt al regelmatig in beeld gebracht), maar Wust en de Jong staan logischerwijs naast de baan elkaar aan te moedigen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb me werkelijk waar nooit een seconde gestoord aan beeld van Naomi. Zal me ook niet snel storen aan een beeld van Wüst of De Jong. Of ze nu een partner of willekeurig wat publiek laten zien (doen ze toch ook vaak genoeg), dat maakt toch allemaal niet veel uit? Er hoeft toch ook niet elk beeld wat te gebeuren? Zat momenten dat er gewoon niets gebeurd in het hele stadion. Van mij mag de regisseur die opvullen zoals hij wil, zal me er niet snel aan storen.

  En het beeld van schaatsers die elkaar aanmoedigen vind ik trouwens altijd erg leuk, dat mogen ze van mij altijd in beeld brengen.
  mi, Monique en chicagodude vinden dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ja, aanmoedigen is prima. Dan gebeurt er namelijk iets wat je in beeld brengt.

  Zoals gezegd: ik krijg soms het gevoel dat het bij een prestatie van De Jong niet om De Jong gaat maar om "de vriendin van Wüst". Dat vind ik jammer. Maar kan ook mijn beleving zijn natuurlijk. Laten we er maar over ophouden, want nu wordt het allemaal negatief terwijl nieuws over een huwelijk positie zou moeten zijn :)
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Op dit moment zal Letitia gewoon bekend blijven als vriendin van... ze heeft nog geen prestaties neergelegd om zelf aan naamsbekendheid te winnen. Jutta is al iets meer op weg om mevourw Leerdam te worden i.p.v. mevrouw Verweij.
 8. VictorP

  VictorP Active Member

  Jutta en Koen nu bij Eva Jinek...
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Op Twitter worden ze behoorlijk afgebrand ....
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Waarom? Ik vond er niet heel veel mis mee, ze waren zichzelf en ja, ze zijn nogal van mooie foto’s van zichzelf laten zien, vooral van Jutta, maar dat wisten we al. Ik kon verder geen rare dingen ontdekken.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik vond er zelf ook niks mis mee, maar de termen Barbie en ken vielen bijvoorbeeld op Twitter. Mensen vonden ze blijkbaar wat te oppervlakkig
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja ze zijn nogal van het uiterlijk vertoon, alleen dat wisten we al. Ken en Barbie klopt dan wel een beetje.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mja, komt toch ook wel vaak wat jaloezie bij kijken bij dat soort reacties. Zeker bij koppels die er (blijkbaar) goed uitzien en dat ook van zichzelf weten en vinden. Vooral dat laatste leidt vaak tot minder sympathie bij het algemene publiek.
  Ikzelf heb ook totaal niets met Verweij en Leerdam, behalve dan dat ik het in principe geweldige schaatsers vind. Hun persoonlijkheden daarentegen...Ik moet wel toegeven dat mijn mening t.a.v. Leerdam vooral gebaseerd is op het feit dat ze het met Verweij doet...:oops:
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb ook met beide niks. En ik had ook niks met Leerdam gehad als ze single was of met een type Bergsma was aangepapt... de benaming barbie vind ik wel een goede. En dat is totaal geen jaloezie, lijkt me verschikkelijk om zo bezig te zijn met uiterlijk.
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja je moet er van houden, hoort ook een beetje bij deze tijd schijnbaar. Geef mij dan maar Schulting, een stuk minder mode popje (zo noem ik het dan maar) en een leuke spontane meid, bij Leerdam krijg ik toch een beetje een gemaakte indruk, het voelt niet echt, maar misschien is dat gewoon mijn interpretatie.
  alexander79 en Hakkie2 vinden dit leuk.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Aan de andere kant zijn we (in het algemeen, niet jij en ik specifiek) eigenlijk ook bezig met vooroordelen over Leerdam gebaseerd op haar uiterlijk. Ze is nog ontzettend jong, is een bijzonder goede schaatster met een grote competitive drive, en ja, ze ziet er graag goed uit en heeft er geen probleem mee om haar uiterlijk voor zelfpromotie te gebruiken. Is op zich eigenlijk niks mis mee.

  Toch eigenlijk typisch dat 'we' bijv. ADJ geen barbie noemen, hoewel ook zij altijd in volle make-up op de baan staat. Zou dat dan toch te maken hebben met het feit dat Leerdam's looks meer lijken op het stereotypische blond-blue eyes schoonheidsideaal, waar ADJ dat niet heeft? Toch wel food for thought....:D
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat heb ik bij ADJ ook hahaha, ik kan me het interview nog herinneren waarvoor ze eerst naar de kleedkamer rende om zichzelf te "fatsoeneren". Ik snap het trouwens wel hoor, maar dat vond ik echt een heel komisch moment.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wanneer was dat? Ik moet dat gemist hebben.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Is al een aantal jaar geleden, was volgens mij bij 1 van haar eerste wedstrijden waarin ze hoog genoeg eindigde om geïnterviewd te worden. Zou het NK afstanden 2014 kunnen zijn geweest, toen ze brons won op de 3km. Of bij het EK allround in 2013. Het was voordat ze opgemaakt naar de baan kwam ;)
 20. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Je zou daar zo een rebus van kunnen maken:

  Koen-o =???:D

  Van Jutta naar Barbie wordt een iets wat ingewikkeldere rebus.:p

Deel Deze Pagina