Lekker gezellig bij Team Lotto/Jumbo

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. Marieke2018

  Marieke2018 New Member

 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  In het artikel wordt ook gemeld dat de contractbesprekingen met Roest en Nuis zijn afgebroken.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Ik kan het artikel niet lezen maar klinkt serieus @SprintMaster? Hoewel het de televaag betreft natuurlijk. Maar als er zelfs contractonderhandelingen worden afgebroken met eigenlijk de 2 namen die de ploeg naar de OS van Beijing moeten dragen?
  Ben benieuwd of dit een eenmalig rookpluimpje is of dat we weldra ook het vuurtje te zien krijgen....
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Even de link in een In Private venster openen. (via Control+Shift+P in Edge of Control+Shift+N in Chrome). Niet verder vertellen. ;)
  mi vindt dit leuk.
 5. Marieke2018

  Marieke2018 New Member

  Hier is het stukje over Roest en Nuis:

  Ondertussen rijden de schaatsers van Jumbo hun trainingsrondjes en –wedstrijden om begin november klaar te zijn voor de eerste krachtmeting van de winter: het kwalificatietoernooi voor de World Cup. Dat de begeleiding van Orie en zijn staf onveranderd heilzaam is, bewees tweevoudig wereldkampioen allround Patrick Roest afgelopen weekeinde. Op het NK clubs in Heerenveen reed hij zijn eigen baanrecord op de drie kilometer uit de boeken. Met de vorm lijkt het al goed te zitten; over zijn toekomst is er echter vooralsnog onduidelijkheid, want na deze winter loopt het contract van Roest af. De 23-jarige Lekkerkerker zette eerder deze zomer teleurgesteld een punt achter de tussentijdse onderhandelingen over een nieuwe verbintenis met ’s lands topformatie. De aanbieding die hij kreeg voelde aan als een klap in zijn gezicht, en helemaal toen er druk op hem werd uitgeoefend om snel te tekenen.

  De situatie van tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis lijkt veel op die van zijn ploegmaat. Het gebrek aan (financiële) waardering weerhoudt de koning van de 1000 meter en op de mijl in Pyeongchang er voorlopig van weer in gesprek te gaan met het team.

  Opnieuw haalt Orie de schouders op. Hij zegt niet bang te zijn voor een vertrek van de sterren. „Ik kan ze niet altijd tegenhouden. Ik wil graag met die jongens door en ik denk ook dat het goed komt.”

  Ze willen allemaal heel graag blijven schaatsen in deze ploeg?
  Orie: „Ik hoop het wel. Niemand heeft tegen me gezegd dat het niet zo is. Mocht dat wel het geval zijn, dan is dat toch een normaal verloop. Er zijn vaker schaatsers weggegaan.”

  Ik noem Nuis en Roest, de twee toppers naast Kramer. Je doet er toch alles voor om zo’n duo te behouden?
  Orie: „Dat doen we toch ook? Natuurlijk doen we dat! Dat is toch ook niet altijd in twee dagen voor elkaar, ook in het schaatsen niet? Het is een goed recht van de jongens dat ze nadenken…, maar ik wil heel graag doorgaan met hen. Kjeld is vanaf zijn negentiende doorontwikkeld bij ons, Roest ook. We doen er alles aan om dat proces verder te laten doorlopen.”

  So far so good, zo zou je kunnen concluderen uit de veelal ontwijkende antwoorden van Jumbo’s schaatsgoeroe. De noodklokken luiden evenwel harder dan ooit. Dat kán ook Orie niet zijn ontgaan.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Uit dit artikel blijkt maar weer eens dat Orie absoluut geen people manager is.

  Ze willen allemaal heel graag blijven schaatsen in deze ploeg?
  Orie: „Ik hoop het wel. Niemand heeft tegen me gezegd dat het niet zo is.

  Umm tja nu ben ik maar een simpele burgerturf, maar is het niet handig om als coach, manager, whatever af en toe eens te vragen aan je schaatsers wat ze vinden? In plaats van te wachten tot ze bij je komen met het feit dat ze weg willen? Ik blijf het gek vinden dat Orie nooit een cursusje "hoe voorkom ik dat ik gezien word als een botte lul" gevolgd heeft. Het hoeft echt geen aanhalige teddybeer te worden, maar een beetje meer Peter Kolder/Gerard Kemkers/Marianne Timmer inzicht op sociaal vlak kan echt geen kwaad.

  Overigens denk ik dat het uiteindelijk wel losloopt, meer ook vanuit het oogpunt dat er niet veel anders is. De andere ploegen hebben niet de mogelijkheid om Roest of Nuis veel meer te betalen, alleen Reggeborgh lijkt op dat vlak redelijk mee te doen.
  Laatst bewerkt: 9 okt 2019 om 08:40
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Eens met Sysya: waar zouden ze heen willen dan?

  En dat je met Orie een inhoudelijk fantastische coach maar geen people manager/mensen mens binnen hebt is ook zeker geen verrassing natuurlijk... Het is niet voor niks dat sommigen daar floreren terwijl anderen er niks mee hebben. Maar dit lijkt gerelateerd (als ik de titel geloof) aan onrust hogerop binnen de ploegleiding?
 8. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Ze (Orie en schaatsers) zullen heus wel met elkaar praten al zal men (de schaatsers) nooit het achterste van hun tong laten zien. Natuurlijk zullen ze zeggen bij Jumbo te willen blijven (en dat ook best menen) maar als de onderhandelingen niet vlot verlopen en er komt een ander team/sponsor in beeld met een goed contract zal na verloop van tijd toch een keuze gemaakt gaan worden.
  De schaatsers willen natuurlijk wel snel duidelijkheid en zekerheid.
 9. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik heb zo'n vermoeden dat het niet lang duurt voor al eer Jumbo de stekker uit de schaatssponsoring gaat trekken. Puur "sponsortechnisch" ook wel begrijpelijk. Veel geld voor voor weinig exposure wat logisch is in een kleine sport. Jumbo wil ook de buitenlandse markt op. Sportsponsoring gaat om naamsbekendheid. In NL is in dat opzicht het plafond wel bereikt. In onze naburige landen levert sponsoren in het schaatsen in dit opzicht niet veel op.
  Het is voor het schaatsen te hopen dat er een sponsor die regionaler opereert (Friesland?) er in wil stappen.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja klopt, als je kijkt wat Jumbo bereikt met Verstappen en ook via het wielrennen nu dan is schaatsen eigenlijk de vreemde eend in de bijt. Hebben we het nog niet eens over het feit dat Kramer de volgende spelen waarschijnlijk niet gaat halen en hij toch echt verantwoordelijk is voor een groot deel van de inkomsten. Nuis en Roest zijn leuke gasten, maar of zij het niveau Kramer gaan bereiken (qua exposure) moet ik nog zien. Ik zie ze eerder hun samenwerking met Redbull nog meer verdiepen en zich focussen op de wat meer extreme sporten die goed scoren op Social media, schaatsen is daar niet bepaald een voorbeeld van.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De volgende passage onderbouwt dat vermoeden wel: "Feit is dat door in het leven roepen van Team Oranje - als overkoepelend orgaan boven de Jumbo-sportploegen - de onderhandelingen niet langer worden gedaan door teammanager Tim Senden. Die vallen nu onder de verantwoordelijkheid van algemeen directeur Richard Plugge. Senden geldt binnen de langebaanformatie van Jumbo als de rechterhand van Orie. De Limburger werd steevast vergezeld door fiscaal- en financieel expert Rik van Dongen, die al jarenlang de administratieve taken van team-Orie uitvoert. De Brabander is ook de zaakwaarnemer van veel Nederlandse topwielrenners, onder wie Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Namens dit tweetal voerde hij dus contractgesprekken met de teamleiding van de wielerploeg (lees Plugge). Deze constructie, waarbij Van Dongen in feite een dubbelrol vervulde, riep de voorbije jaren de nodige vragen en wrevel op bij de schaatsers. Niet zelden moest er eerst met een derde ruggespraak worden gehouden over voorstellen, voordat er verder kon worden onderhandeld."

  De schaatsmanager is dus ontslagen en alle contractuele zaken worden nu gedaan door Richard Plugge en de zaakwaarnemer van Kruijswijk en Dumoulin. Er komt niemand uit het schaatsen meer aan te pas. Dat is een veeg teken. Verklaart wel waarom Nuis en Roest niet tevreden zijn met het aanbod dat ze hebben gekregen. Je levert als schaatser nou eenmaal een stuk minder op aan sponsorinkomsten dan als wielrenner (en dat is ook al geen vetpot natuurlijk) en zo'n Rik van Dongen heeft er natuurlijk wel baat bij als zijn renners wat meer kunnen verdienen. En ook Plugge zal daar niet op tegen zijn.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Of dat het budget van de schaatsploeg flink omlaag gaat, zeker wanneer Kramer zou gaan stoppen na komend seizoen.
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Op zich heb je een punt, echter de grote baas van Jumbo is een groot schaatsliefhebber, daarom stapte hij in als sponsor EN hij wist natuurlijk allang dat met het sponsoren van schaatsen de exposure beperkt zou zijn.

  Neemt natuurlijk niet weg dat op een gegeven moment een bedrijf als Jumbo zijn bakens zal gaan verzetten.
 14. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Die samenwerking met RB zou ik als ik Jumbo was nog maar even uitstellen. Zo goed gaat het niet bij RB. buiten Mercedes is ook Ferrari weer langzij gekomen, dus of volgend jaar RB echt op gelijk niveau met zowel Mercedes als Ferrari zal komen is nog maar de vraag.
  Verstappen zal nu toch echt wel verder willen met zijn ambities naar het behalen van wereldtitels.
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Volgens mij leg je de, verder volkomen onduidelijke, passage verkeerd uit - begrijpelijk, want het is wel heel warrig opgeschreven allemaal. Tim Senden is in ieder geval niet ontslagen. Ik snap er ook maar weinig van, maar de conclusies die je trekt volgen volgens mij niet uit de tekst die er staat. Wat er wel te concluderen valt, is me een raadsel.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het gaat om het merk RB niet om het F1 team. Ook buiten de F1 is RB een uitermate bekend merk dat talloze sporten financiert, het verschil is dat zij zich voornamelijk op individuele sporters richten en niet vaak op een heel team. Jumbo heeft al een samenwerking met RB en met het oog op hun internationale ambities zou het volslagen idioot zijn om RB af te stoten.

  Daarbij heeft Verstappen al aangegeven het minstens nog een jaar te geven, omdat hij zelf niet bijster hoge verwachtingen had van het eerste seizoen met Honda, Verstappen zit dus ook nog wel even bij RB.
 17. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Je beseft toch wel dat Jumbo Max sponsort?
  Zodra Max naar bijv Mercedes zou gaan gaat Jumbo met hem mee, heeft dus niets met RB zelf te maken maar gewoon omdat Max bij RB zit.
  Jos Verstappen liet zich overigens ook al kritisch uit over RB, het is dus nog maar de vraag of Max echt nog wel voor RB rijdt volgend seizoen.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk dat Max volgend jaar nog wel voor RB rijdt, hij heeft dan nog een contract en zal Honda ook nog een jaar de kans willen geven. Bovendien zit Mercedes alweer vol en denk ik dat Vettel er nog vrolijk een jaartje aan vast knoopt. Maar als RB in 2020 het nog niet goed voor elkaar heeft dan denk ik dat Max weg wil naar Mercedes of Ferrari, en dan is het afwachten of daar plek voor hem is.

  Voor Nuis is het al de tweede keer dat hij er financieel niet uit lijkt te komen met Jumbo. Maar zo veel keuze is er niet dus ik verwacht dat hij toch wel bij zal draaien. Dat geldt nog sterker voor Roest want als allrounder is Van Velde ook al geen optie, en dat zou voor Nuis nog een uitweg kunnen zijn.
  Laatst bewerkt: 10 okt 2019 om 18:01
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Max kan helaas gewoon nergens heen? Als Vettel stopt gaan ze hem echt niet naast Leclerc zetten hoor.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Je kunt als Jumbo zijnde prima Max sponsoren (als hij weg gaat) en daarnaast nog steeds samenwerken met Redbull of denk je dat RB ook meteen uit de schaatsploeg wordt gebonjourd als Max ooit weg gaat bij RB? Zou leuk zijn voor Nuis aangezien hij een gesponsorde atleet van RB is. Die dingen kruisen altijd door elkaar heen en voor Jumbo is het een no brainer als ze zouden moeten kiezen tussen een schaatsploeg en een intensieve samenwerking met RB, die laatste levert gewoon veel meer geld op.

  Overigens kan Max volgend jaar nergens naar toe, alle stoeltjes zijn al gevuld.

Deel Deze Pagina