Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, ik sta er ook wel zo in eigenlijk.
  Sowieso vind ik het altijd vrij wanstaltig om te zien hoe directeur-functies/titels bedacht worden voor ex-sporters, vooral omdat die ex-sporters natuurlijk wel een beetje aansprekelijke titels 'moeten' hebben. Veelal heeft de invulling van dergelijke rollen bijzonder weinig van doen met 'directeur'..... Vooral in het voetbal hebben ze daar een handje van, denk vdSar die algemeen directeur werd gemaakt en eigenlijk vorstelijk betaald werd om meerdere jaren als stagiair in die functie te fungeren. Hij lijkt het uiteindelijk wel goed te kunnen, maar anderen hadden natuurlijk nooit jarenlang op die manier zo de kans gekregen.

  Het klinkt in dit geval ook idd heel erg als vooral zijn naam en status gebruiken in een PR/sales functie om vooral geld/sponsoring binnen te hengelen. Op zich niks mis mee hoor, want hij heeft natuurlijk wel de perfecte statuur om dat te doen (er gaan natuurlijk wel deuren voor hem open). Ik vermoed dat in de praktijk de bedoeling is dat de eerste paar jaar ze vooral nog van zijn status gebruik willen maken om geld binnen te halen, terwijl hij intussen een soort 'on-the-job' training krijgt qua management en meer zakelijk werk, waar ze dan hopelijk later weer profijt van hebben.

  Maar goed, hij heeft wel dereputatie van stevig onderhandelaar, en kan zich goed en scherp verwoorden, dus op zich zou hij best wel eens erg goed kunnen zijn in dit soort werk.

  Ik had hem sowieso niet snel als trainer gezien, hij lijkt me iemand die er moeite mee heeft als schaatsers niet kunnen wat hij als megatalent wel altijd kon, en of Kramer de meest geduldige is? Of een persoonlijke aanpak zou kunnen hanteren? Hij is geen vVelde of Kemkers uiteindelijk, die dat laatste wel hebben en daardoor misschien wel succesvol konden zijn als oud-toppers.
  Camila vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Managers en bestuurders die meedogenloos hard zijn voor zichzelf en anderen zijn niet de mensen met wie ik in die rol de beste ervaring heb.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Nou, kogeltje, kerk maar volgens twitter gaan de schaats en wielerploeg uit elkaar. Vermoed dat de succesvolle wielerploeg een mooie (internationale?) sponsor heeft gevonden. Hoe dat voor de schaatsploeg is is natuurlijk de vraag. En wat betekent dat voor de directeur bussiness development?
 5. MAB

  MAB Active Member

  De wieler- en schaatsploeg van Jumbo-Visma gaan per 1 januari 2024 afzonderlijk van elkaar verder. Icoon Sven Kramer gaat het nieuwe schaatsteam samen met Jac Orie leiden. Het is nog niet bekend hoe de teams in de toekomst gaan heten. Dat hangt af van de zoektocht naar nieuwe hoofdsponsor(en). De schaatsploeg zal komende winter nog in het zwart-gele pak van Jumbo-Visma rijden. Jumbo blijft de komende drie jaar wel betrokken bij het team, maar niet als belangrijkste geldschieter.
  bron: nu.nl
 6. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Welke partij gaat er in dat gat springen? Het zal niet goedkoop zijn gezien het om 28 schaatsers gaat en nog een hele reeks staffleden gaat. Die moeten allemaal op trainingskamp en salaris ontvangen. Met Leerdam hebben ze natuurlijk wel een geweldig uithangbord.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  28!? Me dunkt dat dat wel een onsje minder kan......

  Verder is het wel een grote ploeg, maar zijn de salarissen ook niet dusdanig dat er enorm veel geld in om zou moeten gaan. Nou weet ik niet wat het budget van de schaatsploeg is, maar ik vernam dat bij de wielerploeg het om 25 miljoen euro ging het afgelopen seizoen. Ik ga er vanuit dat het bij de schaatsploeg toch wel wat minder is dan dat.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb het niet nageteld maar met een langebaan-ploeg, een marathon-ploeg én een opleidingsploeg vind ik 28 niet heel bizar.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  15 bij de langebaanploeg, 7 bij de opleidingsploeg en 5 bij de marathonploeg (Bergsma is daar de 6e rijder, maar tellen we bij de langebaanploeg mee). De staf is enorm en gaat misschien ook wel richting de 15, misschien zelfs 20 (?) in dienst. Lijkt mij een utopie dat ze op dezelfde voet door kunnen gaan, maar ze zullen uiteindelijk vast prima terecht komen met een sterk - en commercieel aantrekkelijk - team in de etalage. Ik vrees alleen wel dat als uiteindelijk bezuinigd moet worden, de marathonploeg als eerste het bokje is, terwijl die sectie de aantrekkingskracht van grote sponsoren enorm nodig heeft.

  In ieder geval is het niet eenvoudig om zo'n groot schaatsnetwerk te verkopen. Je ziet dat de uitbreiding bij een vermogende sponsor als Reggeborgh uiteindelijk ook zeer gestaag gaat / is gegaan. Anema wenst al jaren een opleidingsploeg naast de bestaande ploeg te formeren, maar krijgt een verdere uitbreiding van zijn organisatie ook niet 1,2,3 van de grond. Het scheelt natuurlijk voor het team van Orie/Kramer dat Jumbo nog enige tijd betrokken blijft, nog een extra jaar als naamsponsor ook, en ze ook een groot scala aan andere grote subsponsoren hebben die misschien kunnen blijven of hun sponsorschap iets zouden willen uitbreiden (al hebben die allemaal wel voor een groot deel een connectie met Jumbo of hun producten in die supermarkt liggen zodat de vraag is of zij willen blijven).
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik kom nu op 26 uit. Op de website van JV staan nog steeds 2 schaatsers vermeld die al vertrokken zijn, vandaar dat ik eerst 28 noemde.

  Jumbo Visma Ice
  1. Merijn Scheperkamp
  2. Serge Yoro
  3. Thomas Krol
  4. Antoinette Rijpma - de Jong
  5. Jutta Leerdam
  6. Merel Conijn
  7. Daidai Ntab
  8. Beau Snellink
  9. Joep Wennemars
  10. Tijmen Snel
  11. Reina Anema
  12. Jorrit Bergsma
  13. Kars Jansman
  14. Kai Verbij
  15. Chris Huizinga

  Jumbo Visma Ice Development
  16. Sijmen Egberts
  17. Chloe Hoogendoorn
  18. Myrthe de Boer
  19. Evelien Vijn
  20. Jarle Gerrits
  21. Jordy van Workum

  Jumbo Visma Marathon
  22. Mats Stoltenborg
  23. Harm Visser
  24. Remco Stam
  25. Robert Post
  26. Victor Ramler

  Het lijkt me dat dit verreweg de duurste schaatsploeg is die ooit in de etalage heeft gestaan.
  Duif vindt dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Victor Ramler zet per direct een punt achter zijn topsportcarrière :( : https://www.teamjumbovisma.nl/nieuw...-zet-per-direct-punt-achter-topsportcarriere/
  "Ik had gehoopt om tijdens het topsportleven m’n plezier in het schaatsen te hervinden. Helaas kwam ik erachter dat dat niet lukt in een omgeving waarin je veel van jezelf eist en daarnaast van waarde wil zijn voor het team."

  Vorige week deed Jordy van Workum al een stap terug en vorig seizoen zette Casper de Gier richting einde van het seizoen bijna een punt achter zijn topsportcarriere (tot einde carriere kwam het gelukkig niet, maar hij diende wel zijn ontslag in). Misschien lullig om verbanden te leggen, maar dit ziet er niet goed uit.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Er is wel wat aan de hand bij Jumbo Visma volgens mij. Ook Sijmen Egbers heeft al moeten afhaken (vanwege hartritme stoornissen) vorige maand.
  Zojuist lees ik ook dat Jutta Leerdam vanavond niet start op de 1500m. Ook niet uit luxe volgens mij. Zag gisteren wat beelden van haar en vond haar niet "lekker" overkomen. Niet in het interview en niet op de trainingsbeelden. Ben zeer benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen dit seizoen. Heb er zelf geen goed gevoel over.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Twee punten:
  - einde sponsoring schaatsen kan stress opleveren.
  - het one size fits all model in hun trainingsbenadering. Beune en Groot (ex-JV) hebben bij IKO veel baat bij een persoonlijke aanpak en bloeien daar helemaal op.

  Vergeet niet dat ook Ntab en Verbij het na hun overgang niet lekker doen bij de ploeg.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja het JV trainingsmodel werkt niet voor iedereen. Als je ziet hoe Evelyn Vijn nu al voor het 2e seizoen loopt te tobben. Was 2 jaar terug een supertalent die volwassen tijden reed. Nu komt ze er zelfs niet bij in de buurt.
  Bij JV lijkt een heel eenzijdige, beperkte visie te zijn over hoe je moet trainen om hard te rijden.
 16. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Ik weet niet of je het langebaan team en het marathon team als een geheel moet zien. Volgens mij doen die veel minder samen dan mensen denken en hebben ze een andere staf. Dus ik weet niet of je de problemen die bij de verschillende ploegen spelen zomaar op een hoop kan gooien.

  Er zijn wel inderdaad een hoop schaatsers die niet te lijken renderen bij de trainingsmethodes van het langebaanteam (voornamelijk bij de vrouwen). Ik ben benieuwd hoe Conijn en Hoogendoorn het dit jaar gaan doen.
 17. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Gisteren viel bijna iedereen van Junbo-Visma tegen. Scheperkamp en Verbij reden een prima 500 meter, maar het lukt ze niet om snel te openen, iets dat internationaal zeker nodig is. Chris Huizinga verraste wel met een dik PR. Joep Wennemars kende ongelukkige 500 meters en is daarom ook niet een van de tegenvallers. Maar de rest van het team viel gewoon tegen, wat mij opvalt is dat het technische problemen zijn voor Ntab, Rijpma en Bergsma. Die problemen zijn erger geworden/ontstaan sinds ze bij jumbo-visma zitten. Verder zijn Snellink en Jansman uit vorm en ontwikkelen de talenten zich niet. Als Leerdam en Krol niet super zijn, is het gewoon een slechte start van het seizoen voor Jumbo. Ik denk dat ze echt iets moeten veranderen aan de traingsaanpak, want deze problemen komen al een paar jaar voor.
  Duif vindt dit leuk.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Is het geen ‘bewussie’? In de zin dat men in de grotere seizoensopbouw wel piekt maar niet superpiekt? In de zin van ‘liever een zes zonder stress’?
  Orie vind de world cups meestal niet superbelangrijk, zeker als ze uit de route liggen. Dus misschien gokken ze erop dat anderen de plaatsen fiksen en dat hun superpiek pas tweede helft seizoen komt?
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het krachten sparen is dit seizoen duidelijk begonnen omdat schaatsers commitment moeten tonen door eventueel alle World Cups te rijden om de plekken binnen te halen. Als Orie aan één ding een hekel heeft is het wel het rijden van veel World Cups. :p

  Die bal gaat hij natuurlijk net zo hard terugkrijgen als andere schaatsers van zijn ploeg het vuile werk moeten opknappen.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat straalde de lichaamstaal gisteren, met name van de begeleiding, niet uit. Geen van de topploegen wil hier ''top-top'' zijn natuurlijk (AH Zaanlander speelt niet voor niets met vuur door pas 3 weken geleden het ijs op te gaan na 5 weken fietsen in Italië), maar JV heeft niet voor niets weken achter elkaar, ook nog eens in Inzell, op het ijs gestaan ter voorbereiding op dit toernooi. Dit was echt niet de bedoeling.
  Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina