Lekker gezellig bij de KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 5 mei 2018.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En dat is misschien wel probleem no.2 bij het schaatsen. Dat veel schaatsers zich weinig gelegen laten liggen aan wat fans en sponsors willen. Waarbij ik denk dat het belang van sponsorende bedrijven en het belang van fans in elkaars verlengde ligt. Veel wedstrijden, spannende wedstrijden, een hoog niveau en verhalen waarover je spreekt bij de koffieautomaat.
  Paul Lamote vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ik denk niet zozeer dat schaatsers dat bewust niet willen, ik denk dat het meer niet in de schaatscultuur zit nog.

  Het is altijd een wereldje geweest van ‘doe maar gewoon’ waarin de knsb en isu altijd als opperhoofd een dikke vinger in de pap had... kijk maar naar de strijd die Mark Tuitert heeft moeten voeren...
  Vernieuwend zijn is nou niet echt een kern-kwaliteit bij deze bonden?
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Dat is de schatting van mensen hier omdat het verschil tussen vraag (Nuis) en aanbod (TLJ) vele tienduizenden euro's was.
  Laatst bewerkt: 7 mei 2018
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Een schatting die dus komt van pure speculatie door mensen op dit forum die 0,0 details weten....

  Misschien handig als je dat dan niet als feit deponeert door te schrijven "als je bedenkt dat Nuis al 100k eiste", dan kunnen we discussies hier hopelijk vrij van onwaarheden houden. Dank je.
  kernploegfusie en strawbale vinden dit leuk.
 5. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  OK, dan snap ik het idee. Alleen komen de subtoppers qua prestaties niet in aanmerking voor de A-status en het stipendium. De eisen daarvoor zijn afgestemd op de echte toppers. Overigens komt je idee heel dicht in de buurt van de geplande werklozengroep van knsb.

  Verder ga je er dan impliciet vanuit dat het ontbreken van sponsors een tijdelijke zaak is en dat het commerciële fullprof model als zodanig nog steeds levensvatbaar is.
  Laatst bewerkt: 7 mei 2018
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het probleem is dat een ploeg pas vernieuwend hoeft te zijn als de ploeg geen sponsor heeft en dan valt de ploeg al uit elkaar en is het te laat. Zolang je een sponsor hebt lijkt het onzin om zo vernieuwend te gaan doen.
  mi en Paul Lamote vinden dit leuk.
 7. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Een klassieker die je leert op iedere cursus bedrijfskunde. Soms lijkt het schaatsen net op de echte wereld.
  Laatst bewerkt: 7 mei 2018
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, een cursus bedrijfskunde zou wel handig (geweest) zijn. Dan hadden ze het dak gerepareerd toen de zon scheen.
  Dezelfde cursus leert ook dat het in zo'n situatie weinig zin heeft om te denken dat de oplossing komt door te bezuinigen, maar dat je je moet richten op het op peil houden van je omzet. Door vernieuwing, luisteren naar je klanten etc.

  Want bezuinigen zonder verandering betekent alleen dat je je product nog slechter wordt, waardoor je inkomsten nog meer teruglopen, waardoor je nog meer moet bezuinigen, enz. enz. Zo lang het schaatsen in die denkmodus zit (en gezien het belachelijke idee om het WK afstanden af te schaffen, zitten ze daar nog in) wordt het erg moeilijk om er uit te komen.
  JohnZero en Paul Lamote vinden dit leuk.
 9. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Inderdaad, nog minder wedstrijden. Straks rijden we nog maar één internationaal toernooi per jaar en zijn we vervolgens stomverbaasd dat de geldschieters niet in de rij staan.
  Laatst bewerkt: 7 mei 2018
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Inderdaad een hoog speculaas-gehalte => Speculoos-alarm

  604 Speculoos 125g.gif
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Maar het moet eerst flink regenen om te zien waar het lek zit
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Remy de Wit de nieuwe technisch directeur. Voormalig basketbal bondscoach en sportief directeur van de FSG Academy (World Academy of Sports). Ken hem verder niet. Een onverwachte keus, maar wel goed dat ze naar andere sporten hebben gekeken.
 13. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Iemand van buiten kan een voordeel zijn om te proberen de inteelt (ons-kent-ons) in het oerconservatieve schaatswereldje aan te pakken. Ik wens hem veel sterkte en succes toe en hopelijk heeft hij wel een hele dikke huid.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Vlak voor de start komt de KNSB dan toch met het bericht: voorlopig geen bondscoach. Het is blijkbaar niet gelukt iemand te vinden die én het gezag heeft om schaatsers voor de ploegen en de massastart te selecteren (de Geert Kuiper-rol) én om de organisatorische klussen bij de internationale wedstrijden te doen (de Yvonne van Gennip-rol). Het selecteren gaat de Selectiecommissie nu doen, over het organisatorische wordt niets vermeld.
  En over gezamenlijk trainen en zo wordt al helemaal niet gerept. Nou ja, excuses genoeg als Nederland niet wint op de ploegenonderdelen en de massastart. Terwijl dat natuurlijk beschamend is, als je als land zo verschrikkelijk ver uitsteekt boven de rest.

  De KNSB denkt op 1 januari wel iemand te hebben die het de komende 4 jaar gaat doen.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  *facepalm*
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Op de Spelen niets van gemerkt.
  G1ant, VorstM en mi vinden dit leuk.
 17. mi

  mi Well-Known Member

 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 20. Camila

  Camila Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina