Leeftijd wereldrecords

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 20 jan 2021.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Momenteel zijn alle wereldrecords laagland en negen van de tien wereldrecords minder dan vier jaar oud. Dit is de eerste keer dat dat gebeurt sinds november 2009.

  Toen was het laaglandrecord 3km van Niemann al ruim 8 jaar oud, en kwam daar het record van Klassen op de 3km bij. Op het moment dat Wüst het record van Niemann afpakte, stond bijvoorbeeld het WR 5km van Kramer al ruim vijf jaar. In december 2017 pakte Bloemen dat, maar toen was het WR van Lee op de 500m al meer dan 4 jaar oud, en stond het record van Klassen nog. Toen Sáblíková dat pakte, was het WR laagland van Yuskov al meer dan 4 jaar oud, en toen Nuis dat record pakte, was er altijd nog het WR laagland van Sáblíková op de 3km dat al een tijdje stond. Nu heeft De Jong dat afgepakt en zijn dus 19 van de 20 records op klassieke afstanden minder dan het equivalent van één Olympische cyclus oud.

  Natuurlijk, nieuw Thialf, nieuwe messen, nieuwe talenten, maar hoe kan het zijn dat er juist nu dit soort sprongen gemaakt worden?
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Waarschijnlijk is het een combinatie van veel kleine dingen. Beter ijs, betere messen, betere trainingsmethoden, het helpt allemaal en als die ontwikkelingen samenvallen zorgt dat voor dit.

Deel Deze Pagina