Leden vereniging 11 steden gezocht voor schaatsvaardigheidsverklaring

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Leonjill, 8 okt 2017.

 1. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Zo kennen we je weer. Altijd bereidt om de boel te saboteren.
  Het dondert je niks wat anderen er van vinden, zolang jij er maar een paar centen aan overhoudt om de jaren te compenseren dat jij 'voor niks' contributie hebt betaald.
  Het zal ze leren, die suffe vrijwillgers van de tocht. Dan hadden ze hem maar wat vaker moeten organiseren. Dikke middelvinger naar die loozers.
  Spits, Hakkie2 en proeme vinden dit leuk.
 2. JGB07

  JGB07 Member

  Tja ik hoop van harte dat je daar geen gelijk in hebt en dat ook op de ochtend van de start in ieder startvak een korte identificatie plaatsvindt aan de hand van het pasje. Dat is naar mijn mening het eerlijkst en beslist niet zo onpraktisch. Je moet namelijk sowieso je startbewijs etc. laten zien.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 3. Spits

  Spits Active Member

  Jammer dat je nog een 2de persoon moet zien te vinden.
  Maar wacht eens............. Leon, Eureka!, de oplossing is al hier; In dit topic biedt iemand zijn plek aan tegen de hoogste bieder! Je hoeft alleen maar hoog genoeg te bieden, en te zorgen dat je zo goed als herkenbaar bent als de aanbieder.......

  Zeauh, nu ga ik nog 's een glas wijn nemen en een beetje triest worden over hoe we eigenlijk met elkaar omgaan :(...... en dat gezegd hebbende; Misschien ben ik zelf geen haar beter door te reageren, weet niet, maar: De jeugd heeft de toekomst en dat wil ik in ieder geval aansporen en toejuichen en zeker niet belemmeren!
  Leonjill vindt dit leuk.
 4. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Een mooi en 'opbeurend' artikel in de Washington Post over de Elfstedentocht.

  "Waning winters
  In the Netherlands, an iconic skating race — and a way of life — faces extinction from climate change"


  "The race only takes place when conditions allow; when extreme winter bowls over the region, the temperatures drop, and the canals freeze over. But the Netherlands is no longer a romantic wintry wonderland, and there hasn’t been an Elfstedentocht since 1997, marking the longest drought ever between races. Climate change has endangered the race and is slowly dousing hopes across the province."

  Ik geef de hoop nog niet op. De gemiddelde temperatuur gaat weliswaar steeds verder omhoog maar er zullen nog steeds uitschieters zijn. Ook uitschieters naar beneden. Daar is het wachten op. Dat wachten duurt alleen steeds langer.
  ZeeKoei, Eelco en Camila vinden dit leuk.
 5. Headrider

  Headrider New Member

  Zo, heb ik eindelijk de moed (na 7 jaar schaatstrainen) en 2 leden gevonden, om lid te worden van de elfstedenvereniging, ben ik geplaatst op nr 1005 ! als wachtlijstlid...
  Nou ben ik op dit moment 50 jaar oud, dus over een jaar of 15-20 jaar pas aan de beurt om rijdend lid te worden...
  Dus : afwachten maar of gelijk lidmaatschap weer opzeggen??

  Best wel teleurstellend dit........
 6. JGB07

  JGB07 Member

  Zo, dan is de wachtlijst de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. Toen ik een paar jaar geleden lid werd, stond ik nr. 250 op de lijst ofzo.

  Plek 1005 lijkt inderdaad heel veel, maar met +/- 300 tot 350 opzeggingen per jaar, ben je over drie jaar gewoon rijdend lid. Deze aantallen heb ik destijds van de vereniging zelf vernomen en bij mijn aanmelding waren er ook minimaal 250 opzeggingen in één jaar, anders was ik niet na 1 jaar lid geworden.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 7. Daniël\97

  Daniël\97 New Member

  Beste Leden,

  Al van kinds af aan is het mijn droom om minimaal een keer ooit de elfstedentocht uit te rijden. Vanaf mijn 18e ben ik dan ook al opzoek naar leden van de vereniging die voor mij een schaatsvaardigheidsverklaring zouden willen ondertekenen. Tot op heden ben ik er helaas nog niet in geslaagd om überhaupt een lid te vinden. Vandaar dat ik u via deze weg benader.
  Ik ben 22 jaar en sport 3x per week op hoog niveau. Verder sta ik buiten het schaatsseizoen om regelmatig op de skeelers en 's winters uiteraard op de schaats. Tot nu toe heb ik verschillende 'kleinere' tochten gereden van rond de 50/60 km en eenmaal de 100km, ik man me de exacte tijd niet meer herinneren maar het was ergens rond de 4 uur. Ik ben er zelf van overtuigd dat ik zowel conditioneel, fysiek, mentaal als schaatstechnisch instaat ben om de tocht te volbrengen, maar als u liever heeft dat ik dat kom bewijzen is dat uiteraard ook geen probleem.
  Ik ben dus opzoek naar 2 leden van de elfstedenvereniging die voor mij de schaatsvaardigheidsverklaring zouden willen ondertekenen. Kent u of bent u een lid die bereid zou zijn om dat te doen, dan hoor ik erg graag van u. Ik ben te bereiken via Ddeweers@gmail.com

  Met vriendelijke groet,

  Daniël
 8. Leonjill

  Leonjill Member

  Ik zoek nog steeds een lid:D. Indien iemand zich geroepen voelt hoor ik het graag.

  Vriendelijke groet,
  Leon
 9. Headrider

  Headrider New Member

  update:

  Na 1,5 jaar op de wachtlijst (van rank 1005) nu dan toch best snel 'rijdend lid' geworden.
  Laat maar komen die 11stedentocht (zonder Corona)....
 10. TA Hettinga

  TA Hettinga New Member

  Beste leden,

  Afgelopen weekend weer buiten kunnen schaatsen. Naast de vele meters die ik binnen het afgelegd begint nu bij mij het 'elfstedentocht-gevoel' echt te kriebelen.
  Naast het schaatsen ben ik actief hardloper, ieder jaar loop ik 1 marathon. Dus duursport zit wel in mijn benen.
  Wie kan mij helpen om mijn droom te verwezenlijken? Ik ben op zoek naar 2 leden.

  Ik ben via de e-mail het beste te bereiken! ta.hettinga@gmail.com. Daarna zou ik ook mijn telefoonnummer kunnen geven zodat het verdere contact via Whats-app of telefonisch gaat.

  Met vriendelijke groet,

  Tjebbe
 11. ChristianPeters

  ChristianPeters New Member

  Beste leden,

  Graag zou ik mij aan willen melden bij de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden. Het is mijn droom ooit de Elfstedentocht te kunnen rijden. Ik heb al aardig wat schaatskilometers in de benen en hoop deze winter weer wat mooie lange tochten te maken. Daarnaast ben ik fanatiek duursporter en erg fit. Wie kan mij helpen met de schaatsvaardigheidsverklaring? Je kunt me bereiken op christian_peters6[at]live.nl. Mijn dank is groot.

  Hartelijke groeten,
  Christian
 12. thijsltc

  thijsltc New Member

  Beste leden,

  Inmiddels heb ik de nodige schaatskilometers in de benen op mijn mooie Noren. Ook heb ik al menig schaatstocht voltooid en stond ook de Weissenseetocht op de planning. Helaas gaat deze niet door.. Het is mijn grote droom om ooit de Elfstedentocht te kunnen schaatsen. Uiteraard heb ik hiervoor de benodigde schaatsvaardigheidsverklaring nodig. Wie zou er bereid zijn mij hiermee te helpen? Mijn dank is uiteraard groot. Ik ben te bereiken op: thijs up @ gmail . com.
  Laatst bewerkt: 26 dec 2021
 13. Skelis

  Skelis New Member

  Is dit serieus ? Ik heb zelf gereden in ‘97 en een paar keer de weissensee. Ik zou zeggen als je de weissensee ruim binnen de limiet kan rijden (tijd overhouden om te klunen) en je tijd regelmatig 100 rondjes op de ijsbaan dat is helemaal prima .
  Ik wil zeker een handtekening zetten . Bel me even als je dat wil niels schouten

  Modbreak SprintMaster: telefoonnummer weggehaald. Graag dit via PB uitwisselen.
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 dec 2021
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  Skelis, je reageert op een bericht uit 2012. Quarantenove laat zich, gelukkig, al een tijd niet meer zien hier op het forum.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik zou je aanraden om niet zomaar je telefoonnummer op een publieke website neer te zetten.
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 dec 2021
  SprintMaster vindt dit leuk.
 16. thijsltc

  thijsltc New Member

  Beste mensen,

  Het is mijn droom ooit de elfstedentocht te rijden. Ondanks dat ik fervent schaatser ben, ben ik niet aangesloten bij een schaatsvereniging. Ik rijd regelmatig >100 rondjes op de lokale schaatsbaan en heb in het verleden ook grotere tochten op natuurijs gedaan (50 - 100km). Dit jaar wilde ik de Weissensee rijden en hierbij de nodige contacten opdoen om in aanmerking te komen voor de Elfsteden. Zoals jullie wellicht weten gaat deze tocht niet door en valt daarmee ook mijn plan in duigen om lid te kunnen worden van de Elfstedenvereniging. Het zou erg zuur zijn als er dit jaar alsnog een Elfsteden verreden wordt en ik daarom niet mee zou kunnen doen.

  Ik vroeg me daarom af of iemand bereid is mij een schaatsvaardigheidsverklaring te verschaffen zodat ik alsnog lid kan worden. Voor de gedane moeite wil ik uiteraard een vergoeding geven.

  Mocht iemand bereid zijn dan ben ik te bereiken op (zonder spaties) thijs . naap @ gmail . com
 17. Yuri.Oterdoom

  Yuri.Oterdoom New Member

 18. Yuri.Oterdoom

  Yuri.Oterdoom New Member

  Hoi,

  Ik probeer ook al een tijdje leden te vinden om mijn lidmaatschap te ondertekenen. Ik woon in het buitenland waar het extra lastig is om iemand met een lidmaatschap te vinden. Als er dus iemand gewillig is om mij te helpen graag.

  grt,

  Yuri
 19. MichelMWeening

  MichelMWeening New Member

  Hallo allemaal,

  Ik ben ook op zoek naar twee mensen die mij kunnen helpen aan een schaatsvaardigheidsverklaring.

  Ik vind het schaatsen op natuur ijs geweldig en de elfstedentocht is één van die evenementen waar je over kan dromen.

  Helaas heb ik momenteel niemand in mijn kring die lid is en dat maakt het lastig. Kan iemand mij hieraan helpen? Eventueel tegen een (onkosten) vergoeding.

  Ik ben bereikbaar via michelweening@live.nl.

  Michel
 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Sorry, maar wat een kansloos topic is dit. Ik zie het nu toevallig. Ieder lid dat zijn verklaring geeft aan mensen die die niet kent en nooit heeft zien schaatsen, pleegt gewoon fraude. Ik kan het niet anders noemen. Mensen daarom vragen is van een zeer bedenkelijk niveau.

  En ten tweede, aan het begin van dit topic al gezegd, als je regelmatig op kunstijs schaatst en dan urenlang je rondjes meedraait met de snellere groepjes, moet het echt geen enkel probleem zijn om leden te vinden. Als je lid wordt van een toerfietsclub (ook geen overbodige luxe) trouwens ook niet.
  Laatst bewerkt: 13 jan 2022
  Nogevendit, Ikbenerweer en leenstrafan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina