Kramer rijdt geen Elfstedentocht

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door proeme, 28 okt 2016.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

 2. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ja, en als ik de loterij win...

  :rolleyes:
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik denk inderdaad dat Kramer het zou laten schieten. In een pré-olympisch seizoen of olympisch seizoen denk ik dat Kramer zelfs de elfstedentocht laat schieten voor een optimale kans op de olympische titel op de 10km. Zou er 2 jaar tussen de elfstedentocht en de OS zitten, dan zou hij het denk ik wel doen.

  Maar Olympisch goud op de 10km telt voor hem toch zwaarder dan alleen maar mee doen aan de elfstedentocht.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik wist dat er iemand over olympisch goud zou beginnen. Als hij dat had gezegd zou ik het ook wel kunnen begrijpen. Maar dat is niet wat hij zegt he. Hij heeft het alleen over winnen begint zelf niet over de OS.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat Olympische Goud op de 10km is toch de hoofdreden voor hem om nog te schaatsen, volgens mij. Dus die telt in alles mee.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Volgens mij reden er bij de laatste Elstedentocht op Veldkamp na geen langebaanschaatsers mee. Wat is er raar aan dat Kramer dit niet wil. Winnen kan hij niet, bewijzen dat hij hem uit kan rijden hoeft hij niet. Kramer is topsporter, niet per se liefhebber.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik meende dat Kramer eens had gezegd dat het rijden van de Elfstedentocht een droom van hem is. Ik kan dat echter niet terugvinden, alleen dat hij jaren geleden al zei dat hij hem wil winnen. Dat maakt de uitspraak van vandaag minder raar dan ik eerst dacht...
 8. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Kramer is een man van meerdere rondjes rijden en dit is maar 1 rondje.....
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 9. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ik zie overigens niet zo goed hoe het schaatsen van een rondje van 200km in een voor-olympisch jaar zoveel impact kan hebben op je vorm een jaar later. Zeker niet als je zelf al eens in een interview hebt aangegeven dat je in de zomer dagelijks bijna 200km fietst! Uiteraard geeft zo'n tocht een tijdelijke fysieke aanslag op je lichaam, maar zelfs al zou je daarna 2 weken volledige rust nemen, dan ben je toch niet opeens zo veel vorm kwijt? Een jaar later moet je toch makkelijk weer volledig hersteld kunnen zijn van zoiets?
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kramer zou dit niet omvoorbereid willen doen, moet dus zijn training aanpassen en wellicht dan nog een andere klassieker mee pakken. Verder zijn er natuurlijk schaatsers die er helemaal kapot van gaan, dat hangt van de omstandigheden af. Perfect ijs en weer, dan gaat het wel. Slecht ijs en sneeuw en/of zeer ijzige kou, dan kan je daar echt maanden last van hebben voor je echt weer perfect bent.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik snap al die ophef niet zo. Er rijdt dit seizoen namelijk helemaal niemand een 11-stedentocht. Tenminste, niet op schaatsen. Simpelweg omdat er geen tocht komt. Volgend seizoen en het seizoen er na wordt dat waarschijnlijk anders.
  Quarantenove vindt dit leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ook jij weet dat niet zeker. In 2012 en 2013 was er ook plots een NK op natuurijs en zeker in 2012 zat het ontzettend dicht tegen een elfstedentocht aan, zonder dat de beroemde zonnejaren theorie op ging. Het kan dus elk jaar gebeuren.

  Met de huidige maatregelen die genomen zijn na 2012 om de stroming te beperken, had het in 2012 waarschijnlijk wel gekund.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  in 2012 was het probleem toch de wind (eerst) en de sneeuw (daarna) die zorgden dat het ijs te dun bleef?
 14. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Nou ja de 11stedentocht komt toch nooit meer dus waar maakt iedereen zich druk om ?

  De winters worden steeds zachter dus die friese folklore onzin zal er niet meer gaan komen in ons leven

  Bovendien is het een overschatte tocht waar toch niemand meer op zit te wachten.

  Dat was leuk in de oubollige jaren 80, maar anno 2016 werkt zoiets niet meer
  Quarantenove vindt dit leuk.
 15. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Ik vind het jammer dat ik het nooit bewust zal meemaken (de laatste keer was ik nog net te jong), maar vrees inderdaad dat het nooit meer gaat gebeuren. Het klimaat is teveel veranderd.
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Los daarvan zou door de overdreven media aandacht en met als gevolg daarvan de enorme toeloop van veel feestvierders er om veiligheidsaspecten wel eens geen vergunning meer worden verleend.
 17. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Geloof me je mist er niets aan hoor.
  Overhypte friese folklore is het
  Dat werkt nu niet meer
  Zit behalve een stel Friezen niemand meer op te wachten
  De oubollige jaren 80 liggen al eventjes achter ons
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De laatste 4 tochten werden niet door een Fries gewonnen.
  EenBrabander en fransvanbakel vinden dit leuk.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En wedstrijden als het NK op natuurijs werden in heel Nederland met heel veel enthousiasme gevolgd... Een Elfstedentocht zou vast het hele land op zijn kop zetten, dat is inderdaad gelijk ook een risico.
 20. Rinse Kloek

  Rinse Kloek New Member

  Ik hoop dat de eerstvolgende tocht nog door een Hollander gewonnen wordt. Ik ducht Bart Swings ook veel kansen toe, meer zelfs dan Sven Kramer. Want als het echt zover komt denk ik dat er genoeg mensen op hem in praten om toch wél mee te doen..

Deel Deze Pagina