Kortenhoef

Discussie in '2011-2012' gestart door Bert52, 4 feb 2012.

 1. nelis

  nelis Member

  Kortenhoefse Kluuntocht

  gister tussen 12.00 en 14.00. Gereden. In de middag werd weer geveegd. Veel klunwerk (idd geen zitplaatsen maar goed je moet ook schaatsen, niet zitten, gewoon elkaar vastpakken om de beschermers om te doen)
  IJs was sommige stukken erg goed maar veel schaafsel/sneeuw waardoor scheuren wat lastig te zien zijn.
  Klagen doe ik niet anders moeten we maar naar de kunstijsbaan. Goeie "gooise"sfeer met sjieke koek en zopie.
  Het Hol is prachtig maar wellicht nu wat overbeschaatst!
  Voor mannen die meters willen maken in lengte en breedte (qua slag ook) zijn de plassen bij Loosdrecht een betere
  optie maar voor familietochten en beginners ideaal afwisseldend. Ik hoop dat het vele water op het ijs dat gaat bevriezen het niet minder maakt..

  niels
 2. pasulu

  pasulu New Member

  Op donderdag 9 feb gereden. Prima ijs, weinig wind en ook nog vaak op door bomen beschermde stukken dus afzien was het niet. Uiteraard wel de onvermijdelijke scheuren die meestal goed te zien waren. Wel erg druk, begon al om het dorp in te komen - of je moest ver van het dorp af parkeren. Routebewijzering op het 10-25km splitspunt erg verwarrend!, zorgde voor een extra rondje langs de ijsbaan en twee extra stempels op de kaart! Verder veel lusjes (kan haast niet anders in Het Hol) en wat smalle delen met veel volk, maar wel erg genoten.

  Bij sommige kluunplekken (met name onder de N201 door) zag het er na de lunch niet best meer uit, heel veel water op de baan, hopelijk houdt het ijs daar de komende dagen.

  Prachtige tocht, goed georganiseerd met veel K&Z plaatsen. Aanrader!
 3. Palko

  Palko Active Member

  Ik ben vanochtend 'vroeg' in mijn eentje geweest. Was nog superrustig om half 9. Heb wat leuke stukken geschaatst, maar vooral redelijk in de buurt van de auto gebleven, die ik langs de N-weg had geparkeerd, want ik moest in ieder geval op tijd weer bij een afspraak zijn.
  Wat mij opviel waren toch flink wat natte plekken, of stukken waar water op het ijs had gelegen en ik denk vannacht weer vastgevroren was. Daardoor soms wat minder ijs, maar de rest was echt wel heel goed! Inderdaad best wel veel kluunstukken. Ze waren nu bezig met op het stuk onder de Vreelandseweg (N-weg) door een houten loopbrug aan te leggen voor het klunen, omdat het ijs daar kennelijk de rest van de week te veel te verduren had gehad. Daardoor kun je dus nog in de richting van Loosdrecht gaan.
  Om 10.15u ben ik weer van het ijs gestapt en toen was het al flink druk aan het worden. Leuk om dat tot leven te zien komen. Ben toen met de auto door Kortenhoef gereden. Was daar wel enorm druk, zeg! Filevorming, veel volk, en ik denk dat de parkeerplekken om die tijd al bijna vol waren! Wel geweldig om te zien hoeveel vrijwilligers er bezig waren en hoe goed alles georganiseerd werd!
  Morgenmiddag maar weer met wat vrienden samen.
 4. JanNatuurlijk

  JanNatuurlijk New Member

  Verbazingwekkend hoe weinig van de schaatsters hier reageren die ik vandaag heb gezien bij het schaatsen van deze prachtige tocht (en het prachtige weer en het prachtige ijs!).

  Ik had mijn GPS mee maar halverwege heb ik die waarschijnlijk per ongeluk uitgedrukt (hij zat in de rugzak en ws. is het knopje in de knel komen te zitten).

  Als iemand vandaag of deze periode ook een GPS track heeft opgenomen zou ik hem/haar zeer erkentelijk zijn als hij/zij mij die track zou willen toesturen. Graag hier uploaden (als dat kan) of anders per interne mail bij mij melden en dan krijg je mijn email adres.

  Groet,
  Jan
 5. pasulu

  pasulu New Member

  Hoi Jan,

  dankzij medeschaatser Deuss is het geregistreerde traject hier te vinden: http://t.co/ErhXZ3WO. Mooie tocht he?
 6. JanNatuurlijk

  JanNatuurlijk New Member

  Heel hartelijk dank voor deze link! Ik heb de track inmiddels op mijn PC en zie welke stukken mijn GPS gemist heeft. Archief is weer compleet :)
 7. RDonselaar

  RDonselaar New Member

 8. ola26

  ola26 New Member

  Mooie plaatjes, heren! Helaas is het voorlopig weer gedaan. Het was kort maar krachtig zullen we maar zeggen. Nu maar lekker op naar de lente. Volgend jaar weer hopen op zo'n prachtige -en bij voorkeur wat langere- :mrgreen: schaatsperiode.

Deel Deze Pagina