Kortenhoef

Discussie in '2011-2012' gestart door Bert52, 4 feb 2012.

 1. Bert52

  Bert52 New Member

  Vandaag bij Kortenhoef gereden. Een traject van ca. 7 km is geveegd. Het ijs is uitstekend, nauwelijks scheuren. Opstappen vanaf de Kortenhoefse Dijk, o.a. bij de ijsclub. Er is nog geen goedgekeurde route uitgezet, maar geveegd is er dus wel.
 2. ljcvankoppen

  ljcvankoppen New Member

  Is er gemakkelijk te parkeren in Kortenhoef?

  Vanuit Google Maps lijkt dit niet echt gemakkelijk, tenzij je bij iemand op de oprit gaat staan. Dat laatste zorgt voor overlast voor de bewoners, wat ik wil voorkomen.
 3. Bert52

  Bert52 New Member

  Tegenover de ijsclub is een weiland, waar bij toertochten geparkeerd kan worden. Ik weet niet of dat morgen ook toegankelijk is. Anders is er inderdaad weinig parkeerruimte.
 4. edwintje

  edwintje New Member

  Vanmorgen vroeg daar geweest, toen was het heel rustig, goed ijs en een leuke baan uitgezet, daarna naar Ankeveense plassen toegeweest, en daar was het gelijk al veel drukker, wel een langere baan die sneeuwvrij is.
 5. cb1952

  cb1952 New Member

  Re: Kortenhoef en Vuntes Oud Loosdrecht

  Zowel op de plas bij de schaatsbaan van Kortenhoef en op de plas Vuntes bij Oud Loosdrecht kan heel goed geschaatst worden. Complimenten voor de vrijwilligers van de schaatsverenigingen.
 6. kampp05

  kampp05 New Member

  Vandaag op de door de mannen (en vrouwen?) geveegde baan van de IJsclub Kortenhoef geschaatst. Mooi en ruim van opzet. Hulde aan de mensen van de IJsclub. Mooie baan, goed geveegd. Een aanrader voor goed en veilig schaatsen.
 7. schaatserm

  schaatserm New Member

  Ook maandagmiddag was het prima schaatsen daar. De 7 km ronde wordt door de ijsclub mooi sneeuwvrij gehouden door meerdere veegploegen. Er wordt door de ijsclub 3 euro entree geheven. Dat is prima als je ziet wat je er voor terug krijgt. Prima ijs. De enkele zwakke plekken zijn netjes afgezet. Er was koek en zopie en zelfs EHBO aanwezig.
  Voor degene die met de auto komen is er een weiland afgezet waar je voor 3 euro extra kunt parkeren. Goed geregeld allemaal.

  Bijgevoegde bestanden:

 8. marcus1981

  marcus1981 New Member

  Enig idee of je er ook schaatsen kan huren (nee, niet voor mij.. ). Ziet er overigens mooi uit. Ik denk dat ik morgen even langs ga.
 9. schaatserm

  schaatserm New Member

  Ik heb niet echt een schaatsverhuur gezien, maar heb er ook niet speciaal op gelet. Er zit wel een schaatsenslijper.
 10. doesten

  doesten New Member

  Vanaf morgen (donderdag): vier dagen achtereen de Plassentocht Kortenhoef (10 en 25 km).
  Het is ze toch gelukt !
 11. skater

  skater Member

  Is die baan al geveegd? Ik kan alleen vanmiddag.... :(
 12. Svannie

  Svannie New Member

  De Baan is klaar voor meer! Mooi geveegd, af en toe een diepe scheur, maar die zijn goed te zien en te ontwijken. Goed geregeld daar, ik ga zaterdag weer!
 13. zoef

  zoef New Member

  Vandaag in Kortenhoef gereden. Het ligt er allemaal heel mooi bij: prachtige lamge stukken met zwart ijs. Er zitten op de hele route nauwelijks slechte stukken in. Rondje van 7km( 10 km route op borden) en rondje van 25km .
  Zoals reeds op deze site gemeld, makkelijkst om tegenover ijsclub in weland te parkeren en vanaf ijsclub te starten.
  Aanrader !
 14. Heleen68

  Heleen68 New Member

  Even misschien een rare vraag maar waar ligt korte hoef ik kom uit het westland vlak bij denk den haag de A4.
 15. RichardD

  RichardD New Member

 16. RichardD

  RichardD New Member

  Ze vermelden voor de lengte van de tocht "10, 25, 40 km". Maar wat is de 'unieke afstand' ? is de 40 km een ronde van 25 + de ronde van 10, waarbij je grotendeels hetzelfde stuk rijdt, maar een lus afsteekt?
 17. doesten

  doesten New Member

  Vandaag was er alleen de keuze tussen 10 en 25 km.
  Die 25 km liep deels over het traject van de 10, en dat stuk was duidelijk het meest bereden. Mooi ijs, maar wel oppassen voor scheuren.
  De 25 km liep door het prachtige natuurgebied Het Hol. Prachtig hard zwart ijs, vrijwel geen scheuren, maar door de enorme mensenmassa in de loop van de dag wel verslechterend. Het Hol werd later in de middag volgens mij afgesloten. Ook waren er meer kluunplekken nodig doordat er hier en daar water op het ijs kwam.
  Met behoorlijke vorst komende nacht worden die plekken misschien weer goed ?

  In elk geval een prachtige tocht, goed georganiseerd, en voor het grootste deel -zeker voor degenen die op tijd startten, dromijs voor een toertocht !
 18. Miracoli

  Miracoli New Member

  Heerlijk de 25km toertocht geschaatst. Is breed geveegd, wel veel klunen in deel richting Het Hol. Prima georganiseerd met veel koek en zopie. Wel veel scheuren. Maar wat een mooi gebied!
 19. MireilleAlbeda

  MireilleAlbeda New Member

  Vandaag ook deze 25 gereden en toch wel aardig wat mensen op hun plaat zien gaan door diepe scheuren. Vooral op stukken waar veel was gereden en iets minder geveegd. Wat ik vervelend vond waren de kluunstukken waar geen matten lagen waardoor er nog tot 15 meter of verder erna zand en riet op het ijs lag, niet goed voor je schaatsen! Ook vaak geen zitplek om je beschermers om en af te doen. Verder wel een mooi gebied en veel koek en zopie!
 20. ola26

  ola26 New Member

  Ook ik heb vandaag de 25km geschaatst. Weinig last van de scheuren gehad. Prachtig zwart ijs. Inderdaad wel (te) veel klunen rondom Het Hol.

Deel Deze Pagina