kortenhoef

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 5 jan 2010.

 1. Jan koss

  Jan koss New Member

  Vandaag met dochter op Kortenhoef geweest. Top!
  Alle positieve reacties op dit forum ben ik het helemaal mee eens. Zeker voor een rondje met gezin is dit echt een aanrader. :)
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo,
  Is er vandaag nog iemand in Kortenhoef aan het schaatsen geweest en zo ja, hoe lag het ijs er bij? Zijn de omstandigheden nog goed genoeg om daar morgen te schaatsen?
  Groet Stefan
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Rond 12.00uur vanmiddag heerlijk geschaatst op goed geveegd rondje bij Kortenhoef. Maar het was duidelijk aan het dooien, bij het tweede rondje was het ijs al stroever en veel prut op het ijs. Hier en daar ook al wat plassen water. Check de website van de ijsclub voor het laatste nieuws.
 4. Peter73

  Peter73 New Member

  Heb van half 10 tot half 2 geschaatst, heerlijk geschaatst maar het ijs werd met het uur slechter, ook al door de honderden scholieren die er waren. Omdat de baan goed wordt bijgehouden zul je er morgen (zaterdag) nog wel redelijk goed kunnen schaatsen, maar ik raad je wel aan om er zo vroeg mogelijk te zijn. Het zou wel eens de laatste kans kunnen zijn.

  En het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Hulde en dank aan al die harde werkers van de IJsvereniging! (http://www.ijsclub-kortenhoef.nl/)
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Aangezien voorstaande berichten positief zijn over schaatskansen op kortenhoef voor morgen (zaterdag 16) toch even kritische noot; vandaag 8 ronden gereden en laatste 2 waren loodzwaar; door het dooien was de toplaag pap en zakte de ijzers weg in de prut, daardoor ook veel schade aan het ijs. Rond 2 uur vanmiddag betrof dit zo'n 40% van de ronde. Aangezien het vannacht niet vriest, ben ik bang dat de toppers van de ijsclub de kwaliteit niet zo kunnen herstellen als de de andere dagen hebben gedaan (wederom hulde). Mijn conslusie; schaatsen kan maar dan 2 rondjes genieten van de omgeving en dan aan de punch. Een echte tour schaatsen vraagt een stalenconditie...
 6. kicksled

  kicksled New Member

  Straks een verslagje op www.kicksled.blogspot.com over o.a. Kortenhoef.

  Wel mooi ijs, alleen jammer van al die scholieren die heel hinderlijk midden op het ijs of in de bocht staan te kletsen. Paar keer bijna aanrijding.

  Als je gaat, zorg dan dat je vroeg gaat, zonsopgang ofzo. dan zal het ijs op zijn best zijn.

  Have fun!

  Kicksled
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag even een praatje gemaakt met iemand van de ijsclub van Kortenhoef. Hij vertelde dat ze morgen (zaterdag) de baan niet meer verzorgden, en dus ook niet in konden staan voor de kwaliteit van het ijs. Zelf ging hij er nog wel vanuit dat het morgen schaatsbaar zou zijn, alleen wilden ze niet de verantwoordelijkheid hebben.

  Vanmiddag tussen 3 en 5 was het rondje behoorlijk papperig, het is te hopen dat het vannacht nog een beetje aanvriest, anders vrees ik dat het morgen meer klunen dan schaatsen is.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Veel waardering voor de ijsclub, maar het was in Kortenhoef vanmiddag afwisselend pap en fondant. Op de weinige stukken die wel goed waren, moest je ook oppassen: niet te veel vaart, want in dat zachte ijs kan je niet remmen. Om 4 uur gestopt, het is voorlopig voorbij.

Deel Deze Pagina