kortenhoef

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 5 jan 2010.

 1. Skatemonkey

  Skatemonkey New Member

  Lekker geschaatst! Mooi ijs, goede verzorging. Klasse!

  Klopt die 7400 meter voor 1 rondje? (zonder het stuk naar de opstapplaats)
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heerlijk 83km gereden in Kortenhoef.
  IJs behoorlijk goed, uiteraard met scheuren dat hoort erbij. Waar geveegd was, was het prima te doen.
  De vrijwilligers waren continu bezig de baan de vegen.

  Tegen 12 uur was het aardig druk en werden de slootjes aan de noord kant van de route slechter met hier en daar water op het ijs.

  ronde zonder het stukje naar het opstappunt is idd ongeveer 7.4km
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Geweldige dag.
  Goed geregeld en het ijs was vele malen beter dan op de loosdrechtse plassen. Minder scheuren en de ijsmachines deden goed hun werk. Geen last van de wint.
  Wij hebben 5 ronden gedaan. We waren er om 10 uur. Toen we weg gingen werd het wel echt druk. (Rond 13.00 uur)

  Ijsvereniging Kortenhoef....bedankt voor de geweldige dag!
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kortenhoefse plassentocht.
  Geveegde baan rondje van 7,5 km plus heen en weer naar Kraaienest een kleine 2 km samen een kleine 9,5 km.
  Plus een niet geveegd traject naar en over de Hilversumse vaart, heen en weer 7 km. Bij de doorgang is een wak waar je net omheen kunt schaatsen.
  De Hilversumse vaart is niet geveegd maar er ligt een los laagje sneeuw waar je makkelijke doorheen komt en het ijs eronder is goed.
  Voor kaartje, gps-track en foto's zie: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=464885
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heerlijk geschaatst. De eerste uren prachtig ijs doordat er continue door de ijsclub werd geschoven. Prachtig wat deze ijsclub zoal doet en gedaan heeft.
  Weinig scheuren op het brede water. Op de smalle stukken even goed oppassen.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zondagmiddag toch maar uit Brabant komen rijden; beetje bevreesd voor grote drukte (wat ook zo was), maar alle lof voor de ijsclub! Alles was perfect geregeld, ruime parkeermogelijkheid, via voetgangersbruggetje direkt het ijs op en continu geveegde banen, ondanks de sneeuwval; heerlijk gereden en genoten, bedankt ijsclub Kortenhoef!
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zaterdag geschaatst bij Kortehoef.
  Super ijs!!! Weinig scheuren en een mooie baan!
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoe is het ijs nu? Ik wil morgen gaan, is het de moeite waard?
 9. buds

  buds New Member

  Vandaag 4 ronden gereden, het was lekker.

  De nodige scheuren maar door het goede vegen is het allemaal te vermijden.
 10. Skatemonkey

  Skatemonkey New Member

  wordt er doordeweek ook geveegd (indien nodig?), vanaf 's ochtends vroeg al bv? :)
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik was er om 13.00 uur en er werd geveegd. De ronde lag er gezien de omstandigheden nog behoorlijk goed bij. Wel opletten op de met name grote spleten, maar al met al erg goed ijs nog. Vanaf het hilversumse kanaal langs de n201 kan je nog bij het Wijde gat komen maar de ijsconditie op de verbinding is er hard op achteruit gegaan. Allemaal sneeuwdrab dat her en der is aangevroren en veel water op het ijs. Het is al veel gezegd, maar pluim voor de vegers.
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  is hier ook (een deel) verlicht ?
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen hier geschaatst. Mooi ijs, wel opletten voor scheuren. Was de moeite waard om 50 min. naar toe te rijden. Er is een klein baantje verlicht.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanochtend in kortenhoef geweest. Gezellig druk en een hele mooie route dwars door de rietkragen die zelfs na 4x niet verveeld.Maar het ijs heeft toch wel te lijden gehad onder de vele schaatsers.Ik ben 3x onderuit gegaan omdat er her en der behoorlijk wat scheuren zijn ontstaan ondanks dat de mensen van de ijsclub hun stinkende best doen om de baan in top conditie te houden.1x behoorlijk hard op mijn hoofd gevallen, dus misschien is een helm toch niet onverstandig. Ik ben er nu vanaf gekomen met een dik oog.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ook ik ben vandaag in Kortenhoef geweest, kan niet anders zeggen dan lof, lof, heel veel lof voor de ijsclub. Heerlijk 5 ronden gedaan, van start tot start is dit 8,3 km, een aantal mannen had gps bij zich. De ronde zelf schijnt zo rond 7 km te zijn. Redelijk tot goed ijs, natuurlijk scheuren en sneeuwijs, maar dat hoort in mijn ogen bij natuurijs. Ze waren nog bezig de route een stukje uit te breiden, dat stukje, ca. 100 meter was natuurlijk super. Grootste problemen waren in bochten met verschillende scheuren, ben zelf 1 keer echt onderuitgegaan en een aantal keren bijna, heb dus geluk gehad.

  Maar hoe dan ook de 6 euro (parkeer en entreegeld) meer dan waard.

  mvg Wessel uit Apeldoorn
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ja de ijsbaan zelf is verlicht, kijk op de site van de ijsclub Kortenhoef voor details.

  mvg W
 17. Daalderkaas

  Daalderkaas New Member

  Super schaatstocht

  Vanmiddag 4 rondjes geschaatst op prachtig geveegde baan. Tot nu toe voor ons het mooiste ijs van Nederland in een schitterende omgeving.
  Hulde voor de ijsvereniging voor het enorme werk om een baan van ongeveer 8 km geveegd te krijgen. Jullie hebben er weer twee fans bij, die weten
  waar ze in het vervolg gaan schaatsen. Jan en Jaap
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik sluit me geheel aan bij de vorige reactie. Prima natuurijs, er wordt voordurend geveegd en in de loop van de dag worden er zelfs nieuwe lussen en banen aan de route toegevoegd.
  Voor de milieuvriendelijke schaatsers: Kortenhoef is uitstekend bereikbaar vanuit station Hilversum. Op het station een OV fiets pakken en na twintig minuten sta je op het ijs. Volg de fietsbordjes richting 's Graveland en vanaf daar richting Kortenhoef. De ijsbaan vind je als je aan het eind van de kerklaan nar links gaat; nog plm 500 meter.

  Veel plezier
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag vanuit het zuiden noordwaards gegaan opzoek naar ijs. Dankzij dit prima forum (complimenten!) terecht gekomen op Kortenhoef.
  Kan alleen maar bevestigen wat al meerder malen is gemeld: top veegwerk van de ijsclub, mooie route met inderdaad helaas veel scheuren, maar met goed opletten ben ik niet een keer gevallen (wel meerdere bloedsporen gezien....) goed uitkijken dus, heerlijke erwtensoep bij de Koek&Zopie, gezellig zitten op de bankjes, iedereen is happy.
  Al met al een topdag (net voor de dooi :evil: )
 20. Groover

  Groover New Member

  vandaag heerlijk geschaatst. ben benieuwd naar de actuele langte van een rondje. want elke dag vegen ze een nieuw stuk erbij. iemand vandaag gemeten?
  complimenten aan de organisatie. alles goed geregeld! mooi ijs! ik heb genoten.
  bedankt!

Deel Deze Pagina