kortenhoef

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 5 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag bij speurtocht naar veilig berijdbaar ijs Kortenhoef herontdekt.
  Op de plassen achter het dorp is een brede piste van ongeveer 5 km machinaal geveegd.
  redelijk ijs, nauwelijks scheuren.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wanneer is de plassentocht? Ik heb hem vorig jaar gedaan (25 km) en dat is toen prima bevallen. Dit jaar wil ik de lange tocht doen!
 3. WouterB

  WouterB Member

 4. Lammert

  Lammert Member

  Ik neem aan dat de Kortenhoefse Plassentocht bedoeld wordt. Die gaat over de Kortenbergsche Plassen, Het Wijde Gat, het water langs de Vreelandseweg en dan via de Ankeveense Plassen (niet die bij Ankeveen, maar bij Kortenhoef) weer terug. Tenminste, zo deden ze het vorig jaar.
 5. WouterB

  WouterB Member

  Ik bedoelde eigenlijk waar bij Kortenhoef 5km geveegd is. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat al die plassen rondom Kortenhoef geveegd zijn (?)
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  zag dat in kortenhoef sinds vandaag door ijsclub een 10 km baan is uitgezet. Kan iemand die hier vandaag (vrijdag 8 jan) geschaats heeft vertellen hoe t was? ben benieuwd naar ijskwaliteit. is hele 10 km baan geveegd? alvast dank
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  :oops: Ik ben nog nooit in kortenhoef gaan schaatsen. Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen.
  Het zal morgen wel erg druk worden als daar geveegd is.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Er is 8 kilometer geveegd en het is er prachtig. Goed georganiseerd met parkeren en entree. Iedereen moet betalen, 3 euro en daarvoor is een prachtige baan geveegd.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik was er tegen het einde van de middag (vrijdag dus). lekker! opmerkelijk rustig (behalve bij de parkeerplaats en de ijsbaan), brede baan, uitgezet en geveegd, maakt rondje van plm. 10 km, met mooie rechte stukken. paar scheuren. het werd donker, dus ik ben niet op avontuur gegaan, maar er waren ook smallere banen geveegd naar elders. vond het mooier dan de vuntusplas bij loosdrecht en omdat ik niet zo van dat winderige open water houd, ook prettiger dan die andere plas in loosdrecht.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb vanmiddag 2x de ronde geschaatst. De geveegde baan is heel breed, mooie afwisselende route en goed ijs, bijna geen scheuren. aanrader ! Afslag Kortenhoef vanaf de N201 Hilversum - Vinkeveen. Vandaag was er voldoende parkeergelegenheid morgen wellicht drukker dus kom op tijd.
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag zaterdag 6x ronde gedaan: nog steeds erg mooi en rustig. Prima ijs, wordt prachtig geveegd, deels mooi beschut en 2x koek en zopie
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ook wij hebben heerlijk geschaatst vandaag. 3x een ronde van 10 km gedaan (leek voor mijn gevoel trouwens minder dan 10 km, wie heeft het nagemeten?). Mooie brede geveegde banen. Wel af en toe flink last van de tegenwind. Maar wind mee ging het dan daarna weer erg lekker. En regelmatig schaats je zeer beschut tussen de rietkragen. Op de plekken waar al het sneeuw weggewaaid was, was de baan prachtig. Vanochtend sneeuwde het zachtjes. Daarna begon het om 15.00 uur weer zachtjes te sneeuwen. Tot nu toe nog geen hele cm sneeuw gevallen.

  De veegauto bleef echter rijden en dat zorgde voor mooie banen.
  Parkeren goed geregeld. kosten: 3 euro per auto.
  Als je de geveegde baan op wilt, betaal je nogmaals 3 euro. Je krijgt echt waar voor je geld.

  [​IMG]

  [​IMG]
 14. Mandarin

  Mandarin New Member

  Goede info zeker die fraaie kaart, allen dank!
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wel, ik heb het nagemeten en: de hele ronde van het startpunt bij de ijsclub en weer terug is bijna 7,5 km. Als je het extra stukje erbij deed heen en weer naar dat huisje op palen (Karekiet?) kom je op bijna 9,5 km.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kortenhoef kaart van de baan

  Prima baan en parkeren. Regelen ze daar goed. Route is circa 7400m lang. Zie routekaart.
  [​IMG]
 17. edwinwined

  edwinwined New Member

  Ik heb vanochtend met de kids hier geschaatst. We waren er voor negen uur en toen was het er prachtig. Op een gegeven moment was de veegauto overleden en door de gevallen sneeuw waren de scheuren niet meer te zien. Ook werd het ijs steeds zwaarder te berijden. Toen we om 11 uur weggingen werd het nog steeds drukker. Er stond een hele file op de weg en voor de ingang van de ijsbaan. Mensen vielen bij bosjes door onzichtbare scheuren. Wij waren blij dat wij om 11 uur weggingen. Het werd echt link. Zelf zijn we ook alle vier (meerdere malen) gevallen. Ik zou er nu echt niet meer naar toegaan. Hopen dat het vannacht weer gaat vriezen! Voor de rest is het daar allemaal prima geregeld.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kom net terug van Kortehoef,

  Heerlijk geschaatst prima ijs, was natuurlijk wel druk maar dat mocht de pret niet drukken.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Complimenten voor de ijsclub, mooie brede baan en ze blijven maar vegen, ben er gisteren geweest (okay, vandaag zal het wel net als bij Ankeveen er niet tegen op te vegen zijn), Ijs was prima, de paars cheuren die er zijj,zijn zo groot dat het niet te missen is, alleen de kleine slootjes zijn wat prut. koek-en-sopie halverwege uit een blokhut, wat wil je nog meer?
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Fantastische ijsclub! Complimenten.
  De koek en zopie top, wat een heerlijke snert.
  Wij komen zeker volgende week terug.

Deel Deze Pagina