keuzestress...

Discussie in '2010-2011' gestart door Goverman, 29 dec 2010.

 1. Goverman

  Goverman Member

  Beste mensen,

  Morgen worden er in de kop van Overijssel drie tochten gereden:
  - Belterwiedentocht
  - Weerribbentocht
  - Dwarsgrachtnatuurtocht

  Kortom: KEUZESTRESS!!! :lol:

  Welke van de drie moet ik nemen? Welnu, ik kan er een afstrepen: de Belterwiedentocht. Die heb ik afgelopen winter geschaatst. Blijven er twee andere tochten over. Beide ongeveer even lang, beide door mooi gebied. Gisteren (28-12) heb ik de 'Rond de Wiedentocht' gereden.

  Dus... WELKE tocht moet ik nemen (er vanuitgaande dat ik er maar eentje kan doen, ik ben geen snelheidsduivel of Elfstedenvreter, maar zo'n 40 km. moet lukken.

  Wie kan me helpen?
 2. roelblink

  roelblink New Member

  Doe de dwarsgrachtnatuurtocht! Erg mooi!!
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Goverman, ik adviseer de Weerribbentocht. Waarom: is al een keer verreden deze winter, dus minder druk. Gebied is mooier door meer afwisseling kanaal, rietveld, bos. Weerribben is uitgeroepen tot het mooiste gebied van Nederland, en terrecht!

  Dwarsgracht Natuurtocht is een combi tussen de Blokzijlermerentocht en en Rond de Wiedentocht van vorige week, en in feite bijna een copie van de Blokzijlermerentocht zoals die officeel hoort. Meer van hetzelfde dus.
 4. thijs1963

  thijs1963 New Member

  Die stress had ik ook. Ben maandag naar de Beulakker en Belterwiede geweest. Bijna Dinsdag weer daar naar toe gegaan, maar door deze site overtuigt geraakt dat Friesland een perfect alternatief zou zijn. en ben de hele dag niet meer dan 100 mensen tegen gekomen en daarom zou ik zou wegblijven uit Overijssel, maar Friesland aandoen. Prachtig ijs!. Start in Elahuizen en je maakt een ronde via Heeg Workum Hindelopen Koudum en weer terug weer via de Fluessen. Dat is ongeveer 40 km. Je komt zelden iemand tegen, maar het is dik in orde als je bij de bruggen uitkijkt. Veel plezier!
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Om te kiezen tussen Dwarsgracht en de Weerribben zou ik voor de Weerribben kiezen. Ik vind dit een mooiere omgeving en je hebt meer smalle vaarten tussen het riet en bomen door.
 6. bantega

  bantega New Member

  Keuzestress??? Luxe!!! Alle drie mooi, ik moet morgen werken :( .
  Maar goed als je dan de luxe hebt dat je mág kiezen. Dwarsgracht lijkt het meest op de Belterwieden/ Rond de Wiedentocht. Dus als je het daar de mooiste plek ter wereld vond (en daar valt met natuurijs veel voor te zeggen): kies Dwarsgracht; riet en mooi dorpje +stadje. Als je net iets anders wilt, hoewel het er ook veel op lijkt: Weerribben. Heel bijzonder vd Weerribben vind ik het oostelijke deel door het bos.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zou kiezen voor Dwarsgracht. De ijsvloer in Dwarsgracht is beter dan in de Weerribben.
 8. Goverman

  Goverman Member

  De keuze was ook ná dit topic lastig: 3-2 voor Dwarsgracht... Maar: de argumenten voor de Weerribben spraken toch meer aan. Het is dus de Weerribben geworden. De posts van Bantega en Gast11 over de omgeving zeiden niets teveel, het was werkelijk prachtig! Schaatsen tussen de bomen is een heel aparte ervaring (zeker na de enorme ijsvlakte van het Tjeukemeer gisteren).

  Helaas was ik vanochtend wat aan de late kant (tanken, langzame auto voor me op een weg waar ik niet kon inhalen, mist en natuurlijk ook de niet al te hoge schaatssnelheid op het ijs) maakten dat ik een tweede tocht (Dwarsgracht) uit mijn hoofd heb gezet. Maakte de pret niet minder: ik heb me goed vermaakt en een tocht op een dag is ook genoeg, toch? ;)

Deel Deze Pagina