Kalender marathon 2015/2016

Discussie in 'Marathon' gestart door SprintMaster, 26 sep 2015.

 1. H2O-s

  H2O-s Active Member

 2. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Wellicht ook interessant om te zien de eindsprint gefilmd door Arend Heideman
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik zag het ook net. Elma de Vries wees Blondin er in een tweet nog op dat ze op de laatste 100m niet van de lijn mag afwijken. Sowieso een vreemde actie van haar omdat ze nipt voor lag op Schouten.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Absurd dat dit geen DQ voor Blondin oplevert. Die snijdt, zo lijkt het, bewust af en zorgt er daarmee voor dat ze beiden vallen. Ik hoorde meerdere mensen uit de marathonwereld dit weekend zeggen dat er in de massastart veel meer wordt toegestaan dan in de marathon, maar volgens mij valt dat reuze mee.

  Wel knap dat Schouten hem nog wint. Had duidelijk meer snelheid, volgens mij. Denk ook niet dat Blondin had gewonnen als ze op haar lijn was gebleven.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 6. Joris180

  Joris180 Active Member

  Onbegrijpelijk
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  en dan gaan ze maar met een man minder rijden? lekker handig...

  niet mogen starten omdat je de cup niet vroeg genoeg gewonnen hebt. Het moet niet gekker worden. Verbiedt hij Bergsma straks ook 10km's te rijden om dat hij geen 15 seconden voorsprong op Kramer weet te pakken?

  Ik hoop dat Berga gewoon de cup wint. Maar mocht het toch mis gaan vind ik een lange neus naar Anema ook niet zo erg...
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Anema heeft waarschijnlijk weer eventjes niet genoeg mediaaandacht gehad, dus moet weer eens iets doen wat opvalt. Jammer dat dat over de rug van een zeer loyale sporter als Berga gaat.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het is gelukkig goed gekomen voor Berga.

  Benieuwd wat er in de finale bij de dames gebeurde: Irene Schouten finisht op achterstand van het peloton en Blondin op 1 rondje. Waarschijnlijk weer met elkaar in de clinch gelegen?
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Studio Sport/Nieuwsuur/NOS had een filmpje met de dramatische titel Rel overschaduwt slotdag marathonseizoen wat ook een accurate beschrijving is, want over het afscheid van Jan Maarten Heideman veel minder aandacht dan voor de rel rond Jillert Anema en Ingmar Berga...

  In het filmpje een ziedende Anema die weer moest uitleggen dat hij verkeerd begrepen was en dat de media het verhaal weer helemaal verkeerd hadden uitgelegd en hem veel te laat om zijn visie hadden gevraagd.

  Dan vraag ik me dus af, snapt die man nou echt niet dat dit gewoon een rare beslissing is? Of is hij stiekem een beetje verslaafd aan controverse en vindt hij het stiekem wel leuk dat er nu weer zoveel ophef over is. Want ja, hoe kan je dit anders uitleggen...
  G1ant vindt dit leuk.
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jillert Anema en Louis van Gaal moeten ergens familiebanden hebben. Allebei vakmensen die zich niet begrepen voelen, die de ene na de andere controverse oproepen en die zelf nooit fouten maken.
  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Anema probeert nu alles een beetje recht te praten om zijn eigen gezicht te redden. Met een verhaal dat gewoon grote onzin is. Siert hem niet. Wees dan een man en blijf dan gewoon bij je originele verhaal; dat het een straf is voor zijn niet-aanvallende rijden.

  Maar het heeft er veel meer de schijn van dat dit een straf is voor zijn vertrek en een paardekop-in-bed-signaal naar de anderen. Vraag maar eens aan Christijn Groeneveld hoe Anema met vertrekkende rijders omgaat.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Laatst bewerkt: 21 feb 2016
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  De uitleg van Anema klopt helemaal, als je het winnen van de wedstrijd belangrijker vindt dan het winnen van de cup. Dat je met het winnen van de wedstrijd ook de cup wint is mooi meegenomen, maar niet eerste doel.
  Als dat zo is, is het logisch dat Anema gewoon zijn sterkste team opstelt en daarbij niet op het klassement let.
  Bijzondere keuze, maar die keuze kun je maken.

  Maar ga dan niet lopen lullen dat deze selectie de kansen op de cup vergroot...
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Janneke Ensing heeft ook de cup gewonnen en moet nu de ploeg verlaten. Zelf zegt ze niet te weten waarom, al kan ik me voorstellen dat het te maken heeft met haar wielertrainingskampen in de winter, eigenlijk zou ze deze laatste wedstrijd waar ze de cup binnen haalt ook helemaal niet rijden.
 16. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik denk dat het deels ook te maken heeft met zijn contingent langebaners die ook wel eens een wedstrijdje willen rijden. Bergsma en Stroetinga komen immers door het langebanen niet zo vaak meer in actie op de marathon. Een ander deel van de verklaring is inderdaad een slechte vertering van het vertrek van Berga.

  Maar misschien, heel misschien denkt Anema daadwerkelijk dat deze beslissing Stroet naar de overwinning heeft gebracht. Door het niet opstellen van Berga dwingt hij zijn andere rijders om aanvallend te rijden en Vreugdenhil geen meter voorsprong te gunnen. Hiermee zet hij Team A-Ware als het ware 'scherp'. Het klinkt vergezocht en dat is het ook, maar ik kan op sportief vlak geen andere verklaring bedenken.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dus omdat sommige schaatsers 'vreemd gaan' op de langebaan en Berga wel 'trouw is aan' de marathon moet hij wijken?
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Zo ziet Anema het duidelijk niet. Hij ziet zijn langebaners gewoon graag marathonnen. En dat daarvoor iemand moet wijken die toch al weggaat en niet fit is, daar zit Anema niet mee.

  Anema ziet de A-Wareploeg als team. Berga heeft de cup niet binnengehaald. Dat heeft het team gedaan. Berga heeft misschien wel het meeste werk verricht, maar hij was zeker niet de enige. Nu heeft Berga aangegeven naar een ander team te willen, waarop Anema besloot dat hij niet meer bij het team hoort. Dat hij dat niet duidelijk aan z'n voormalig pupil heeft laten weten verbaast mij nog wel het meest. Voor Anema heeft Team A-Ware-Fonterra de cup gewonnen, niet Ingmar Berga. Het niet opstellen van de cupwinnaar in de laatste wedstrijd is het meest duidelijke signaal daarvan.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb het idee dat voor Anema Team A-Ware-Foterra van Anema de Cup gewonnen heeft en dat hij eigenlijk vindt dat hij daar op dat podium had moeten staan...
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Anema kan wat met z'n mooie praatjes over verrassende tactiek en dat dit de beste kans is om de cup te winnen.

  Zie dit artikel: http://www.schaatsen.nl/nieuws/2016/berga-voelt-pijn-en-teleurstelling/

  Daar staat "Er is zelfs een ploeggenoot geweest die zijn plaats in de formatie wilde afstaan aan Berga, zodat die toch de finale kon rijden. Maar dat offer vond geen genade in de ogen van Anema, die gesteld zou hebben ‘dan met vier man te rijden’."
  Lijkt me helder. Anema wilde gewoon Berga eruit flikkeren. Dat had niets met sportieve tactiek te maken.

Deel Deze Pagina