Kalender marathon 2015/2016

Discussie in 'Marathon' gestart door SprintMaster, 26 sep 2015.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De nieuwe kalender:

  Marathon Cup:
  24-10 Amsterdam
  31-10 Utrecht
  7-11 Deventer
  14-11 Haarlem
  21-11 Heerenveen
  28-11 Hoorn
  9-12 Leeuwarden
  12-12 Den Haag
  13-12 Rotterdam
  19-12 Breda
  20-12 Enschede
  6-1 Assen
  9-1 Eindhoven
  10-1 Tilburg
  16-1 Heerenveen
  6-2 Groningen
  20-2 Alkmaar

  Overige wedstrijden:
  19-11 Dronten (Heideman bokaal)
  6-12 Flevonice
  3-1 Amsterdam NK
  13-1 Flevonice
  23-1 tot 30-1 Weissensee Grandprix 1 en 2 + Open NK
  11-2 Falun Grandprix 3
  13-2 Falun Grandprix 4
  27-2 Kuopio (internationale wedstrijd)
  De stoemp en fransvanbakel vinden dit leuk.
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De openingsmarathon in Amsterdam is gewonnen door het grote talent Evert Hoolwerf (Tjolk). Hij versloeg Ingmar Berga in een sprint-a-deux. De derde plek werd ingenomen door Alexis Contin (A-Ware), die de pelotonsprint won. Een andere opvallende naam is die van de nummer 4: Bart Swings. Jawel, de Belg zat vlak achter Contin en zal ongetwijfeld gevaarlijk worden op de massastart dit seizoen.

  Bij de dames heeft Francesca Lollobrigida (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) gewonnen, vóór Irene Schouten en Janneke Ensing. De Italiaanse bleef de twee Nederlanders voor in een massasprint. Opvallend: inliner Bianca Roosenboom gleed naar de vierde plek. Zij is dus goed in vorm voor het WK inline over een maand in Taiwan,

  De beloftenwedstrijd is gewonnen door Mart Bruggink (OKAY Fashion & Jeans). De tweede en derde plek waren voor Christiaan Hoekstra en Sjaak Schipper. Zij maakten alle drie deel uit van een kopgroep van vier waar ook Sjoerd den Hertog in zat.
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  wat apart dat ik die over het hoofd heb gezien, ik check nos.nl meerdere keren per dag.
  maar... wat een aangename verrassing dat die beelden er zijn :)
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De 2e KPN Marathon Cup in Utrecht is zaterdag gewonnen door Gary Hekman (Van Werven). Hij versloeg Arjan Stroetinga die al aan het juichen was met een millimeter op de streep (zie foto; bron: schaatspeloton.nl). Derde werd Alexis Contin. Klassementsleider Evert Hoolwerf finishte als vijfde en blijft daardoor in het oranje leiderspak.

  [​IMG]

  Bij de dames won Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogsterij.nl) de sprint van Carien Kleibeuker uit een kopgroep van drie. Derde werd Iris van der Stelt. Ensing zorgde tevens voor een dubbelslag, want ze nam ook nog eens het Oranje leiderspak over van Francesca Lollobrigida, die als 7e eindigde.

  Bij de beloften ging de winst verrassend naar wielrenner Luuc Bugter (Van den Hoogen Tegels), die deze race even meepakte tussen twee wielerkoersen in het Verre Oosten en kennelijk goed in vorm was. De pelotonsprint werd gewonnen door klassementsleider Christiaan Hoekstra, die daarmee uiteraard het Oranje mag behouden. Hij versloeg Timo Verkaaik, die als A-rijder tussen de beloften meereed.
  Laatst bewerkt: 8 nov 2015
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De 3e KPN Marathon Cup is gewonnen door nationaal kampioen Jorrit Bergsma (Royal A-Ware/Fonterra) (zie foto, bron: schaatspeloton.nl). Na een tweetal wedstrijden zegeloos te zijn gebleven, vond de A-ploeg van Anema het in Deventer tijd om orde op zaken te stellen. In een spannende finale werd een tweestrijd uitgevochten tussen Bergsma en Robert Post, die vorig seizoen al heel sterk reed. De pelotonsprint werd gewonnen door Bergsma's ploeggenoot Ingmar Berga, die daarmee de leiding in het klassement overnam van Evert Hoolwerf.

  [​IMG]

  Bij de dames won Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl) haar tweede wedstrijd van het seizoen. Ze lapte in een hele sterke wedstrijd het peloton in haar eentje, maar werd de hele race op de hielen werd gezeten door een klein kopgroepje. De sprint voor plek 2 werd gewonnen door veterane Daniëlle Lissenberg-Bekkering, voor Aggie Walsma, die dolblij was met haar podiumplek.

  De beloftenwedstrijd werd gewonnen door Tijs van der Steen (Team Ormer ICT/A. de Jong Groep), die hiermee zijn eerste overwinning ooit behaalde. De voormalig nationaal kampioen inline-skaten rekende in de sprint af met Niels Overvoorde, die door een paar misslagen kansloos was voor de zege. Derde werd Niels Immerzeel.

  Beelden van deze wedstrijd en ook die van Amsterdam en Utrecht zijn hieronder te vinden en op de YouTube-pagina van Arend Heideman.

  KPN Cup 3 Deventer


  KPN Cup 2 Utrecht


  KPN Cup 1 Amsterdam
  SprintMaster vindt dit leuk.
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De 15e KPN Cup Marathon in Heerenveen wordt vanavond gelivestreamd op schaatsen.nl en uitgezonden op Podium TV. De dameskoers wordt in samenvatting uitgezonden om 20:20 en de herenkoers volgt live om 20:30.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Iemand van Team Anema (Contin) geDQd. Die moet wel iemand met gestrekt ben hebben getackeld. :)

  Wat is er gebeurd? Wie heeft het gezien?

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Mooie wedstrijd gezien bij de heren. Alles leek te wijzen op een massasprint, maar dan wordt het toch nog een ontsnapping. Dapper gestreden door Vreugdenhil en slim afgemaakt door Contin met sterk ploegenwerk.

  Vakkundig commentaar geleverd door o.a. Rob Hadders, kwaliteit goed. Jammer dat er niet meer wedstrijden worden gestreamd.

  @G1ant :Waarschijnlijk Bob de Vries, aangezien hij de wedstrijd al eerder moest verlaten, maar uiteraard Contin naar de zege hielp.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Aha, toch een massasprint dus. Maar als je ziet dat je ploegmaat 10 ronden voor het eind wegrijdt denk je zelf niet na dat je na het afzakken hem de laatste 3 ronden aan zijn lot moet overlaten. Dan gooi je alles in de strijd om hem te helpen. Dat is de ene kant van het verhaal. De andere kant is dat je de regels moet kennen.

  Ik denk bijvoorbeeld dat Leander van der Geest van Okay Fashion de regels wel kende. Die sleurde ook een tijdje aan de kop met Vreugdenhil en Contin, maar hij stopte wel 3 ronden voor het eind. Van der Geest reed daarna wel steenkapot zijn laatste rondje uit, dus ik dacht dat de tank bij hem gewoon leeg was. Waarschijnlijk had hij zich dus gewoon aan de regels gehouden.
  Laatst bewerkt: 16 jan 2016
  G1ant vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Tuttifrutti en EenBrabander vinden dit leuk.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Zeker interessant. Nederlandse marathons worden door de Canadezen gezien als een goede voorbereiding op de mass start. Ben benieuwd of er meer landen zullen volgen. Zuid-Korea of Japan, bijvoorbeeld. Bart Swings, Fabio Francolini en Peter Michael doen al geregeld mee en ook Heather Richardson en Francesca Lollobrigida zijn vaak in het marathonpeloton te vinden.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zou het marathonschaatsen dan via de massastart alsnog een echte internationale sport kunnen gaan worden? Met een Wereldbeker en een Wereldkampioenschap?
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dan vind ik wel dat er ook marathons buiten NL gereden moten worden. Een marathon in de sneeuw in Baselga, met als winnaars Francesca en Fabio? Zou toch prachtig zijn?
  proeme en Svenfan1 vinden dit leuk.
 16. Joris180

  Joris180 Active Member

  Op natuurijs gebeurt natuurlijk dit al
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, er worden wel wedstrijden in Oostenrijk en Zweden gereden. En soms doet er een verdwaalde niet-Nederlander mee, maar het blijft een Nederlandse sport, alleen dan vaak in een Open format.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  over de Canadese deelname: Blondin werd 2e.
  Ze verloor de eindsprint van Irene Schouten.

  (bron: FB-pagina van Schouten)
 19. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat ziet er spectaculair uit! Beide dames na de finish onderuit?
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Canadezen hebben meteen succes in de marathon (eerder al met Jean en nu ook met Blondin), dus gaan ze volgend jaar met een ploeg meedoen.
  Goedzo! Mogen nog heel veel andere landen het Canadese voorbeeld volgen!
  Marathonschaatsers zorgen ervoor dat het niveau in NL op de lange afstanden zo hoog is! Schrap bij de NK's 5 en 10 km de marathonschaatsers en je houdt alleen Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en een paar al dan niet verdwaalde allrounders over. De marathons geven natuurlijk een impuls voor de massastart (Schouten-Blondin zien we daar én bij de marathon terug, da's leuk) en eigenlijk hoop ik ook dat er hierdoor ook een impuls komt voor de lange afstanden in andere landen.
  Oh wacht. Dan is de kalender weer te vol. Laat maar.
  proeme vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina