Internationale situatie van het schaatsen anno 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 18 feb 2022.

  1. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Een baan is minimaal 66 tot 68 meter breed.
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dank je.
    Dan past de baan wel in een hal van 80 meter breed, maar veel ruimte blijft er dan toch niet over.
    Eelco vindt dit leuk.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Duif vindt dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    In het document staat ook:
    "Med upphissad mellanvägg och ishockeyrinkar demonterade bjuds en möjlighet att arrangera tävlingar på 400 m skridskobana. Vid tävlingar ordnas med tillfälliga bås för tidtagning. Till vardags används bandyplanen för skridskoträning. Entrén blir en samlingsplats för skridskofolket, såväl tävlingsåkare som motionärer. Ett sliprum samt förråd för skridskor och väskor finns i anslutning till entrén (E)."

    En voor ons in begrijpelijkere taal:
    "Met de scheidingswand opgetrokken en de ijshockeybanen gedemonteerd, wordt de mogelijkheid geboden om wedstrijden te organiseren op de 400 m lange ijsbaan. Tijdens wedstrijden worden tijdelijke stands ingericht voor timing. Op doordeweekse dagen wordt het bandyveld gebruikt voor schaatsoefeningen. De ingang wordt een ontmoetingsplaats voor de schaatsers, zowel wedstrijdschaatsers als sporters. Naast de ingang (E) is een slijpruimte en een opslagruimte voor schaatsen en tassen te vinden."

    Op basis van de plattegrond heeft een bandybaanoverigens een recht stuk van ongeveer 40 tot 50 meter, mocht je er op gaan "langebaan"-schaatsen.
    Duif vindt dit leuk.
  5. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    De twee bochten zijn samen een cirkel met omtrek 2 Pi * straal = 200m dus straal = 100 / Pi = 32m (afgerond). Dus minimale halafmeting = 164m x 64m. Dus 200m x 80m is net genoeg voor kussens, tribune aan 1 kant.
    Duif vindt dit leuk.
  6. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Dat klopt niet helemaal. De binnenbaan moet een straal hebben van tussen de 25 en 26 meter. Een rijbaan is minimaal 4 meter breed. dus 8 meter voor binnen en buitenbaan. Dat betekent dus dat de buitenzijde buitenbaan een minimale radius heeft van 25 +8 = 33 meter. 2* 33 meter = 66 meter. De rechte einden zijn niet exact 100 meter. Zie ook https://www.schaatshistorie.nl/schaatsdisciplines/langebaan/massastart/

    [​IMG]
    rhalbersma, proeme en VictorP vinden dit leuk.
  7. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    We hebben het EK sprint achter de rug en buiten Nederland zijn dit de medailles:

    4 - Estland
    3 - Oostenrijk
    1 - Groot-Brittannië
    1 - Italië

    En dus ook:
    0 - Duitsland
    0 - Noorwegen
    0 - Polen

    En dan is het meest bijzondere eigenlijk nog:
    Herzog, Smeding én Liiv zijn de enige rijdsters uit dat land met een niveau A-groep.

    Kunnen we dan zeggen dat je als ‘eenling’, eigenlijk via een NOVUS en IKO, een Nederlandse ploeg moet zoeken? Heb je als avonturier niet meer kans dan ‘gewoon’ bij je nationale ploeg te blijven?

    Of moeten de Duitsers, Noren (korte afstanden), Polen naar een Nederlandse coach zoeken?
  8. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Op de OS werden de beste prestaties binnen Europa (excl NL) gewoon behaald door de Noren en Polen en dergelijke. Ik zou niet te snel conclusies trekken dus. Maar Liiv heeft iig wel een extra stap gezet terwijl de rest van Europa vooral stappen terug lijkt te zetten.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    We moeten het ook niet teveel zoeken bij één wedstrijd. Als een paar mensen minder lekker rijden kan dat al snel een heel andere uitslag geven.
    Nogevendit vindt dit leuk.
  10. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    En Smeding is natuurlijk geen schaatsexoot maar gewoon een Nederlandse die op een andere licentie rijdt, in Engeland zijn verder überhaupt geen schaatsers. Inderdaad Liiv en Herzog rijden vaak voor Nederlandse ploegen (hoewel iig Liiv van de Inzell Academie kwam), maar aan de andere kant hebben eenlingen zoals Sablikova en Nils van der Poel nooit ook maar iets te maken gehad met Nederlandse trainers en die zijn toch nog weer een heel stuk succesvoller dan Liiv en Herzog.

    De Duitsers hebben afgelopen jaren een hele rits aan coaches gehad, waaronder meerdere Nederlanders en die Nederlanders hebben daar ook nooit potten kunnen breken. Zelfde met die vent die wel even orde op zaken zou gaan stellen in Zuid-Korea, wat jammerlijk mislukte, waarna Bob de Jong een halfjaartje kwam coachen en we ineens alle successen van Korea op de Spelen in 2018 op het conto van De Jong moesten schrijven. Nederlandse coaches zijn op veel plekken erg succesvol, maar heel vaak ook niet en ze zijn zeker geen vereiste om goede prestaties neer te zetten.
  11. Kristian

    Kristian Active Member

    Its not good at all for the interest of the sport internationally that speedskating now has no big competitions until february. Even worse for non europeans.
    I am not a trainer, so I was suprised to see that the WK Afstanden is in the beginning of february. With WK Afstanden in the beginning of march isnt that a long period to maintain peak form, or?

    How does the commercial dutch teams attract sufficient interest in such a long time (january) without competing?
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Smeding is geboren en tot haar 8ste in het VK opgegroeid met een Britse moeder. Toch een kleine nuance vs. 'een Nederlandse die gewoon op andere licentie rijdt'. Kersten en Bloemen is alweer iets anders, want in NL geboren en opgegroeid, maar nog altijd met 1 ouder uit het land waar ze geboren zijn, en dan heb je ook nog mensen als Ten Kortenaar en Veldkamp die echt puur uit opportunisme voor een willekeurig land uitkomen.
    Jeronimo1, Duif en De Keizer vinden dit leuk.
  13. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Weet ik. Maar het gaat me erom dat zij zich als schaatsster heeft ontwikkeld in de Nederlandse structuur en daardoor als juniore ook de mogelijkheden heeft gehad die Nederlandse junioren hebben (en voor wie het meer dan logisch is om gewoon in Nederland te blijven zitten). Dat is onvergelijkbaar met Liiv die op een gegeven moment op zoek is gegaan naar een trainingsgroep en toen in Nederland terecht is gekomen.
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Bloemen vind ik ook nog wel weer een ander geval want hij is echt naar Canada verhuisd en compleet Canadees geworden. Hij heeft inderdaad wel het voordeel van de Nederlandse juniorentijd gehad, maar hij is pas echt goed geworden in Canada. Het is niet alsof hij nog steeds even goed is als in 2010 maar zich nu wel plaatst voor toernooien puur omdat er in Canada minder concurrentie is.
    chicagodude vindt dit leuk.
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Het wordt ook tijd dat Petter Novak eens ophoepelt trouwens. Genoeg Tsjechische aanwas sinds Sablikova maar de sociale situatie in de nationale ploeg lijkt alleen maar te verslechteren als je de verhalen mag geloven (en de weggevallen talenten). Ook geen sympathiek figuur verder dus wordt niet gemist.

    Dit soort dingen, net als dat permanente gerommel bij de Duitse bond, helpen niet mee.
    ArjenK vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina