Hogerop!!!!

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Schaatstinus, 6 jan 2015.

 1. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Kerstvakantie, 's morgens overvolle ijsbaan: de schaatsers die er altijd zijn; vakantieschaatsers en grote groepen bij Duosport schaatsles nemende kinderen en volwassenen. Kortom gezellig druk en kerstsfeer op de baan door de aankleding en de muziek. De vaste kern met schaats die-hards hielden zich door de vele kinderen op de baan keurig in. Bij het uitrijden zag ik een man, veertiger, harkend met weinig schaatstechniek een midden op de baan terecht gekomen les nemend manneke van een jaar of 8 inhalen. Schreeuwt die man HOGEROP!!! naar het jongetje. Gelukkig trok de jongen zich er niets van aan. Ik dacht nog even zal ik de goede man uitleggen dat zo'n jongen niet begrijpt wat hij bedoelt en lekker vals vertellen dat hij hogerop mag roepen als hij in de binnenbocht rijdt op kop van een treintje dat rondjes van -40 seconden doet. Ik volstond met het mompelen van "eikel" en ben doorgereden. Kerstfeest.
  Laatst bewerkt: 6 jan 2015
  Miki vindt dit leuk.
 2. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Haha wat erg... jammer dat die veertiger niet gewoon geniet van de sfeer. De meeste die-hards houden zich op zulke uren altijd wel netjes in ja.. Nu ben ik geen echte die-hard maar rij wel snel genoeg voor de binnenbaan. Maar ik kan ook genieten van andere schaatsers en kinderen die genieten van het schaatsen. Ik schaats toch zelf ook voor het plezier en als ik dan een keer moet stoppen, jammer dan. Het zijn vaak de mensen die niet zo vaak schaatsen maar zichzelf toch heel goed vinden die het verpesten.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Over genieten van kinderen: ik heb gisteren echt genoten van een vader met zijn dochtertje van een jaar of 5 (misschien 6, ouder echt niet)

  Hebben 3 kwartier gedaan over 1 rondje op de 400m-baan. Ik ben ze dus regelmatig voorbij gekomen. En genieten dat dat kind deed. We gingen ongeveer tegelijk van het ijs. Kind zat apetrots op een bankje toen haar vader haar schaatsen uit deed. Ze had toch maar mooi een hele ronde geschaatst.

  Prachtig :)
  ZeeKoei, VVA, Tsuki en 4 anderen vinden dit leuk.
 4. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Alleen van jouw verhaal wordt ik al blij. Heerlijk om te zien hoe trots een kind is als die een heel rondje heeft geschaatst ja! Had laatst @Globeskater83 even geholpen toen ze met de hele groep die ze les gaf een groot rondje ging doen. Zo mooi hoe trots ze dan naar hun ouders zwaaien en roepen als ze weer bij het vak komen waar ze les hebben.
 5. VVA

  VVA Member


  Hahaha, misschien was het z'n vader die een geintje met hem uithaalde. Maar goed dat je niks gezegd hebt :rolleyes:...

Deel Deze Pagina