Hoe kom ik aan schaatsvideo's?

Discussie in 'Lange baan' gestart door sysya, 15 feb 2021.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hey allemaal,

  Ik dacht ik maak even een topic aan over het vinden en downloaden van nieuwe en/of oude schaatsvideo's. Even in het kort, het archief van de NPO is waardeloos, dat van beeld en geluid is nog erger. Ik bespaar mij de afgelopen jaren de moeite door interessante races gewoon te downloaden en zelf in een archief te bewaren (mini-tip, voor wie extra opslagruimte nodig heeft, via Google Drive kun je voor 1.99 per maand 200gb aan opslag ruimte krijgen, daar kom je al een heel eind mee).

  Anyway, deze website wilde ik even met jullie delen https://downloadgemist.nl/ op deze website kun je video's van NPO/NOS downloaden (en veel meer Nederlandse websites, maar ik beperk mij even tot die twee). NPO heeft sinds een paar jaar een nieuw systeem wat downloaden een stuk lastiger maakt dan voorheen. Vroeger downloadde ik alles gewoon zelf, maar dat is door het nieuwe systeem onmogelijk gemaakt.

  Bij downloadgemist kun je de link van de NPO uitzending invoeren in de download balk en een aanvraag doen. Ja een aanvraag, door het nieuwe systeem kun je niet meer hup zomaar downloaden, dat duurt even. In de 'wachtrij' kun je zien wanneer jouw video klaar is om gedownload te worden, je kunt de website gewoon weg klikken zodra je aanvraag verstuurd is. Als je video klaar is om gedownload te worden voer je de link opnieuw in, in de download balk en wordt je video automatisch gedownload. Leuk detail, soms is een video al door iemand anders aangevraagd en hoef je dus niet te wachten want dan staat de download al klaar.

  Een voorbeeld is de aflevering waarin van der Poel vandaag zijn wereldrecord reed, die had iemand anders al aangevraagd dus die kon ik gelijk downloaden. Als je die volledige race ook graag in je eigen archief wilt kun je die nu dus direct downloaden op downloadgemist.nl door de onderstaande link in te voeren in de download balk.

  https://www.npostart.nl/nos-studio-sport/14-02-2021/POW_04895113

  Kind kan de was doen, maar je moet het wel even weten waar de knoppen zitten ;)

  PS. als jullie zelf andere manieren hebben om schaatsvideo's en afleveringen te downloaden hoor ik het heel graag :D
  Giel1, kernploegfusie, diploma en 3 anderen vinden dit leuk.
 2. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Ik zou graag hele allround toernooien willen zien uit de tijd van Koss en Veldkamp enzo, liefst gewoon de hele uitzendingen met gelul tussendoor, heeft niemand dat op video opgenomen toentertijd? :)
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Iets anders wat ik jullie wil meegeven is www.uitzendinggemist.net. NPO heeft een waardeloos filter systeem waardoor het vinden van uitzendingen van langer dan een maand geleden vrijwel onmogelijk is (dat terwijl uitzendingen van 8-9 jaar geleden gewoon in hun systeem staan). Even een voorbeeld, stel je wilt het WK afstanden van 2017 terugkijken. Je gaat naar de NPO site met de gedachte dat de studio sport uitzendingen toch wel ergens te vinden moeten zijn, veel succes.

  Als je de zoekterm "studio sport WK afstanden schaatsen 2017" krijg je nul resultaten, ook "nos sport schaatsen wk afstanden 2017" geeft geen resultaten, de zoekterm "nos sport schaatsen wk afstanden" dan weer wel, maar dan krijg je het WK van afgelopen weekend. Komt het stoom al uit je oren? Bij mij wel, al raak ik ook vrij snel geïrriteerd over dit soort dingen ;)

  Door het gebrek aan motivatie, kennis en logica bij de NPO is het beste wat je kunt doen, uitwijken naar www.uitzendinggemist.net, deze website linkt namelijk naar de juiste afleveringen op de NPO site en is makkelijk te navigeren. Zo heb ik al gevonden dat het WK afstanden in 2017 van 9-12 februari plaatsvond dus ik gebruik de link https://www.uitzendinggemist.net/op/09022017.html en krijg meteen alle programma's/uitzendingen van alle Nederlandse zenders te zien die op die dag zijn uitgezonden. Het enige wat ik nog moet doen is de studio sport uitzendingen vinden en doorklikken naar NPO.

  Stel je wilt ook de afstanden van 10 februari terugkijken dan pak je de link van uitzendinggemist weer en verander je de datum in de link naar 10022017, dit kun je met letterlijk elke datum doen. Als je eenmaal de uitzendingen op de NPO site hebt gevonden die je wil bekijken kun je ze ook nog downloaden (om dit gezoek een volgende keer te vermijden) door downloadgemist te gebruiken.

  Zo heb ik uiteindelijk alle WK afstanden sinds 2012 kunnen terugvinden, ook wereldbekers, nk's en allround kampioenschappen staan allemaal in het archief van de NPO. Als het op tv is uitgezonden (wat met schaatsen gelukkig het geval is) staat het op de NPO site, het vinden van deze uitzending is alleen een nachtmerrie. Deze methode maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.
  chicagodude, proeme, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Als je goed Noors kan, dan zijn de video's van de Noorse YouTuber saller terrer wellicht een optie: https://www.youtube.com/channel/UCxioZGfJ9_52IetqM3TjGfA/videos. Opvallend: alle beelden die niet zijn uitgezonden op de NRK, wat in allroundtoernooien vaak om de B en C-garnituur gaat, en veel World Cups, zijn voorzien van Nederlands commentaar van de NOS. Zo kun je genieten van bijvoorbeeld het stemgeluid van Heinze Bakker of Sierd de Vos onder de rit Kyncl - Eminger, maar zul je voor Zandstra - Ritsma wel Noors moeten kunnen.
  Nickel vindt dit leuk.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Saller Terrer is inderdaad een erg goede plek om video's te vinden, al is het wel alleen de mannen.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Saller Terrer is inderdaad heel goed, vooral voor beelden die wij onderhand niet meer beschikbaar hebben (voor 2010). Hij heeft zelfs het WK allround 2007, maar inderdaad zoals @Marcel Vos zegt geen vrouwen helaas dus ik ben nog steeds op zoek naar het volledige WK allround 2007 aangezien dit toch wel een beetje het begin van een tijdperk was :D
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 8. sysya

  sysya Well-Known Member

 9. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Topkanaal, maar inderdaad zonde, en een beetje raar, dat het alleen om de mannen gaat..
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Even ter herinnering. Als je graag de volledige NPO uitzendingen wil downloaden kan dat nog steeds via downloadgemist.nl

  De kans is groot dat de NPO op een bepaald moment alle uitzendingen van de Olympische spelen weer gaat verwijderen vanwege uitzendrechten (in 2018 was dat een maand na de spelen), dan zijn ze ook echt weg en kun je ze nergens meer vinden. Ik download ze allemaal en zal ze op den duur vast op Youtube proberen te zetten, maar geen idee of dit lukt vanwege copyright.

  Dus als je een afstand echt niet wil 'verliezen' is mijn advies om het zelf even te downloaden.
 11. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Heb je die van vorige Spelen ook nog?
 12. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  you tube. Sasha skating channel.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Helaas, die zijn dus verwijderd. Ik heb de races wel of kan er aan komen, maar niet met nederlands commentaar :(
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die heeft de Spelen van 2018 toch niet?
 15. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik durf niet te zeggen wat Sasha allemaal wel of niet erop heeft staan.

  De oorspronkelijke vraag was hoe je aan schaatsvideo's komt. Sasha heeft er veel op zijn kanaal. Daarom reageerde ik.

Deel Deze Pagina