Guus1972

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Guus1972, 25 feb 2012.

 1. Guus1972

  Guus1972 New Member

  Gisteren heb ik mij aangemeld op dit forum. Ik zal mij even voorstellen.

  Mijn naam is Guus. Precies vandaag ben ik 40 geworden. Ik ben getrouwd en trotse vader van drie kinderen van 9,7 en 4. Mijn oudste dochter van negen is sinds deze winter fanatiek schaatster.

  Zelf heb ik pas op mijn 12e leren schaatsen. Daarna heb ik steeds alleen geschaatst als er natuurijs lag. Schaatsen is wel altijd één van mijn favoriete sporten geweest. Vroeger zat ik met het kladblok op schoot de allroundtoernooien te kijken. Afgelopen winter stond ik na 18 jaar pas weer op de ijzers. Tegen de tijd dat het natuurijs was gesmolten kon ik weer een beetje vooruit komen. Ik vind het zonde dat ik daardoor niet (nog) meer kan genieten van de momenten dat er natuurijs ligt. Ik zou het erg leuk vinden als ik in de toekomst ook wat toertochten zou kunnen rijden. Op mijn leeftijd is het wellicht verstandig om de ambities niet al te hoog op te schroeven.

  Ik vind niet dat ik te oud ben om te leren. Eén van de leukste dingen van de schaatssport is dat je nooit uitgeleerd raakt en op jouw niveau altijd wat bij kunt leren. Het dankbare is dat je als beginner de grootste sprongen maakt. Om die reden kreeg ik van mijn vrouw een intensiefcursus schaatsen bij Triavium Nijmegen cadeau. Afgelopen week heb ik die gehad. In een week tijd heb ik zo goed leren schaatsen als nooit tevoren, ook al zat ik in de langzaamste groep. Ik wil graag dat niveau vasthouden en verbeteren. Dat gaat niet vanzelf dus ook in de zomer wil ik kijken wat ik kan doen om te zorgen dat ik de techniek zo goed mogelijk kan conserveren (knieën goed gebogen houden, achterover zitten en zijdelings afzetten).

  In mijn zoektocht om meer te weten te komen over de schaatssport ben ik op dit forum gestuit en ben er al veel wijzer van geworden over materiaalkeuze, techniek en het slijpen van schaatsen (wil ik zeker ook nog leren).

  Ik denk dat ik in het begin vooral lezend onderweg zal zijn in dit forum. Naarmate ik het gevoel heb dat ik een nuttige bijdrage kan leveren om anderen vooruit te helpen zal ik wat vaker van me laten horen.

Deel Deze Pagina