Groeten uit Finland!

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Myy, 4 mrt 2018.

 1. Myy

  Myy New Member

  Hallo!

  Ik ben een Finse vrouw geinteresseerd in schaatsen, maar ik kan niet genoeg informatie in Finse of Engels vinden. Daardoor ben ik hier gekomen. Ik ben een beginner met schaatsen maar ik heb lang ervaring van langlaufen. Meest geinteresseerd ben ik van noren, hier in Finland hebben we mooie natuurijs ook. Vroeger ik heb een beetje Nederlands gestudeert, zo ik hoop dat ik kan iets van jou leeren was dat van schaats of Nederlands... Dank u wel!
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Welkom. Vraag maar raak (als je het niet kan vinden).
 3. Myy

  Myy New Member

  Bedankt! :) Ik heb een vraag om thermoplastische shoenen, welke maat moet ik kiezen als mijn normaal maat 39,5 is? Met klapschaatsen ik heb 38, het denkt ik. Mijn linkervoet is een beetje groter dan rechtervoet. Kan maaten varieren met merk? Ik heb tweedehands schaatsen gedenkt, maar maat is een grooten vraag voor me.
 4. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Als vuistregel is het 1 maat kleiner dan je schoenmaat. Dit varieert echter per merk. Passen is het beste. Sommige merken hebben ook een maattabel voor hen schoenen.

  Ik heb goede ervaringen met Jan Zwaan.
  https://zwaanschaatsenservice.nl/contact/

  Hij heeft ook een webshop en kan schaatsen opsturen (ook naar Finland). Het thermoplastisch vervormen moet je dan zelf (laten) doen.
  Myy vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Mijn klapschaatsen zijn twee maten kleiner dan mijn normale schoenmaat; ik rij op schaatsen van Viking. Het kan dus een beetje variƫren.
  Myy vindt dit leuk.
 6. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Misschien een beetje laat, maar ik hoop dat ik je toch nog kan helpen, voor Maple een maatje groter dan je eigen schoenmaat kiezen en voor viking een maatje kleiner dan je eigen schoenmaat. Op https://skate-dump.nl/welke-maat-schaatsschoen/ kun je Maattabellen van veel schaatsen vinden.

  Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
  ZeeKoei en Myy vinden dit leuk.
 7. 24-Michiel-01

  24-Michiel-01 New Member

  Het belangrijkste is dat de schoen goed past en goed strak zit en goed aansluit. Hoe strakker de schoen zit hoe minder kans op blaren.
  Ik ben zeker jaloers op de hoeveelheid natuurijs die er bij jullie wel is


  Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
  ReneW vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina