Favoriete tijd om schaatsen te kijken?

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door G1ant, 2 feb 2018.

?

Wat is de fijnste tijd om schaatsen te kijken

 1. 6.00 - 9.00

  1 stem(men)
  4,8%
 2. 9.00 - 12.00

  3 stem(men)
  14,3%
 3. 12.00 - 15.00

  4 stem(men)
  19,0%
 4. 15.00 - 18.00

  2 stem(men)
  9,5%
 5. 18.00 - 21.00

  6 stem(men)
  28,6%
 6. 21.00 - 24.00

  5 stem(men)
  23,8%
 7. 0.00 - 3.00

  0 stem(men)
  0,0%
 8. 3.00 - 6.00

  0 stem(men)
  0,0%
 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  De olympische schaatswedstrijden zijn over het algemeen in de Koreaanse avond gepland. Dat is bewust gedaan, las ik, zodat ze in Nederland in het begin van de middag plaatsvinden. Ik snap niet goed waarom. In het weekend kan ik het me nog voorstellen. Maar door de week zou ik persoonlijk liever de wedstrijden 's ochtends voor werktijd zien dan 's middags. En dan ben ik nota bene zelfstandige en heb ik geen baas in mijn nek hijgen.

  Ik heb daarnaast goede herinneringen aan de Spelen van Nagano. In het weekend in de pyama op de bank en door de week de televisie aan bij het ontbijt, en in de bus naar school (en stiekem in de les) met de walkman op. Heerlijk.

  Dus vroeg ik me zomaar ineens af: wat vinden jullie de fijnste tijd op de dag om schaatsen te kijken?
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, ik zit altijd thuis. Voor mij werkt overdag dus het beste. Ik ben wel blij met de Zuid Koreaanse keus.
  strawbale vindt dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  's ochtends voor mijn werk is te vroeg, dan kijk ik niet. Of ik nou 's middags of 's ochtends tijdens mijn werk moet zoeken naar een momentje om te kijken (schaatsen aan in de les. Opdracht: bereken de gemiddelde snelheid van de ronde voordat de volgende rondetijd bekend is :p )

  in mijn nieuwe rooster, die volgende week in gaat, ben ik regelmatig op tijd vrij. Dat is dus wel gunstig :)
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik moet overdag gewoon werken en heb op tussen 18:00 en 21:00 gestemd. Om 18:00 uur ben ik meestal wel weer thuis. ‘s Morgens zou ik niet fijn vinden omdat ik om kwart voor 8 de deur uit moet en vaak al vergaderingen vanaf half 9 heb, dus dan kan ik niet kijken. Voor de 10 km heb ik wél alvast mijn agenda geblokt en duik ik met mijn telefoon onder totdat ik weet wie de winnaar is. Die uren maak ik ergens anders wel weer goed.
 5. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Het zou wel aardig zijn als de NOS met een aparte site komt, zonder spoilers of wat ook, waarop je zonder voorkennis de hele wedstrijd terug kunt zien. Hebben ze volgens mij ook weleens eerder gedaan.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Uitzendinggemist.nl, daar staan tegenwoordig de sportwedstrijden ook op. En op de eurosport player, alleen dan niet vanuit de nos en geen idee of het schaatsen daar een commentator krijgt.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb gestemd op "tussen 9:00 en 12:00". Het hangt natuurlijk sterk af van je baan, je studie en je gezinsleven, maar mij komen deze Spelen prima uit. Mijn huidige baan is vooral 's middags en 's avonds waarbij ik ook nog deels zelf de tijd in kan vullen. Perfect dus om de belangrijkste evenementen en samenvattingen in de ochtend en de vroege middag te hebben.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik werk wat later in de namiddag en avond, dus later op de avond is ideaal voor mij.
  Vind ik sowieso het beste moment om tv te kijken, dus ook sport op tv.

Deel Deze Pagina