Even voorstellen: Patrick

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Patrick510, 15 jul 2014.

 1. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Hallo allemaal,

  Ik zal me even kort voorstellen: Ik ben Patrick, student bedrijfseconomie. Ik heb de eerste 3,5 jaar goed van het studentenleven genoten en eigenlijk weinig gesport, maar heb afgelopen winter het schaatsvirus te pakken gekregen op de schaatsbaan in Rotterdam.

  In de kerstvakantie maakte ik mijn eerste rondjes waarbij ik de boarding nog bijna vast moest houden. Toch vond ik het schaatsen erg leuk en ik heb meteen maar een cursus erachter aan gedaan van vier ochtenden in de tweede week van de kerstvakantie. Daar leerde ik rechter op mijn schaatsen te staan, stapte ik voor het eerst voorzichtig over en verminderde het aantal slagen per 'rechte eind'.

  Na zo'n week alleen maar schaatsen gaat zo'n mooie sport toch kriebelen: om harder te gaan ben ik eerst maar gestopt met roken, vervolgens de spijkerbroek verruild voor een schaatsbroek en nog iets later heb ik de slappe lage noren die in de bochten al over het ijs schuurden verruild voor een mooi paar hoge noren met Gold 2000 schoenen. Veel tips en rondjes schaatsen later klokte na ongeveer 2 maanden schaatsen mijn eerste 1000 meter op 1 minuut 54. Op de 500 meter 1 minuut 07, met val. Dat schijnt bij je eerste wedstrijd ooit te horen...

  Aan het eind van dit seizoen leken wat puzzelstukjes voor met name het bochtenwerk in elkaar te vallen. Het in levende lijve bezig zien van professionele schaatsers op het WK Alround heeft daar erg bij geholpen. Vervolgens hier ook wat gaan lezen over schaatstechniek, maar wat mij opviel is dat ik mijn aanpassingen aan techniek anders ervoer/zou omschrijven. Die bijdrage wil ik graag aan het forum leveren!

Deel Deze Pagina