Even voorstellen: Arno

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Arnos67, 31 dec 2023.

 1. Arnos67

  Arnos67 New Member

  Ook ik zal me even voorstellen: mijn naam is Arno Smit, ik ben in 1967 op Texel geboren en pas relatief laat met schaatsen begonnen (helaas). Door zijn ligging in het zeewater kun je op Texel net iets minder vaak schaatsen dan elders in Nederland, in mijn jeugd daardoor weinig geschaatst, ondanks dat mijn vader en broer goed konden schaatsen en ook toertochten in Noord Holland reden. Ook alle schaatswedstrijden op TV werden gevolgd.
  Na een jaar of 7 fanatiek aan triatlon gedaan te hebben raakte ik in 1997 geblesseerd bij het lopen en bleef ik vooral fietsen en later ook skeeleren. Ik was zelfs lid van een schaats/fiets studentenvereniging (US in Amsterdam), maar fietste daar alleen maar ;)
  Via skeeleren raakte ik toch geïnteresseerd in schaatsen en in 2001 schreef ik me met een collega in voor een voorjaarsvakantie intensieve cursus bij Duosport (4 x 2 uur schaatsen in één week). De cursus werd toevallig gegeven door een andere collega, hier viel het kwartje en ik werd gegrepen door het schaatsvirus. In de jaren daarna ontwikkelde ik me verder in het schaatsen, via Duosport en later ook via Skits (de opvolger van US, waar ik lid van was geweest).
  In 2006 werd de baan in Hoorn geopend en ik oriënteerde me op schaatslessen daar via Duosport, maar zag ook een advertentie dat er instructeurs werden gezocht. Na een kennismaking stroomde ik in bij het opleidingsprogramma van Duosport en gelijk bij de opening begon ik al met lesgeven aan kinderen en niet lang daarna ook aan volwassenen. Ik ontwikkelde me als schaatser en instructeur verder door en in 2007 haalde ik ook bij de KNSB mijn schaatstrainer niveau 3 diploma. Naast Duosport ging ik ook schaatstraining geven bij STG Koggenland. Ik ben al die jaren les blijven geven bij Duosport en sinds kort geef ik ook weer schaatstraining, nu bij Solid Aqua. In 2014 reed ik voor het eerst de alternatieve elfstedentocht en in 2021 ook als begeleider/voorrijder voor Skate4air. In maart ga ik weer als voorrijder naar Lulea voor Skate4air voor de daylight challenge.
  Naast schaatsen doe ik sinds 2017 weer aan triathlon en ik roei ook. Als sportgerelateerde hobby maak ik ook filmpjes van schaatsen (en andere sporten):

  https://youtube.com/playlist?list=PLjrh3mpFyp-LMrHfaoW0TWHFWqBi0PGMD&si=KECrusb6TUb1HQzr

  Als schaatser ken ik mijn technische beperkingen maar ben ik verder redelijk allround. Mijn schaatstijden vindt je op de onvolprezen Vinksite:

  https://vinksite.com/Laps.htm?PF-19416&ALLEMAAL&20&100

  Mijn favoriete onderdelen zijn de wintertriatlon en sinds dit jaar (ik ben gestart met roeien) de Paul Veenemans Prijs. In 2 dagen 4 onderdelen: 5 km hardlopen, 11 ronden schaatsen, 10 km fietsen en 3 km roeien. Doordat ik omsloeg bij het roeien helaas niet het resultaat waar ik op gehoopt had, maar ik ga volgend jaar zeker weer meedoen!

  https://www.asserroeiclub.nl/pvp/
  fransvanbakel, ReneW, JJS en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. ReneW

  ReneW Active Member

  Welkom! Leuke filmpjes!
  Arnos67 vindt dit leuk.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Welkom Arno!
 4. vinklaps

  vinklaps Member

  Hi Arno, welkom om schaatsforum! Luc


  Sportieve groeten, Luc - VinkSite.com
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina