elfstedentocht

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door bantega, 12 dec 2009.

 1. allard

  allard Active Member

  En waarom zouden marathoni wel mee mogen doen met World Cups en Sven niet bij de elfstedentocht?
 2. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Aan de wedstrijd voor de mannen mogen deelnemen marathonrijders van de Topdivisie in de Essent Cup, 60 marathonrijders van de 1e divisie die in het bezit zijn van een voor dat seizoen geldige KNSB-licentie en een lidmaatschap van Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Voor de wedstrijd van de vrouwen geldt dat zij mee mogen doen, indien zij voorkomen op de meest recente lijst van de sectie marathon van de KNSB, mits zij op het moment van de tocht 75% van de door het landelijke sectiebestuur marathon georganiseerde wedstrijden hebben gereden.

  Bron: http://www.elfstedentocht.nl/nl/home/Reglementen
 3. allard

  allard Active Member

  En denk je niet dat ze een uitzonderingetje wordt gemaakt voor de beste schaatser die op dit moment in Nederland rondloopt?
 4. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Dat zou kunnen, dat deden ze immers in 86 ook voor 'Willem van Buren'...

  "De middag voor de wedstrijd kwam er bij het inschrijvingsbureau een telefoontje binnen van de kabinetschef van de Commissaris van de Koningin in Friesland met het verzoek van de kroonprins om mee te mogen doen. Bestuurslid George Schweigmann nam de telefoon aan, en begreep direct het dilemma: de kroonprins was immers geen lid van de Vereniging, en daarom niet startgerechtigd. Terstond probeerde Schweigmann voorzitter Sipkema te bereiken om hem de knoop door te hakken. De kabinetchef verlangde per omgaande een antwoord, want de kroonprins had z'n schaatsen al geslepen.

  Helaas bleek Sipkema onbereikbaar. Met ijsmeester Kroes zat hij in een helicopter om het parcours te inspecteren. Even mobiel bellen met een helicopter was toen nog onmogelijk. De wel aanwezige secretaris en penningmeester van het bestuur (Witsen Elias en Wijnstra) durfden de verantwoordwelijkheid wel aan en stemden toe. De kroonprins zou anoniem naar Leeuwarden komen en op naam van W.A. van Buren een startkaart met nummer 1 krijgen.
  " bron

  De situatie ligt hier echter wel een beetje anders. Sven is geen Kroonprins en het betreft hier geen wedstrijd....
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik gok dat Sven Kramer per definitie mee mag doen met welke elfstedentocht dan ook, al geeft ie zich pas een half uur voor de start op. Het zou trouwens wel een enorme stunt zijn als er een elfstedentocht zou zijn in februari en Sven dit belangrijker vindt dan de OS. :D Maar ik denk toch dat hij voor de Spelen zou kiezen want daar heeft hij tenslotte alles op afgestemd.
 6. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Als jullie de reglementen van de 11-steden verening doornemen kan je gewoon lezen dat langebaanrijders ook kunnen starten..

  Ze moeten natuurlijk wel lid zijn.
 7. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Je hebt gelijk Krizz, artikel C. Ik had zover niet gekeken :oops:
 8. Upquark

  Upquark Member

  Sorry als dit een stomme vraag is, maar waarom mocht Bart Veldkamp dan in 1997 meedoen?
 9. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Omdat Bart Veldkamp lid is... en hij (voor Belgie) uitkwam voor EK, WK's etc
 10. bantega

  bantega Member

  Goedzo Krizz! +Sven =lid. Vorig jaar heeft hij trouwens al een keer in een interview gemeld dat hij het EK en WK zou laten schieten, maar de OS niet.
  @Sven Kramer: over 4 jaar is er weer een OS, de 11steden kan nogwel 20 jaar duren (vraag maar na bij Jan Roelof Kruithof!). Wie kent er nog 1 OS-schaatswinnaar en wie kent (de enige) elfstedenwinnaar? Ik schat 1% vs 80%.
 11. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Sorry hoor, maar noem jij uit je hoofd eens de winnaars van de tochten tussen 40-63??!!

  Ik noem je zo de (meeste) Nederlandse OS-goudwinnaars van na de 2de wereldoorlog....
  en van de recentere OS-en ook nog wel de andere namen ook...
 12. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Nou... Van de tochten na de 2e wereldoorlog kan ik de winnaars nog wel oplepelen met een enkele misser, maar ik weet de helft van de gouden medaillewinnaars van 2002 al niet meer (ook internationaal).. Die van 2006 nog wel trouwens.

  Op mij maakt een Elfstedentochtoverwinning meer indruk dan een OS medaille, want die kun je over 4 jaar nog eens winnen, en dat is met de Tocht der tochten nog maar weer de vraag.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind dat OS en de elfstedentocht niet met elkaar te vergelijken, ze zijn allebei bijzonder en prachtig. Maar als ik dan toch moet kiezen, doe me dan maar een elfstedentocht, dat heeft toch iets magisch. Het zou wel geweldig zijn als ie dit jaar weer eens gereden zou worden.
 14. bantega

  bantega Member

  dit wordt een leuke tegenstelling tussen Oegstgeest en Fryslan. OS-winnaar Koss vond 4/1/97 toen hij als toerrijder dat rondje van 200km reed de mooiste schaatsdag van zn leven. (Vond ik ook trouwens, maar ik moet toegeven dat ik nooit aan de Spelen meegedaan :wink: )
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hee... was Koss lid van de friesche elf steden dan?
  En Geir Karlstad?
 16. HA01761

  HA01761 Active Member

  All people are equal, but some are more equal than others. :wink:

Deel Deze Pagina