Elfstedentocht petitie

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Michel van Boxtel, 6 feb 2021.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is de Elfstedenkoorts intussen niet nog meer een terugkerende oud-Nederlandsche traditie dan de Elfstedentocht zelf?
  Nogevendit en Koen vinden dit leuk.
 2. Epicurus84

  Epicurus84 New Member

  Als mensen weten waar het veilig is is het prima hoor. Mijn punt is dan ongeveer hetzelfde. Zorg dat mensen veilig het ijs op kunnen. Als jij denkt (ik heb een iets andere mening) dat het op deze manier veilig kan dan is het prima.

  Beelden van de elfstedentocht gaan de wereld over. En ja tuurlijk willen we de toertocht schaatsen. Maar is het echt zo erg om voor één keer alleen de wedstrijdrijders te laten schaatsen met een schitterende live uitzending van de NOS? Ik dacht dat Friezen nuchter. Maar ze zijn in ieder geval ook eigenwijs. Ik kan me niet voorstellen dat als er 15 cm ijs ligt dat ze geen spijt hebben dat ze niks geprobeerd hebben. En die wedstrijd die komt er wel als het veilig is offcieel of niet.

  Als korfbal (sorry hoor) topsport is en binnen!! mag trainen, dan is marathonschaatsen zeker topsport zeker buiten had dat onder dezelfde topsportregeling moeten vallen. Deze sport op natuurijs heeft hetzelfde effect als waar de tour de france om bedoeld is orgineel. Laten zien hoe mooi Nederland kan laten zijn met een (hele dikke) vleug topsport. Als je mensen toch thuis wil houden is dat zeker een goede oplossing.
 3. JGB07

  JGB07 Member

  Ook als de tocht niet uitgeschreven wordt, zullen velen em inderdaad proberen te rijden. Dat was in 2010 en 2012 zo en zal nu weer het geval zijn. Misschien zit juist daarin ook het probleem ter zake alleen de wedstrijd: in hoeverre is iedereen dan bereid om het ijs vrij te houden / ruimte te maken voor de wedstrijdrijders? Tot slot: ook als je alleen de wedstrijdrijders wilt laten rijden, vergt dat veel inspanning van de ijscentrales / clubs en vele vrijwilligers. Ik betwijfel heel erg of men de handen daarvoor op elkaar krijgt.

  Maar laten we vooral reëel zijn:
  1. In Friesland / Leeuwarden is het nu slechts -1,6, dus nog lang geen serieuze vorst.
  2. Voor een officiële elfstedentocht heb je minimaal twee weken serieuze vorst nodig, dus op zijn vroegst kan ie 22/23 feb verreden worden, de periode daartussen geeft nog de nodige onzekerheid qua vorst.
  3. Als je webcams ziet van het Friesche water, dan zie je behoorlijke stukken met een laagje / schotsen sneeuwijs: als het al kan, dan moeten we rekening houden met behoorlijke stukken met zeer slecht ijs. Ook het ijs bij mijn ouders achter huis heb ik zelden zo slecht gezien.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja. Net als deze grap ;)
  leenstrafan vindt dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  ItGeatOan_zucht.jpg
  loipenfieber en Eelco vinden dit leuk.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  ik vond de tour de france nou niet echt een voorbeeld van hoe het corona-veilig kan. Dat ze Parijs gehaald hebben mag je gerust een wonder noemen.
 7. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 8. JGB07

  JGB07 Member

 9. JJS

  JJS Active Member

  Leuk dat de Luts mooi dicht ligt, ik heb vanmiddag van inwoners uit Balk vernomen dat het Slotermeer zelf dramatisch is.

Deel Deze Pagina