Elfstedentocht 2017-2018

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door proeme, 18 sep 2017.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  waar vind je die ijspluim? Ik zie op social media wel plaatjes langs komen, maar kan hem zelf niet vinden. Komt vast doordat ik scheel kijk, maar toch... kun je helpen?
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  proeme vindt dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  tocht is toch uitgesloten? Diepere waters over de hele provincie gaan toch nooit serieus kunnen aandikken bij die matige vorst?

  Weekje vriezen is niet genoeg hoor.

  Maar ik zal niet moeilijk doen, ben al tevreden met een mooie natuurijstocht ;)
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  Elfstedentocht komt er natuurlijk niet. Het model gaat over stilstaand water van 2 meter diep. En zelfs dan kom het amper aan die 15cm die nodig is. Maar een lokale tocht zou misschien wel kunnen. Hope so...
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik hoop vooral op een NK natuurijs, dat zijn altijd schitterende wedstrijden om te kijken. En de mogelijkheid om vrijdag of zaterdag met mijn kinderen nog ergens te gaan schaatsen, op de baan van Rotterdam vonden ze het geweldig.
  ZeeKoei en Quarantenove vinden dit leuk.
 7. ijsfan

  ijsfan Member

  NK natuurijs zou al een hele grote en onverwachte bonus zijn, voor meer denk ik toch dat het te laat is op het seizoen, die ijsaangroeimodellen hebben het sowieso moeilijk met de vele uren zon (zijn meer gemaakt om optimaal te functioneren in de meteorologische winter dan lente ;) )
 8. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Het is wel jammer maar je getuigt van een realistische kijk er op.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dit is hij ijsgroei-model van het KNMI en volgens Marco Verhoeff op Twitter houdt die rekening met de korte nachten en sterkere zonkracht in deze tijd van het jaar.

  Als dit model dan klopt, ziet het er toch best leuk uit? Ik vraag me alleen af of het wel klopt dat er vandaag al 5 cm zou moeten liggen...

  [​IMG]
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  zondag wordt het hier negen graden, vanaf vrijdag kans op winterse neerslag, het zal donderdag of vrijdagVM moeten gebeuren dus
 11. ijsfan

  ijsfan Member

  ook mijn gedacht ;)

Deel Deze Pagina